ГЕРБ и БСП пак се скараха: За Конвенцията, за ЕС...

Слаба ви е концепцията и стратегията за дестабилизиране, отсече Цветанов
29
ГЕРБ и БСП пак се скараха: За Конвенцията, за ЕС...
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

От референдума за Истанбулската конвенция, до протестите срещу сделката с ЧЕЗ, до кризата на доверието в системните партии в Европа и разширяването на популистката вълна. До този дебат се стигна в парламента, след като страстите се нажежиха заради искането на червените да се проведе допитване за ратификацията на Конвенцията на Съвета на ЕС за борба с насилието над жени и деца.

Шефът на депутатите на ГЕРБ Цветан Цветанов обвини БСП в лицемерие по темата за Истанбулската конвенция, както и че целта на социалистите е само да създават хаос и да се заиграват със страховете на хората. "Много е лесно да се играе със страховете на хората. Да видите къде е вълната и лесно да се закачите", отсече той заради заявката на червените, че ще се включат в протеста против сделката ЧЕЗ.

Още по темата

"Слаба ви е концепцията и стратегията за дестабилизиране на страната, но това е ваше право", коментира Цветанов и припомни, че само преди година имаше предсрочен парламентарен вот, след който ГЕРБ отново е първа политическа сила. Според него е видно, че от ГЕРБ винаги търсят политическия консенсус, докато социалистите искат разделения.

"Заради това вие сте втора политическа сила, понякога трета, но никога няма да бъдете управляващи, защото сте непрогнозируеми за европейските ни партньори", обърна се Цветанов към БСП.

Той дори упрекна социалистите, че с популисткия си подход може би целят да тласнат България по стъпките на Великобритания и дългосрочната им цел да е излизане от ЕС. "Всичките ви политически послания в последните месеци са в тази посока. Искате излизане от ЕС и вървене към евразийски съюз", обърна се той към червените.

Думите му предизвикаха Георги Свиленски от БСП, който  го обвини, че заплашва хората, които днес протестират пред Министерски съвет. Според червената шефка Корнелия Нинова пък Цветанов прави много лъжливи внушения.

Тя отсече, че никога не е подкрепяла Истанбулската конвенция, нито е гласувала за нея на форума на ПЕС в Лисабон. Освен това никога социалистите не са били против ЕС.

"ГЕРБ не съществуваше в политическото пространство, когато БСП внесе документите и осъществи членството ни в ЕС. Пред всичките тези години сме отстоявали европейската политика и никога няма да премием внушението ви, че сме против ЕС", скочи тя. На обвиненията на Цветанов тя отговори също с упреци.

Според нея не БСП, а ГЕРБ опропастява европейската перспектива на държавата, защото откакто е започнало председателството ни на ЕС, Европа и България се занимават само със скандалите, които са генерирани от ГЕРБ и ОП - със Суджукгейт, Кумгейт, оградата на границата с Турция, но не и с европейските проблеми.

"Вие потъпквате европейските ценности, днес се се провежда свободен и демократичен протест срещу правителството и вие наричате това незаконен опит за свалянето на правителството", обвини Нинова.

"Говорите за Брекзит и популизъм, има ги в Европа, но причината е, че политическите лидери на Европа се отдалечеха от народите си, окопаха се в черупките си, хванаха се за властта и заради това докарахме Европа до това положение и заради това ние държим да има различения между леви и десни партии и да не се правят безпринципни коалиции за власт и пари", настоя соцлидерката.

Цветанов пък й препоръча в ПЕС да си направят анализа защо левите партии има такива големи загуби в цяла Европа.

"Имате голям проблем с дефицита на доверието на лявата идея и това, което се нарича европейски социалисти, а европейската десница за това е силна, защото решава проблемите на хората и очертава перспективата и заради това винаги печели", отсече той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
3
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 години
Не е вярно, че са се скарали. БСП си лаят - керванът си върви :)
21
3
 
2
 
! Отговори
Учен преди 6 години
Все повече става ясно,че едната партия е излишна и само пречи а това без съмнение е онази,която ни управлява от 1944-2014 г. и нищо добро не постигна за народа и страната,а едва не ни затри!
20
1
 
8
 
! Отговори
Цветанов обвинява преди 6 години
БСП "Да видите къде е вълната и лесно да се закачите"Добре че има партия която вижда какво искат българите и да ги подкрепя а не като ГЕРБ вървят със РОГАТА НАПРЕД срещу народа си , децата си.България каза НЕ на ИК. Колко пъти трябва да им се каже на ГЕРБ за да го разберат?
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Умрех си от смях че било лошо България да върви по пътя на Великобритания. Ами по пътя на Уганда ли да сме?
18
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За Тиквата не знам, ама симитлийският е пътник 100 %, няма да са вечни.
17
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предупреждение ,че Тиквата е пътник завинаги.
16
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойчо, бойчо , колко си жалък !? Докато твоите довереничета плюеха главния виновник за оттеглянето на Ист. Конвенция , Корнелия Нинова , ти ,, хвалеше" народа и православието за ,, несправедливо обвинение" . Разкриха, че не си я изтеглил !!!!
15
6
 
14
 
! Отговори
az преди 6 години
Като гледам коментарите очаквам на предстоящите избори БСП да спечели с 95%, освен ако не се окаже, че 95% от коментарите се пишат от 1% от читателите.
14
2
 
16
 
! Отговори
Джендърофил преди 6 години
*** много убаФ тоА ЦекУ бря. Убавец и умник, шЪ *** изям :)
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Zezko koga schte sednesch na stola na bat boiko sa da se uspokoisch sabravasch li koi si i komunisti4eskata ti roda mnogo sloben si
12
3
 
5
 
! Отговори
Дядо Соци преди 6 години
До въпрос 5 И аз си мисля същото за теб.
11
22
 
10
 
! Отговори
Отвратен преди 6 години
От БСП нищо не става . На три пъти им видяхме възможностите. Да оставим редовите им членове да гладуват , а управниците им да богатеят. В еврапейска България , социалистическа партия. Срам и позор.
10
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Конвенционални Патриоти пък защо са против ?
9
38
 
9
 
! Отговори
БОЙКО #1 преди 6 години
Щом Бойко Методиев Борисов дойде на власт 2009 г. Изрита БСП и ни освободи от БСП-арското робство. Бойко освободителят, Бойко БСПУБИЕЦА, велик човек. Ще остане в историята на България със златни букви!!! Нашите деца,внуци,правнуци,праправнуци, ще четат и ще учат за него!!!
8
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прочетох заглавието Герб се скриха...Прочетох втори път, и осъзнах, че и този път не са написали истинатав заглавието.
7
14
 
26
 
! Отговори
Един зад врата преди 6 години
До Милиционера ЦветановТи си милиционер и ***.
6
9
 
31
 
! Отговори
Милиционера Цветанов преди 6 години
По добре да се отчитат пред народа и да са непредсказуеми за Еврейските чиновници от ЕС,отколкото като вас да служат на ЦИОН и да рушат Българската нация и държава ДРУГАРЮ МИЛИЦИОНЕР
5
12
 
40
 
! Отговори
Милиционера Цветанов преди 6 години
Вижте го какво дрънка милиционера ? БСП не били ПРОГНИЗЕРУЕМИ за Европейските си партньори ? Те са прогнизеруеми към електората си ,към народа си защото те са избрани от електората си другарю милиционер,а вие сте прогнезируеми към европейските си партньори защото вие не служите на народа си ,а на чиновниците от ЕС именно за това никога няма да спечелите мнозинство и ще състаявате правителство на принципа-РИБА РАК ЩУКА и ще пиете коалицията си с бели конци ,а народа никога няма да ви избере
4
7
 
45
 
! Отговори
въпрос преди 6 години
Този от снимката, като го видя и винаги си задавам въпроса: -Как може да има толкова *** хора на света?
3
9
 
39
 
! Отговори
Гласо Подавател преди 6 години
"Заради това вие сте втора политическа сила, понякога трета, но никога няма да бъдете управляващи, защото сте непрогнозируеми за европейските ни партньори". Цвъ си каза в прав текст кой ги избира.