Борисов: Живял съм по времето на СССР, но от Европа по-хубаво няма!

ГЕРБ печели, защото нямаме неизпълнени обещания, каза премиерът
9 мар 2018 14:45,
345
Борисов: Живял съм по времето на СССР, но от Европа по-хубаво няма!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов за за пореден път обяви Европа за най-доброто място за живот.

"Няма спор за никой в Европа, включително и за тези, които най-силно хейтят Европа, че това е най-доброто място за живот. Кой би напуснал Европа?", каза той по време на форум на ЕНП под мотото: "Европа започва във Вашето село/град/регион", който се провежда в София.

Според Борисов именно в Европа е най-добрата инфраструктура, иновациите, екологията, дори "абсурдни социални системи".

"Всичко най-добро е направено тук в Европа. Няма никакъв спор. Аз съм живял и по времето на Съветския съюз, каква радост беше, когато отидем на запад да видим свят", спомни си лидерът на ГЕРБ. Той нарече това нещо нечувано.

Още по темата

"Аз покрай спорта имах възможност да видя. Разликите бяха колосални. Сега отиваш в Братислава, Прага, Будапеща и между Виена няма разлика – само за 10-15 години. По-навреме трябва да отчитаме коварството на тези, за които говорите", каза още Бойко Борисов.

Пред форума той обяви, че България е решила проблема с мигрантите изцяло, но проблемът идвал откъм Шенген. Според него и в Румъния са спокойни за мигрантите, защото "България пази" и попита дали откъм Шенген знаят колко ни е трудно тук.

"Защо се случи Brexit – защото се уплашиха хората като видяха 40 000 души на тунела. Защо 5-6 месеца Германия не може да направи правителство, при положение, че се къпе в пари? Най-социалната и мощната държава – това е, защото подплашихме населението си", каза още българският премиер.

Той припомни предложението си горещите точки да се изтеглят извън ЕС и как е бил обявен за едва ли не най-нехуманния човек.

"Ако това не го направим сега и веднага, макар че много сме се приближи в тази посока, само през КПП-та, само през проверка на всеки един, който идва в Европа, само тогава хората ще се успокоят", отсече Борисов.

Той коментира и успехите на ГЕРБ в България и обясни, че те се дължат на това, че партията няма нито едно неизпълнено обещание.

"Кохезионната политика трябва да продължи. Тя трябва да остане за всички страни. След като ги няма вноските от Великобритания, единственият шанс е да се повиши вноската за всички страни", коментира Борисов.

Той изрази надежда, че ЕНП ще е победителят на предстоящите европейски избори. Борисов отново акцентира на бъдещето на Западните Балкани.

"Не дадем ли перспектива на държавите от Западните Балкани, ще оставим една черна дупка, която да генерира несигурност. Да бъде сфера на чужди влияния. Младите хора да четем повече история. Младите поколения не помнят социализма, фашизма, войните, а това са чудовищни неща, които могат много бързо да ни се случат, особено на Балканите", каза премиерът.

Той призова ЕС да "отрегулира отношенията си с големите ни съседи – Русия и Турция".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
266
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На тоя *** и на някои други направили им впечатление как австриеца прескочи мутрата и отиде при Путин , как макрон си общува с Путин... тоя каиш един път не е отишъл там... това не е политик за това оная пиянка го пляска по тиквата
265
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На тоя *** и на някои други направили им впечатление как австриеца прескочи мутрата и отиде при Путин , как макрон си общува с Путин... тоя каиш един път не е отишъл там... това не е политик за това оная пиянка го пляска по тиквата
264
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Циркът е много пълен. БСП и Нинова не я искат в Европа , а в България въобще. Все още тук таме се намират прозноглавци и неграмотници , които подкрепят антибългарската партия БКП-БСП.
263
3
 
16
 
! Отговори
Абсурд преди 6 години
Циркът е пълен - Бойко се изказва. Освен, че е смешно е й тъжно, защото има празноглавци, които му вярват, а не могат да мислят.
262
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Европа никой не се интересува от БСП и такава партия не съществува. Това значи, че и ПЕС не се интересува от БСП т.е. др. Станишев. Ха-ха-ха. Най после скандалджийката и клюкарка др. Нинова си получи заслуженото.
261
2
 
21
 
! Отговори
Афуз Али преди 6 години
ЛЪЖА! Ела в моето родно село и след това ще отидем в някое село в Танзания и ще те попитам има ли разлика и в какво се състои тя.Българското село сега е от типа на Африканските и защо? И усилено вървим цялата страна към образа на Африка!
260
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европа се превърна в световно гето. Унгария, Полша, Чехия не желаят да живеят сред това световно гето и ще се отделят от Западна Европа. А нашите блюдолизци, които бяха първи комунисти, сега са първи евроатлантици и ще ни докарат проблеми.
259
3
 
25
 
! Отговори
х преди 6 години
за мафиозите от юдо-масонската шайка на Соломон Паси, към която принадлежи и *** и ***, със сигурност им е добреобаче тези 28 години "демокрация" унищожиха България и Българския народ !огромното мнозинство от Българите искаме България вън от НАТО и ЕС как не се намери нито един политик на ни обещае референдум - странно нали - очевидно юдо-масонския заговор добре плаща на политиците ни
258
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега отново живеем по времето на друг Съветски съюз. Първите партийни и държавни ръководители отново са доволни, а народът отново ги подиграва. Новият бай Тошо ще бъде избиран от софиянци до пенсия и дори след това.
257
10
 
3
 
! Отговори
До273 А+ преди 6 години
А защо мислиш че всички са като теб -на тюфлека и с баничката и бозата?Има успели /които не седят по цял ден пред компа/ и останалите 300,000 като теб които нито работят ,нито учат.Вторите винят всичко живо за неудачният си живот,без да виждат вината в себеси че нямат нито образование,нито ценз или специалност,не знаят език и CVто е празно,няма препоръки ,и трудов стаж. А първите.......правят задръстванията по границите за Гърция и З.Европа и ползват свободата си.Не обобщавай че всики са като те
256
2
 
17
 
! Отговори
отегчен преди 6 години
тиквата пак се напънала да мисли
255
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя , дето го гледате, от 2006-та е на власт в БГ. Кмет на Сф до 2009-та, оттогава министър председател на БГ. С откраднатото от нас ще си живее царски навсякъде по света. Днес е казал Европа, утре - Америка, все тая. Даже ако сме прави , тук му е най-добре. Гавази го пазят, има си частна държава под ръка за всичко. Аз си мисля, че до последно ще си е в БГ, нашто слънчице и тукашните дето сме ще си го търпим до гроб. До нашия , не до неговия, щот той е млад още.
254
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко свърши Европа вече ни е решила съдбата,умните избягаха останалите вегетират, даже един протест като хората не могат да направят.Най-добре докато не е късно един референдум към кого да се присъединим като провинция.
253
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички съседи са по -добре от нас.Иска още кохезионни фондове за крадене ама няма,2020 чаршията затваря, а можехме ако не крадем и борим корупцията да вдигнем нашата малка държава,уви...
252
2
 
23
 
! Отговори
A's преди 6 години
Какво и е хубавото на европа .БЕЗЗАКОНИЕТО ПРЕСТЪПНОСТТА ЕРОПЕЙСКИТЕ ЗАПЛАТИ ПЪТИЩАТА БЕЗ ДУПКИ ,НАРКОМАНИТЕ ,ГЕЙОВЕТЕ ..............
251
16
 
3
 
! Отговори
Чичо преди 6 години
Стига сте спорили бе деца.Днес всичко е възможно който иска да отива в Русия,който иска да ходи в Европа.Въпрос на избор.Но защо ли посоката е само една?????
250
4
 
16
 
! Отговори
кенефцедес преди 6 години
Боко кога за последно отваря атлас по география?
249
3
 
20
 
! Отговори
А+ преди 6 години
До 191А сега гледаш също задължително(но ти не го рабираш все още) дебилски шоута,евтини сериалчета ,седеш пред компа и едеш баничка за 1.2 лв с извара фалшива и пиеш боза за1 лв ..... и щастлив че си свободен да пишеш каквто си искаш по форумите(я пиши против линията на медията -веднага те блокират) и си мислиш ,че си свободен да ходиш по Европа,а ама в джобата ти 20 лв ,а то заплата цяла седмица . А ама сме свободни сега ,моем да ходим по светО -ходят някои ,но не и ти ,както преди ,тъй и сег
248
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавниците от БКП решиха да "заемат добри позиции " , а за държавата ако остане време . За жалост българите не 4акаха и се изнизаха .Техните деца ще са " германци , французи , англи4ани , американци , испанци " и така ,ние ще сме на всеки километър от тук до края на света .
247
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е как няма да ти харесва в Европа, като не се прибираш в България. Идваш си само да провериш твоето поставено лице Гинка от Пазарджик до къде стигнаха преговорите за ЧЕЗ. Да провериш "гадовете, които клатят правителството" и да ги гониш "до дупка" само ,че усетиха намеренията ти. Кой Мин. председател в историята на България е наричал народа си така. Някакво извинение да следва? При толкова гафове ако беше друго правителство отдавна да си е отишло. Къде са "умните и красиви " "студенти". Позор !