ОП иска: 34% от активите на ЧЕЗ у нас да бъдат държавни

Предсрочните избори не се виждат, смята Николай Александров
6 мар 2018 20:47, Анисия Иванова
19
ОП иска: 34% от активите на ЧЕЗ у нас да бъдат държавни
Снимка: Bulgaria ON AIR.

Казусът със закупуването на активите на ЧЕЗ в България от пазарджишката фирма на Гинка Върбакова "Инерком" не спира да вилнее из общественото пространство. Тъй като сделката се извършва в Чехия, трудно може да повлияем на сключването ѝ.

"Волен Сидеров изрази предложение 34% от активите на ЧЕЗ в България да бъдат държавни. Ако това стане, то 33% остават за Върбакова и 33% за останалите акционери. Така България става незаобиколим фактор по въпросите в енергетиката", подчерта депутатът от "Обединени патриоти" Николай Александров.

Гостът в студиото на "Денят ON AIR" отбеляза, че предложението на неговата партия е България не само да бъде рефер в енергетиката ни, но и активен полеви играч.

"Защо държавата да не печели? Енергийната ни система не може да се срине. Няма опасност от налагане на режими на тока. Държавата може да си върне част от активите, а не да национализира. Това се случва на отворения пазар и не е нестандартна процедура, както преди", поясни той пред Bulgaria ON AIR.

По отношение дали е стабилно правителството народният представител изтъкна, че засега предсрочните избори изобщо не се виждат на хоризонта.

"Трябва да свикнем да реагираме като общество преди казусът да е към своя край. Енергийният министър предизвика смут с входирането на оставката си. Ако искаме да имаме икономическо развитие, то трябва да можем да поддържаме стабилно правителство. Европредседателството върви добре и така и ще продължи", обобщи Александров за финал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудесно!
14
0
 
3
 
! Отговори
Киртак преди 6 години
Много бързо Ви хваща амнезията. Тези 33% са само едни блокирани бюджетни пари. А какво бяха ел.разпределителните дружества преди да бъдат приватизирани, също да не Ви напомням. БДЖ и топлофикациите ги виждате в момента. Профсъюзи и политици си мечтаят за държавна собственост за да папкат. С този соцманталитет не вижадам как ще имаме честни политици и читави инвеститори? Да не Ви светвам, че ключови предприятия, чрез офшорки или австрииски фондове, винаги са си били собственост на ДС.
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма каво да шикалкавят повече! Ако са патриоти - утре на протеста!
12
0
 
7
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Алабалистика и флинтове никой не го интересува какво ще купи държавата баламосват ви за да ви отвлечат вниманието от това кой ще купи реално останалите 66 процента!
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
обаче и за evn и енерго-про незабавно трябва същия подход, иначе е дискриминация.
10
0
 
10
 
! Отговори
българина преди 6 години
герб продаде 33 а сега иска 34, ами да бяха променили закона преди да продадат 33 те или да не ги бяха продали, сега щяха да купят 1! герб плати неустойки за белене 1млрд като лошата Русия опрости лихви за 47 млн! а сащ ни дължат много повече за 4 те бази!!!!!
9
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Александров не е важно какво виждаш ти ,а народа !
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако това, с купуването на дял от ЧЕЗ се случи, искам да знам на каква цена държавата (ГЕРБ) е продала дела си и на каква сума ще купи почти същия дял. Подозирам, че е продала държавния дял от електроразпределителното дружество на безценица, а ще го купи отново скъпо и прескъпо. Ако е така, кой ще понесе отговорността, защото това е престъпно.
7
1
 
3
 
! Отговори
Вервам им преди 6 години
Ами...те имат много доходни здания и могат да си купят и повече проценти.
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕРП - тата ги продадоха Царят и Доган в 2003 г.Боко продаде останалият 33 процента държавен дял за жълти стотинки и ГЕРБ открадна получената сума, вместо да я внесе в Сребърния пенсионерски фонд, както е по закон.
5
1
 
6
 
! Отговори
Край преди 6 години
Някой си Николай Александров - тъкмо промъкнал се в парламента. Да вижда предсрочни избори - сакън. Не просто избори виждам аз А избори по МАЖОРИТАРНА СИСТЕМА. Ако искате да промените нещо - да променим системата.
4
1
 
8
 
! Отговори
Съвет преди 6 години
Дайте му очила за късогледство.
3
2
 
11
 
! Отговори
ТА НАЛИ преди 6 години
Та нали през 2012 година Волен и Борисов ги продадоха тези 34% ?Сидеров тогава взе 1 милион долара ?Какво става - двама борци си яли *** и си казвали - Оборот Правим .
2
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавата да купува това което и принадлежи по право ? Hа кой беше eнергeтиката преди Костов да я продаде построена с кръв и пот от работническата класа. Кой беше Косто,в че да я продава ЧЕЗ трбва да се национализира водата и енергетиката трябва да са държавни, а Костов трябва да е в затвора.
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боку ефенди никакъв го няма пак се е снишил и прави бели докато не лиснат.