Падне ли правителството – рухва политическият баланс?

Няма баланс в рамките на коалицията, смята Христо Панчугов
10 мар 2018 07:30,
325


Ако това правителство падне, то този парламент не може да бъде задържан със сигурност, а следващи избори биха променили ситуацията значително, защото някои от партиите няма да влязат в Народното събрание. Това обясни политическия анализатор Христо Панчугов в ефира на "Денят ON AIR".

"Проблемът обаче очевидно остава в невъзможността на правителството, на министър-председателя и на тези управляващи да поддържат баланса в рамките на коалицията", категоричен беше Панчугов пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

По думите му разпадът е все по-значителен заради постоянните скандали и липсата на сплотяващо звено в управлението. Христо Панчугов обясни също, че вече българските граждани нямат доверие в държавата и в политиката.

"Няма начин българският политически процес да продължи да функционира стабилно, ако българите нямат доверие на политиците", коментира той.

Политологът Цветанка Андреева пък обясни, че повече прозрачност в случващото се в страната ще успокои обществото и ще направи властта много по-легитимна в очите на хората.

"Да има повече прозрачност и това е спасението", подчерта тя.

По думите ѝ протестите, като тези срещу сделката за ЧЕЗ, в които участват футболни фенове и таксиметрови шофьори са организирани, а не спонтанни. Според нея дори протестите срещу задържането на лекаря в Пловдив са организирани.

"Големите протести, които всъщност не допуснаха Делян Пеевски за шеф на ДАНС и още няколко, които са знакови за българската история през последните 3 десетилетия, бяха спонтанни, бяха провокирани точно от тази гражданска съвест", обясни Цветанка Андреева пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
22
 
7
 
! Отговори
факт преди 6 години
БСП е партия със затихващи функции.
213
3
 
24
 
! Отговори
военена преди 6 години
войската мрази борисов повече от всички професии в БГя
212
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Да има повече прозрачност и това е спасението" - Илюзия, която се разпадна пред очите ни! Крадат ни прозрачно, лъжат ни прозрачно, злоупотребяват с властта очеизвадно за собствена угода и тази на обкръжението им....За конкретиката - всеки може да изброи стотици примери...Спасението е в справедливостта и истината, в равенството пред закона. В намирането на мярката и опазването на интереса на обществото. Баланс няма, ДОВЕРИЕ в държавата няма. И това е ГОЛЕМИЯТ проблем.
211
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
така е стабилност за кражбите и политиците борисов-доган, бедност за Българите
210
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 197Отива си последния тоталитарен диктатор на Източна Европа..както европа вижда, последният баш диктатор хич не се кани да си отива, ами се окопава за още 6 години, този път със с-500
209
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се плашете бе - селянката от Крушовице, дето приватизира Техноимпекс на 28 годинки ше ни балансира бе :)Камунетата са майстори в балансите - я оня мисир Румен Гечев как балансира държавата през 1997. Майстор бе - една банка нефалирала не остана. И сега дава акъл в комисията по финанси - машалла!
208
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 232Детето ми говори малко руски, малко английски и български а е само на 4 годиниами използвай да научиш българската граматика покрай детето. Няма да ти е излишна.
207
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-голяма стабилност лъха от вицепрезидентката. На церемонията в НС, като встъпваше е длъжност не пожела да целуне пръстена на българския Патриарх. Оня ден обаче като клекна пред руския поп докато не му облиза няколко пъти жезъла не стана.Браво на другарката Йотова!
206
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Детето ми говори малко руски, малко английски и български а е само на 4 години а суджукарскии и български не може да говори а управлява цял народ, оставка такива *** не ни трябват.
205
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 223Винаги се срамувам когато видя Борисов със селско-тарикатски му манталитет и просташкото му излъчване.а за президента със зелените чорапки нещо да кажеш? Толкова близа зaдника на Путин и накрая попът-милиционер да вземе да му се изтропа във фуражката. Голяма гордост е да знайш :)
204
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе къде изчезна президентина с червената фуражка? Откакто го оплю попа с кръстче на каскета никакъв го няма. Да не се е самоубил или още не са му написали думичките?
203
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мани, мани, дори Петното се отказа да прави протести за камунетата. Оня с червения потник и той, имаше и една пъпчива и тя избяга. Абе отврат са Курнелите отвсякъде.
202
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 222подадох документите за 100 000 лв да направя лампите за обществената поръчка, защо избраха фирмата за 400 000 лвщото китайските ти *** ще светят точно 2 нощи. Аман от гладни камунета.
201
20
 
4
 
! Отговори
изнервен преди 6 години
До 223. Ами ти чакай да дойде на власт пак някой като олигоффрена Орешарски или *** *** и тогава не се срамувай.
200
19
 
7
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 6 години
До 221 червен анонимник. А преди ГЕРБ какви бяхме, бе чуггун? Щастливи, богати, мед и масло течеше. То заради вашето наследство не можем лесно да се измъкнем от последното място
199
11
 
4
 
! Отговори
Валери преди 6 години
До Гробокопач. Изобщо не ми харесват разсъжденията ти - мижав, жалък нихилист, който не знае какво да прави с живота си и се опитва да прехвърли безсилието си и на другите. Смени си държавата като не ти харесва, какво само плюеш и мрънкаш.
198
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винаги се срамувам когато видя Борисов със селско-тарикатски му манталитет и просташкото му излъчване.А тъй като го показват на ден по няколко пъти, живея така да се каже в постоянен срам, че съм част от този народ, който го е избрал.
197
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 206 какъв собствен провал, като подадох документите за 100 000 лв да направя лампите за обществената поръчка, защо избраха фирмата за 400 000 лв а бе герберррр простттт.
196
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
такава стабилност...че сме най-бедни в ЕС ,10г. с герб
195
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мафиотската сделка за ЧЕЗ, която ни готвят е в пъти по-скандална от ОПИТА да бъде назначен Шиши за председател на ДАНС.Къде са умните и красивити. Защо никой не протестира, БЪЛГАРИ ?Или казвате, никой не плаща вече ...Тъжно.