Борисов: Живял съм по времето на СССР, но от Европа по-хубаво няма!

ГЕРБ печели, защото нямаме неизпълнени обещания, каза премиерът
9 мар 2018 14:45,
345
Борисов: Живял съм по времето на СССР, но от Европа по-хубаво няма!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов за за пореден път обяви Европа за най-доброто място за живот.

"Няма спор за никой в Европа, включително и за тези, които най-силно хейтят Европа, че това е най-доброто място за живот. Кой би напуснал Европа?", каза той по време на форум на ЕНП под мотото: "Европа започва във Вашето село/град/регион", който се провежда в София.

Според Борисов именно в Европа е най-добрата инфраструктура, иновациите, екологията, дори "абсурдни социални системи".

"Всичко най-добро е направено тук в Европа. Няма никакъв спор. Аз съм живял и по времето на Съветския съюз, каква радост беше, когато отидем на запад да видим свят", спомни си лидерът на ГЕРБ. Той нарече това нещо нечувано.

Още по темата

"Аз покрай спорта имах възможност да видя. Разликите бяха колосални. Сега отиваш в Братислава, Прага, Будапеща и между Виена няма разлика – само за 10-15 години. По-навреме трябва да отчитаме коварството на тези, за които говорите", каза още Бойко Борисов.

Пред форума той обяви, че България е решила проблема с мигрантите изцяло, но проблемът идвал откъм Шенген. Според него и в Румъния са спокойни за мигрантите, защото "България пази" и попита дали откъм Шенген знаят колко ни е трудно тук.

"Защо се случи Brexit – защото се уплашиха хората като видяха 40 000 души на тунела. Защо 5-6 месеца Германия не може да направи правителство, при положение, че се къпе в пари? Най-социалната и мощната държава – това е, защото подплашихме населението си", каза още българският премиер.

Той припомни предложението си горещите точки да се изтеглят извън ЕС и как е бил обявен за едва ли не най-нехуманния човек.

"Ако това не го направим сега и веднага, макар че много сме се приближи в тази посока, само през КПП-та, само през проверка на всеки един, който идва в Европа, само тогава хората ще се успокоят", отсече Борисов.

Той коментира и успехите на ГЕРБ в България и обясни, че те се дължат на това, че партията няма нито едно неизпълнено обещание.

"Кохезионната политика трябва да продължи. Тя трябва да остане за всички страни. След като ги няма вноските от Великобритания, единственият шанс е да се повиши вноската за всички страни", коментира Борисов.

Той изрази надежда, че ЕНП ще е победителят на предстоящите европейски избори. Борисов отново акцентира на бъдещето на Западните Балкани.

"Не дадем ли перспектива на държавите от Западните Балкани, ще оставим една черна дупка, която да генерира несигурност. Да бъде сфера на чужди влияния. Младите хора да четем повече история. Младите поколения не помнят социализма, фашизма, войните, а това са чудовищни неща, които могат много бързо да ни се случат, особено на Балканите", каза премиерът.

Той призова ЕС да "отрегулира отношенията си с големите ни съседи – Русия и Турция".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
3
 
13
 
! Отговори
4874 преди 6 години
Този *** ако не е разбрал до сега че живеем в ЕВРОПА значи никога няма да разбере!
225
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много ясно, че Европа е класа. Изобщо няма кво да се обсъжда. Едното е военен режим с шайка управляващо семйство , другото бизнес среда, наука и развитие. Всипки сме яли хурката на ссср останахме необразовани и ниско морални . Без опит и широк мироглед. Но сега всипко влиза в релси.
224
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти закъсняваш понякога истино, но винаги идваш при нас!
223
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При соца ни биеха с палки за вицове за власта и ни вкарваха в лагери, сега пътуваме свободно по цял свят, все същото си е
222
4
 
16
 
! Отговори
РИП преди 6 години
По соц време имахме Емил Димитров са имаме Нора и Гинка във същия контраст е и държавата.
221
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам да се върне соца - много яко се крадеше тогава, сега си е умрела работа
220
2
 
24
 
! Отговори
Успехи преди 6 години
Защо трътлестия не заведе мухавия в Западен парк,да види как ромите го изсякоха безнаказано-До 2 години парк няма да има.
219
20
 
4
 
! Отговори
235 преди 6 години
Така е, Радев няма място в президентството
218
27
 
3
 
! Отговори
СатаНАТО преди 6 години
Борисов е в десятката на най-добрите политици в Европа. Ако не и в тройката...
217
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, сега ти е много удобно да крадеш!
216
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При соца Чаушеско изплати външния дълг на Румъния и го доведе до 0, докато Тошо раздаваше кебапчета и червени знаменца по манифестациите на БКП
215
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Престъпление да ни "управлява" човек не прочел една книга през животът си!
214
16
 
6
 
! Отговори
далеч от руснаците преди 6 години
До СССРА защо задължаваха българчетата да учат руски и да си кореспондират с руски деца на руски език , а не задължаваха русначетата да учат български и да си кореспондират с б лгарчетата на български език ?!
213
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При социализЪма ,поне Румъния беше зад нас,сега и албанците ще ни задминат!
212
17
 
4
 
! Отговори
СССР преди 6 години
При соца децата ги задължаваха да си пишат с руско "другарче" - пращаха си писма и картички, русначетета пишеха на рашки и българчетата отговаряха на рашки! Идилия!
211
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До патриотСега пак работиш за руснаците бе ! Затова България не може да се съвземе !
210
5
 
19
 
! Отговори
Сребрелюбов преди 6 години
Така е , при соца Големият брат те биеше през ръцете , ако краднеш повече от позволеното ! Сега - крадем и за Брюксел( ***-сити), крадем и за нас ! Да му мислят робите !!!
209
6
 
5
 
! Отговори
СатаНАТО преди 6 години
До Живко ТодоровА за лихвите-не питай.За тях-2%,а за нас-20%.По братски!-Лихвите по ипотечни кредити са 3,5 - 4%Това не ти е *** с 15% ипотека
208
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До Анонимен 194Да така е, баща ми преди месец припадна на улицата и загуби съзнание.Откархме го с линейка (чакахме 30 мин)в спешното, там му сложиха система и ни казаха да си го прибираме. Да сме взели направление за същия навролог да го водим неговия кабинет в поликлиниката.Аз се вбесих,от провинцията сме,и платихме за преглед на софийски съдов хирург, който идва в града ни.Той ни насочи към кариология София . Е,в крайна сметка още не сме наясно КАКВО МУ Е НА БАЩА МИ .След още но платено.
207
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бензина се крадеше яко, направо си го лочеха хората от държавните таксита, а за пътните листове не ми се говори, за ден по няколко частни курса се връткаха