Падне ли правителството – рухва политическият баланс?

Няма баланс в рамките на коалицията, смята Христо Панчугов
10 мар 2018 07:30,
325


Ако това правителство падне, то този парламент не може да бъде задържан със сигурност, а следващи избори биха променили ситуацията значително, защото някои от партиите няма да влязат в Народното събрание. Това обясни политическия анализатор Христо Панчугов в ефира на "Денят ON AIR".

"Проблемът обаче очевидно остава в невъзможността на правителството, на министър-председателя и на тези управляващи да поддържат баланса в рамките на коалицията", категоричен беше Панчугов пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

По думите му разпадът е все по-значителен заради постоянните скандали и липсата на сплотяващо звено в управлението. Христо Панчугов обясни също, че вече българските граждани нямат доверие в държавата и в политиката.

"Няма начин българският политически процес да продължи да функционира стабилно, ако българите нямат доверие на политиците", коментира той.

Политологът Цветанка Андреева пък обясни, че повече прозрачност в случващото се в страната ще успокои обществото и ще направи властта много по-легитимна в очите на хората.

"Да има повече прозрачност и това е спасението", подчерта тя.

По думите ѝ протестите, като тези срещу сделката за ЧЕЗ, в които участват футболни фенове и таксиметрови шофьори са организирани, а не спонтанни. Според нея дори протестите срещу задържането на лекаря в Пловдив са организирани.

"Големите протести, които всъщност не допуснаха Делян Пеевски за шеф на ДАНС и още няколко, които са знакови за българската история през последните 3 десетилетия, бяха спонтанни, бяха провокирани точно от тази гражданска съвест", обясни Цветанка Андреева пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
0
 
1
 
! Отговори
Корекция преди 6 години
Те си го казаха - ще паднат сами.
233
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правителството няма да падне, защото няма кой да го свали!
232
2
 
0
 
! Отговори
Фазите им сменете преди 6 години
в деня когато Манчестър Юнайтед спечели у дома с 2:1 против Ливерпул защото недадоха цели две чисти дуспи за ливерите и един червен картона на Юните, тука некой за баланси, нивелири и кантари тръгнал да мели. хората си го казаха. Правителството да бъде качено в новия вагон в Метрото и с два багера да засипят входа и изхода на тунела и има изклюячат тока, водата и общественната тв. след 40 дена да се изровят оцелелите и одма да се провери кой кого в тъмното се е клел че е вагона и коя за тепераст
231
4
 
3
 
! Отговори
Sladura преди 6 години
Bulgaria se nugdae ot nesto novo. Ne skapanite komuniagi i gerberi, nito mitrata Slavi. Umerena proevropeiska partia, koiato ne mrazi Rusia, no postavja Bulgaria na purvi miasto.
230
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тихо, падне ли правителството на ГЕРБ - всичко свършва и светът и ние.
229
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рухва ти кариерата , всички знаем с кого е свързана тя ! И да пада Веднага ,че няма време !
228
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Армия сведена до нула , полиция като армия , постоянно ръстяща и пак нефункционираща правилно ! Някой има страх от военните и създава своя войска ! Всеки може да се запита и да си отговори сам,кому е нужно и защо го прави !?
227
8
 
4
 
! Отговори
Защо преди 6 години
Едно ченге в расо си позволява да поучава българите и президента ни?!Г-н Радев избрахме ви защото сте български офицер, а не джендъраст!Очакваме да се държите , като такъв с всички, които си мислят че сме им длъжници!
226
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко в България се прави в името на демокрацията - но само на думи, за обещания, за заблуда на електората, за пред големите началници и пр. Реално и на практика в нейно име е корупцията, кражбите, политическите назначения, политическите калинки, нашите хора и фирми, раздаването на пари където не е нужно, демагогията с краен резултат беднотията на народа.
225
1
 
15
 
! Отговори
seira преди 6 години
ОТНОВО ЛЪЖИ!ЕВЕНТУАЛНОТО "ПАДАНЕ" НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НЕ Е НИКАКВА ДРАМА!ДРУГ Е ВЪПРОСА ЗА ЛЕГИТИМНОСТТА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ И НА ПАРЛАМЕНТА.% ОТ ИМАЩИТЕ ПРАВО НА ГЛАС:ГЕРБ: 16,85 %БСП: 14,03 %ОП: 4,68 %ДПС: 4,64 %ВОЛЯ: 2,14 %ОБЩО ПАРЛАМЕНТ: 42,34 % ОТ ИМАЩИТЕ ПРАВО НА ГЛАС!!!ИЗПЪЛНИТЕЛНА ВЛАСТ: 21,53 % ОТ ИМАЩИТЕ ПРАВО НА ГЛАС!!!МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА НИ ОБЯСНИ: ИМАТ ЛИ ПАРЛАМЕНТА И ПРАВИТЕЛСТВОТО НУЖНАТА ЛЕГИТИМНОСТ?!ВЪОБЩЕ ИМА ЛИ "ДЕМОКРАЦИЯ" В Р БЪЛГАРИЯ???
224
22
 
10
 
! Отговори
Смешниците преди 6 години
Държавата си върви на 6 - не можеш да се разминеш от коли по улиците. Бизнеса се скъса да продава, да изнася и да внася пари в бюджета. Търсят работници под път и над път, а те мързеливците тролят в нета, за някоя рубла повече. Ей такива кибици щели да свалят правителството!? Смешници!?
223
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази Цветанка Андреева или лъже или не е наясно,че протестите бяха за сваляне правителството на Орешарски и бяха платени от днешната шайка.Д.Пеевски одавна беше свален-всъщност той беше шеф на ДАНС само един ден и това беше повода за протестите,но целта беше сваляне на Орешарски.И я постигнаха.НЯКОЙ развърза торбата и това даде резултат.Днес няма кой да го направи.Липсват ентусиасти.
222
0
 
6
 
! Отговори
М-в има шофьорска кн преди 6 години
в Боровец са издялкали специялна моторна шейна в която целото наше Правителсво мов удобно да седна.шефиорин е некакъв сибирец ли ко ли от Москва Кирил с белите панделки ги пратил и даже се бил казвал Москов или Мускалев . па може и Алеко Константинов от Пратера в Чикаго до Ниагара на заден го е пратилМосков кости троши и борчета гъта, но Бланасирано и етапно за две три спусканиа мое и цел Пармламент да кутурляса.
221
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хей,герберасти, като избяга вашия чичка в Америка, какво ще правите тогава? Държавата се тресе от скандали и разруха, от бедност и корупция, от разложение в обществото за което чичката и Шайката му много допринесоха за всичко това. Той може и да избяга, но слугите му тук ще гризнат дръвцето. Някой ще го отнесе и както става обикновено, това са гъзомийниците, които за жълти стотинки венцехвалят Монокнижника.
220
2
 
12
 
! Отговори
суджука на маховика преди 6 години
по-добре е да падне Баланса, отколкото да плащаме лечението на изпопдалите министри.и немойте некой да причини на Боко два метра земя или 30 минутен газов огин на кремо-барбекюто. ка да ви се майка жалнуетка. само да подкапичне некой Боко. жувееми се и не сакам да умрем от радост че некаква тиква се е разпрала
219
0
 
2
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Анонимен 212 Ами нямал си опит , техника и лампи, да управиш лампите. Така де.
218
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гласувалите за СОБСТВЕНИКА на ГЕРБ го правят от страх или за хляба си . Повечето от тях също мразят и ненавиждат мутрите и простащината на,, завладетелите" ни крадци !
217
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо подобно - това е пропаганда!Голямо щастие ще е да падне правителството.Но, те са типове, които с лакти стигат до властта и стискат това, което не им се полага със зъби и нокти.Пример - поведението на дулян добрев - хем не е депутат , хем устата му като "ханджийска порта".
216
2
 
19
 
! Отговори
факттиквачески преди 6 години
До фактИ герб-граждани за европейско разграбване на бг/последно,ческата чез/ е със затихващи функции.Скоро няма какво да се граби.
215
17
 
2
 
! Отговори
жалко преди 6 години
Слаб тролетариат и това е. С тези девалвирани рубли и с тази компромитирана пРосия не мой наеме качествени тролетарии.