Коалицията не е в риск! Обидите на Симеонов – негов грях!

Оставка на вицето заради руския патриарх не е на дневен ред
Обновена: 9 мар 2018 13:49 | 9 мар 2018 13:45,
67
Коалицията не е в риск! Обидите на Симеонов – негов грях!
Снимка: архив, Булфото

Коалицията на "Обединените патриоти" не е в риск въпреки отказа на Валери Сименов да се извини за отправените обидни квалификации към главата на руската православна църква патриарх Кирил. Това стана ясно от думите на вицепремиера Красимир Каракачанов в парламента.

Още по темата

След острото изказване на Симеонов, който нарече патриарх Кирил "хитрец" и "цигарен митрополит", ПГ на "Обединени патриоти" се разграничи от думите му. Това породи съмнения за стабилността на коалицията, които обаче Каракачанов опроверга.

"Дали ще се извини или не, това си е негово лично решение. Но не смятам, че с подобни думи и епитети трябва да определяш главата на една православна църква", настоя Каракачанов.

Той допълни, че оставка на вицето Симеонов не стои на дневен ред.

"Смятам, че времето лекува всичко. И с един нормален човешки диалог, без излишни емоции, които се натрупват, нещата ще бъдат решавани", настоя Каракачанов.

Въпреки това той коментира, че не одобрява дадените квалификации и че те не са били съгласувани с коалицията. Той допълни и че всеки вицепремиер, министър или депутат трябва да си дава сметка за думите си и как биха повлияли на двустранните отношения.

"Не приемаме, който и да е външен фактор, от Изток или Запад, да квалифицира българските институции по някакъв начин и да ги критикува. Но има разлика между това да защитиш българските институции и това да излезеш с нападки срещу главата на православната църква", добави Каракачанов.

"Нормално е, когато имаш в коалицията хора с различно мнение по темата, все пак, като излизаш с подобни крайни изказвания, поне да ги съгласуваш с този, който знаеш, че няма да ги одобри", каза още вицепремиерът.

Волен Сидеров също коментира темата и каза, че отказът на Симеонов да се извини "си остава негов грях". Той добави, че сега предстоят разговори с групата какво ще се направи оттук нататък и предположи, че Симеонов може и да промени мнението си.

Запитан дали коалицията може и без Валери Симеонов, Сидеров каза, че може без всеки.

"Без всеки може коалицията - без мене, без Симеонов, без Каракачанов. Никой не е женен за тази коалиция. Въпросът е да върви в правилната посока политиката и да не правим дипломатически гафове", заключи националистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До фактите говорятНе говори от мое име и от името на поне още 4 000 000 нормални българи, *** неуко, чакащо на зелена парса, готово да каже дори, че Хитлер е бил обикновен харшлак, който с прашка е разрушил две трети от Европа... Откъде се взехте такива без съвест, без очи и род, наркомани нещастни.
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, Каракачанов, защо обаче, при абсолютно несъвместими по мащаб факти, ТИ ГЛАСУВА ЗА СНЕМАНЕТО НА ЖАБЛЯНОВ, А, ПИШМАН ПАТРИОТЕ? Толкова сте жалки, заплатогонци, облаготърсачи, родоизменници, отцепродавци ...
56
3
 
5
 
! Отговори
браво преди 6 години
Поздравления СИМЕОНОВ !!!!! С такива , като теб България не е в опасност ,,, А лицето Сидеров - бързо в Русия ......
55
5
 
5
 
! Отговори
фактите говорят преди 6 години
русофилите сега ще изкарат че В Симеонов е обидил руския поп менте а не че попа ченге обиди цяла България и още куп държави с жертви от тази имперска война
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
квазар групп
53
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Валерката се самообеси, ще му гледаме агонията.Патриарха каквото бе пратен, направи. И Радев лъсна, чий агент е.Народа пак, подведен.Елита се чуди, как да се завърти, че на два стола да седне.
52
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да благодарим на руския патриарх че Русия след 1944г направи българите атеисти.
51
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другата пролет предсрочни избори,и ГЕРБ отново на власт с помоща на Марешки,ДОСТ и ДПС!Най-антибългарското правителство!
50
4
 
2
 
! Отговори
гост преди 6 години
Какво да правим с Валери Стоянов, ако Руският патриарх Кирил съвсем неволно и непреднамерено призове руснаците да не ходят по български Черноморски курорти. Е, ще го бесим ли или на кол?
49
5
 
6
 
! Отговори
ЗА ВСИЧКИ ТЕЗИ преди 6 години
КЛЕВЕТИ СИМЕОНОВ ЩЕ БЪДЕ ОСЪДЕН ЗАЩОТО НИЩО ОТ ТОВА КОЕТО ИЗБЪЛВА СЪС НАСМЕШКА И ХИТЪР ПОГЛЕД НЕМОЖЕ ДА ДОКАЖЕ.ДА ГО ВИДИМ ТОГАВА ТАКА ЛИ НАГЛО ЩЕ СЕ ХИЛИ И БИЕ ВЪВ ГЪРДИТЕ ЗАРАДИ ГЛУПОСТТА КОЯТО СЪТВОРИ!
48
3
 
7
 
! Отговори
До 50 преди 6 години
Ами то е хубаво да има мнение патриарха, но да се държи наставнически и ароганто, като гост идва малко в повчече. Не е подходящо чужденец да казва на българският президент и народ, кого и как ние трябва да почитаме.
47
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 43 Ти вярно си много ограничен!!!Путин е твой приятел ,защото води Русия към пропаста,а Патриарх Кирил има за какво ,да бъде критикуван ,но не и за правото ,да има мнение!Нали сте уж демократи,защо не приемате правото хората ,да имат различно мнение,а ведннага обиждате и лепите етикети!Комунист,на руска служба и т.н.!Вие по нищо не се различавате от комунистите!
46
2
 
9
 
! Отговори
КОАЛИЦИЯТА НЕ БИЛА преди 6 години
във РИСК. ОООООО ВЪВ РИСК Е И ОЩЕ КАК. НА Следващите избори ще гледате парламента през КРИВ МАКАРОН! РАЗПАСАНА КОМАНДА. НАКАЖЕТЕ СИМЕОНОВ ЕДНО РАЗГРАНИЧАВАНЕ НЕ Е ДОСТАТЪЧНО ЗА ТАКЪВ МЕЖДУНАРОДЕН ГАФ!
45
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 47Може би имаш основание, офшорките са руско-български на братските партии Единна Русия и БСП.
44
1
 
8
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До АнонименТова е безспорно. Неслучайно ЧЕЗститихме на Гинка, 8 март! Направихме го с добро чувство. Невероятна жена, наша спасителка;)))
43
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
коалицията ще бъде съборена от офшорките които се крият зад Гинка.
42
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С една дума Валерката "мирише лошо", но щом сме заедно във властта, ще се прегръщаме до края.Като осъзнаете, че тази прегръдка ще ви коства следващия парламент, друга песен ще запеете.
41
0
 
9
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До АнонименНикой не е вечен. Ние, затова пишем, защото се документира;))) Нека, знаят бъдещите поколения, как са стояли нещата в България и какви позиции са имали хората, как са мислили и з акакво са се борили и как. Но позорна черта в нашият характер е липсата на позиция, вследствие лицемерието и страха. Да не "плюем", защото палачинката може да с еобърне. Палачинката, т.е. Времето ни обръща, ако ние му позволим. ако ние го обръщаме, това, дето говориш, никога няма да стане.
40
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 31Единственото което забелязвам е че ти си на руска служба и затова нямаш никакво мнение. Нямаш и право на мнение защото си доброволен слуга на Русия. Заради теб мислят Путин и попа на КГБ и твоето задължение е да им повтаряш тъпoтиите като мегафон.
39
3
 
15
 
! Отговори
ЧЕРВЕН АГЕНТ ОТ ДС преди 6 години
ОТ кога агентите на ДС са се загрижили за вярата ?