Жозеф Дол от София: Бойко – шефът на Европа! БСП къде са?

Шефът на ЕНП е убеден: Мария (Габриел) ще докара интернет във всяко село на ЕС
Обновена: 9 мар 2018 15:17 | 9 мар 2018 12:45,
264
Жозеф Дол от София: Бойко – шефът на Европа! БСП къде са?
Снимка: ГЕРБ

Лидерът на европейската десница Жозеф Дол засипа с похвали премиера Бойко Борисов и обвини социалистите, че му завиждат.

Според президента на Европейската народна партия, който е на посещение у нас, българските социалисти не съществуват откакто България е еврошеф.

"От вчера съм в България и усетих, че социалистите са много завистливи за всичко, което ГЕРБ прави тук. Според мен българските социалисти не съществуват откакто България пое Председателството, защото Бойко е най-успешният шеф в Европа. Единственият начин да се покажат е да говорят за Бойко и какво прави Бойко", коментира Дол, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ.

Президентът на ЕНП се срещна с кметовете и председателите на общински съвети от цялата страна, избрани с листата на ГЕРБ. Разговорът се проведе преди началото на форума на Групата на ЕНП в Комитета на регионите, който се провежда в София. Президентът на ЕНП бе категоричен, че България трябва да е горда с председателството на Съвета на ЕС.

Още по темата

На срещата си с кметовете Дол ги поздрави за успешното развитие на българските региони в последните години. Според него управляваните от ГЕРБ населени места са придобили истински европейски облик в последните години.

Градоначалниците благодариха на ЕНП и обясниха, че европейската солидарност и финансирането на важните за българите проекти от страна на ЕС са от голямо значение за населените места. Всеки от тях даде примери защо кохезионната политика е важна за страната.

"България се доказа като надежден партньор и отговорна страна-членка на ЕС. Кохезионната политика намалява разликите между държавите и това се вижда в много от българските градове, придобили европейски облик в последните години", обясни още Жозеф Дол.

"Той поздрави градоначалниците от ГЕРБ, че взимат добри и мъдри решения, с които разрешават проблемите на хората. Той ги посъветва да следват примера на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, който е направил така, че т.нар. политическите елити да остават на равнището на проблемите на хората", се казва още в съобщението на ГЕРБ.

"Вие познавате семействата, развитието на регионите, работните места, вие сте корените на вашата партия –ГЕРБ. Благодаря на моите приятели Бойко и Цветан, които ме послушаха при формирането на ГЕРБ и днес успехът на България се основава на отношението на ГЕРБ към всеки човек", добави Дол и похвали кметовете на София, Варна, Бургас, Габрово, Пловдив и др.

Дол похвали и Мария Габриел, че е изключителен еврокомисар.

"Въпреки че пое поста по време на средата на мандата тя показа, че само една решителна жена като нея може толкова бързо да се ориентира в ситуацията. Мария върши наистина страхотна работа по цифровизацията и съм сигурен, че ще докара интернет дори в най-малките селца в ЕС", добави той и коментира, че това ще бъде печеливш ход за ГЕРБ преди изборите за Европейски парламент. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари