БСП на протест пред МС! ГЕРБ: Ще свалят кабинета!

Управляващите обвиниха опозицията, че манипулира хората
6 мар 2018 17:05,
162
БСП на протест пред МС! ГЕРБ: Ще свалят кабинета!
Снимка: архив "Булфото"

БСП обяви, че ще се включи в протеста срещу сделката на ЧЕЗ, който се организира утре пред Министерския съвет.

От ГЕРБ пък отвърнаха, че социалистите правят опит да свалят правителството с незаконни средства и манипулации за вдигане на цената на тока.

"Категорично няма да има вдигане на цената на тока. Потребителите да бъдат спокойни - държавата с всички законни средства ще се противопостави на всяко самоволно искане за увеличение на цената на тока", каза зам.-шефът на енергийната комисия в парламента Валентин Николов.

Още по темата

Той обясни, че ЕРП-та не влияят пряко върху цената, а косвено с таксите си за пренос и разпределение. "Цената на тока се определя от АЕЦ "Козлодуй", ТЕЦ "Марица Изток 2", НЕК, които са със съсобственик и принципа министерството на енергетиката", обясни Николов, цитиран от "24 часа".

По-рано днес БСП внесе три сигнала в прокуратурата срещу сделката за ЧЕЗ. Социалистите настояват да се провери произходът на средствата, с които "Инерком” кандидатства за купуването на ЧЕЗ. Те искат да бъде направена и проверка на сделката по приватизацията на ЧЕЗ, която се е състояла в два етапа, през 2004 и 2012 г."

Няма проблем, нека прокуратурата провери приватизацията на ЧЕЗ, отвърнаха от ГЕРБ.  Депутатът Александър Иванов напомни, че в кабинета "Сакскобургготски", взел решението за приватизация на ЧЕЗ, е имало трима червени министри - Костадин Паскалев, Димитър Калчев и Меглена Плугчиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
5
 
7
 
! Отговори
Топля се на ток преди 6 години
Вече ми е бедна фантазията какви са и чии са тези схеми.Само едно знам със сигурност-НА БЪЛГАРИНА МУ ПИСНА!
147
5
 
3
 
! Отговори
Топля се на ток преди 6 години
Гинка ги била запознала с искането на държавата.И кФо казаха от ЧЕЗ?Хареса ли им идеята,не ли?То каквото и да им хареса-все на нас няма да ни хареса..така че...Толкова е осрано положението че нямаме правилен ход-все сме МАТ!
146
4
 
5
 
! Отговори
Топля се на ток преди 6 години
Така както излиза...понеже ЧЕЗ няма да ни влияепряко ,то тогава по всякакъв начин ще може да ни влияе косвено и така или иначе ние ще плащаме товавлияние.МАЙ Е ВРЕМЕ Е ЗА ОСТАВКИ! До тук никой нищо не обяснява на народа за да знаем КАКВИ СА ВСЪЩНОСТ ЗАКОНОВИТЕ ЛОСТОВЕ НА ДЪРЖАВАТА В ТАЗИ СДЕЛКА ДА ВЪЗПРЕ ВСЯКАКВО НЕОБОСНОВАНО ПОВИШАВАНЕ НА ЦЕНАТА НА ЕЛ.ЕНЕРГИЯТА.
145
6
 
14
 
! Отговори
Ризван преди 6 години
БКП си гони опашката!:))))))
144
10
 
24
 
! Отговори
До ком.144 преди 6 години
Народът обичал Борисов, но не целият народ, само по-тъмната част...........................................................................................................................................и кво искаш да кажеш, че повечето сме тъмни...
143
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Същественото в текста е признанието, че цената на тока се определя от АЕЦ Козлодуй, ТЕЦ Марица изток2 и НЕК, които са с принципал министерство на енергетиката, т.е. ДЪРЖАВАТА.
142
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
К`во става с това председателство, бе. Нали трябваше тук да идват хиляди брюкселски чиновници, да им раздават вратовръзки ичманти с подаръци? Пък то никой не идва и залата в НДК стои празна, а Боко все в Брюксел кисне.Нещо май ялова работа излезе това председателство?!!Само дето дадохме 250 милиона лева ( от които откраднаха половината )
141
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народът обичал Борисов, но не целият народ, а само по-тъмната част.
140
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВАЛЕНТИН НИКОЛОВ ОТКЪДЕ ЗНАЕ, ЧЕ ЦЕНАТА НА ТОКА НЯМА ДА СЕ ВДИГНЕ?Нали КЕВР е независим орган? Или не е?
139
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бат Бойко неможе да падне.Ще паднат ОП и други ще ги зяместят.
138
42
 
16
 
! Отговори
народът казва преди 6 години
народът обича Борисов, отново народът ще избере Борисов!
137
23
 
16
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Какви бяха първите думи на Нинова, когато я избраха за шеф на БСП:- Ние сме за промяна... - и положи цветя в краката на Тодор Живков...
136
4
 
17
 
! Отговори
Край преди 6 години
АААА забравих вие не искате мажоритарни избори - за да не ви превземе мафията. ХХХХХаааа ха. За сега ви е взела само ЧЕЗ, Булгартабак, КТБ и цялата приватизация. Останала ни е голата ЧЕСТ.
135
13
 
13
 
! Отговори
Край преди 6 години
Сега да не решите че ББ е народен изедник пък КНинова и Коро Добрев са нови лица и чисти патриоти. Ако искате да промените нещо - сменете избирателната система - иначе всеки път ще си блъскате главата в партиината стена. Партиите - не щат - без да им го НАЛОЖИМ няма да стане.
134
16
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Свалиха ни всички кожи, изрекоха всички лъжи, прогониха половин народ! Сега не ни остава друг отговор освен: ВЪН!!!! ОСТАВКА!
133
24
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да се гласува за БСП,ако не гласуваме да подсилим БСП,гласовете ще се разпръснат и пак нищо няма да направим,БСП са единствената опозиция.И те не са китка за мирисане,но няма друг избор за нещо по-добро и как да се излезе от тази ситуация в момента.
132
8
 
39
 
! Отговори
И все пак преди 6 години
Бойко може да се окаже обединител - да ни обедини срещу себе си. Може би има нещо добро в него :)))
131
5
 
17
 
! Отговори
Дефиниция за лудост преди 6 години
правим (избираме) едно и също, но очакваме различен резултат
130
16
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяка друга нация до сега да е изгонила Борисов и ГЕРБ с камъни.Ние още се чудим да протестираме или не.Айдеееее, стадотооооооооо? Тука ли сте или ви няма?!
129
10
 
21
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До СТРАНДЖАТАПредвид професията ми, 2 пъти Борисов падна;))) Брой и третият. Казах;)))