Божидар Димитров с "Кан Кубрат": Президентска република и аз начело!

Сред учредителите на новото движение са Христо Бойчев, Коцето Калки, Михаил Константинов
5 мар 2018 16:15,
209

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Бившият шеф на Националния исторически музей Божидар Димитров основа свое движение и го нарече "Кан Кубрат". Той обяви, че целта му е да смени формата на управление от парламентарна в президентска република и на шега или не каза, че той би я оглавил.

"След едно 3-годишно обсъждане в "Боянския клуб”, който първоначално се събраха 20 професори, стигнахме до мнението, до което са достигали много светли умове в световната история, че парламентарната република има свойството да се изчерпва", каза днес Димитров, цитиран от "24 часа".

Още по темата

В подкрепата на това твърдение той цитира думите на президента Румен Радев отпреди месец, че парламентарната република е атрофирала. Последното доказателство пък били изборите в Италия от вчера.

"Кандидатите за министър-председател са един продавач на пици, един комик и един чистач. Това е положението с парламентарната република. Тя има свойството да се нацепва”, каза историкът.

Димитров изрази надежда, че смяната на формата на държавното управление ще стане скоро със свикване на Велико Народно събрание.

На въпрос дали има човек, който да оглави една такава президентска република, Димитров отговори така: "Да, аз!"

Сред учредителите на "Кан Кубрат" бяха арх. Миломир Богданов, Христо Бойчев, певецът Константин Георгиев – Коцето Калки и др. Сред желаещите да станат членове на новото движение са и професорите Михаил Константинов, Нина Дюлгерова, Веско Панов, акад. Георги Марков, д-р Мария Леви и др.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Алчни, скотове, самозабравили се в безогледния си егоизъм, безполезни и безмислени, а някои и откродено ненормални
129
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Божо, я не ходи така, ами си закопчай ризата, сложи една връзка, да заприличаш на човек! Аз имам една книга, излязла от твоето мъдро перо. какви ли дивотии не беше написал! Спомням си само, че прабългарите били арийци и затова много бързо проговорили на един език със славяните. А, сещам се и за открития гроб на таласъм. И сега какво? Да те изберем за пожизнен президент на Републиката ли? Никс, мамата, няма да те огрее! Я си пий ракийката с "цирози сусени" и разправяй за гларуските години!
128
2
 
38
 
! Отговори
за 129 преди 6 години
До АнонименПИЙ СИ ХАПЧЕТАТА ДРУГАРЮ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ПРОДУКТ
127
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ако смени формата на управление ще се гътне и после нормалните хора ще му оправят бакиите, типичен *** ***
126
2
 
40
 
! Отговори
е? преди 6 години
Абе кой му вярва още на тоя лъжец Божо бе ! Откак се изцепи , че медян рудник в бургадидас бил 120 хил.! и най-големия квартал в България , сменям програмата като го видя ...аахахаха президент искал да бъде смях ....
125
0
 
40
 
! Отговори
Пфффф преди 6 години
Бъдещето е на младите.Старите ни политикани,колкото и да се напъват,не са безсмъртни.Време е да дойдат млади мозъци,познаващи съвременните реалности.Нови дърти-не,благодарим.И чужди имена също.
124
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 127ЕТО ЗАТОВА СЛЕД 70 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ ЧОВЕК НЕ ТРЯБВА ДА ИМА ПРАВО ДА ГЛАСУВА.а така, тръгвай направо с камата на "ханко брат", а може и за хуманно - с револвера. и да не забравиш да вземеш и библията, за последно причастие на пенсионера
123
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бесни, страшни, пенсии
122
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕТО ЗАТОВА СЛЕД 70 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ ЧОВЕК НЕ ТРЯБВА ДА ИМА ПРАВО ДА ГЛАСУВА
121
3
 
44
 
! Отговори
Топ Тъп преди 6 години
Поредният тумор на ГЕРБ.
120
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Събрали са се две каруци дъртаци да възраждат България, лелеле, резил пълен
119
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ХАН КУБРАТ НЕ Е БИЛ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ МИЛИЦИОНЕРИН
118
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
снимка 5 - тоя кубрат от сега вади ножа и куршума, в "името на бога".брат - ска партия е тая.
117
1
 
39
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Като знам колко са кадърни нашите професори и учени, направо се плаша от партия Ханко Брат!Когато се изчерпат мозъчните гъни на професорите,интелигенцията и елита, тогава се изчерпват и парламентарни републики и президентски!!!Живота е жесток!!!Чичо Божидаре добре ли си???!Агент Рей Макрой!ЦРУ!!!
116
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пише се "хан" - с х.
115
1
 
46
 
! Отговори
Отклонение на вниман преди 6 години
Това ли е най-големият ни проблем? Погледнете Русия, Украйна, Беларус, Азиатските републики, Турция. Добре ли е там? Преставете си президентска република с президент Борисов и Гинка вице. Или Цецка начело. Важното е дали се спазват законите. Ако те не се спазват и господ не може да ни спаси. Така че тези само заблуждават хората, че са по-различни. Просто Божидар се издъни даже при Борисов. Сега му е приискало още
114
16
 
33
 
! Отговори
Мен преди 6 години
Подкрепям напълно!
113
3
 
40
 
! Отговори
ЛИЧНОСТ преди 6 години
От 15 години здрава ръка търсятБойко Борисов явно излезе джендърНай-великият български империалист по територия изненадващо за някои е Цар Самуил чието управление си е истински триумф и трагедияСамуил е самозванец като назначава свой Патриарх Николай и бил син на комит Никола от София но всъщност може да е използвал Свети Николай за да добие царственостИзбива всичките си братя!Пречуква на границата законния престолонаследник на България пуснат усложливо да избяга от Константинопол и т.н.
112
1
 
43
 
! Отговори
вещер преди 6 години
Тоя на изборите го очаква много неприятна изненада!
111
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"На въпрос дали има човек, който да оглави една такава президентска република, Димитров отговори така: "Да, аз!"---"Да, АЗ!" Е, Божо хвърли в тъча поне двама:1. Боко Тиквуна Божо се изпъчи с по-голямо АЗ (его) от него;2. "Професор" Юй. Вучков Божо се наложи като по-изкукуригал от ТВ-смешника. Нищо, че бай Ю(й)лиян му е батко. :)