Туризъм с традиции: Русия има интерес туристите й да идват у нас

Ангелкова се срещна с ръководителя на Агенцията по туризъм
10 мар 2018 16:43, Боряна Павлова
65
Туризъм с традиции: Русия има интерес туристите й да идват у нас
Снимка: архив Bulphoto

Русия е заинтересована руските туристи да почиват в България. Това заяви Олег Сафонов, ръководител на Федералната агенция по туризъм на Руската федерация на среща с министъра на туризма Николина Ангелкова. И допълни, че тази година се предвижда туристите от Русия да са още повече, съобщава пресслужбата на министерство на туризма.

Двамата разговаряха в рамките международното туристическо изложение "Интурмаркет" в Москва, където България се представя с национален щанд.

Още по темата

Министър Ангелкова посочи, че Русия е един от стратегическите туристически пазари за България и през миналата година заема 5-о място в националната класация за брой посещения в нашата страна с близо 558 хил. пътувания. В първия месец на тази година руските туристи у нас са повече от 9,6 хил.

Национален маркетингов център Visit Russia се очаква да бъде открит тази година в България, заяви министърът. Идеята за центъра, който ще ускори развитието на туризма между двете страни, е на българския министър.

Олег Сафонов коментира още, че се търсят начини за задълбочаване на сътрудничеството в сектора. Една от възможностите е общи действия в сферата на круизния туризъм, което ще бъде обсъдено на съвместна работна група.

Перспективна идея е и създаването и утвърждаването на проект за Черноморска кухня, каза Сафонов. Двамата с министър Ангелкова се обединиха около идеята, че такива инициативи биха били изключително ползотворни за привличането на повече руски туристи.

В София през ноември ще се проведе и вторият Международен конгрес на световните цивилизации и древните маршрути към Световната организация по туризъм, информира министър Ангелкова и покани за участие г-на Сафонов.

България и Федералната агенция по туризъм на Руската федерация имат традиции в партньорството за инициативи подпомагащи развитието на туризма.


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
0
 
! Отговори
незначителни преди 9 месеца
От началото на годината 19 000 руснака са посетили България и 120 000 румънеца.
Руския пазар е малък и не особено значим.
58
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До доволен съм

Хахах ти май руснак не си виждал май!Руснака се пазари повече от нашите ци га ни!99% от тях още с влизането започват със СКИДКА!Ако трябва да се избира между руснак или българин,избирам нашите туристи,но за съжаление ние ги изгонихме от нашето Черноморие
57
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вън руските туристи от БГ.
56
16
 
9
 
! Отговори
Вру за деньги преди 9 месеца
Руските туристи за България са като слънцето, въздуха и водата за всяко живо същество!
Русия е Велика! Путин тоже!
55
8
 
12
 
! Отговори
До 44 преди 9 месеца
Комплекса Камчия, собственост на Москва, не работи от 3 години, стига си лъгал.
Фалираха.
54
2
 
5
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 9 месеца
До Клечо

Ако така беше говорил за Папата например? Какво щеше да стане?
----------------------------

Ако беше говорил така за папата, щеше да обиди 60 000 българи-католици.
А така не обижда никой българин.
53
5
 
20
 
! Отговори
Поляк преди 9 месеца
От Русия стойте далеч, винаги !
52
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До ДОВОЛЕН СЪМ!

не се пазарят, щото те са свикнали на твърдите цени и не знаят какво е пазарлък.
А нашите български туристи обикалят, цъкат с език и повтарят постоянно "Само гледам".
-------------------------

Пазарят се като *****.
А в твоя магазин какви ли **** продаваш...

Прочети още на: https://***/politika/2018/03/10/turizym-s-tradicii-rusiia-ima-interes-turistite-i-da-idvat-u-nas.370295#comment-newest
51
4
 
8
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 9 месеца
Руснаците са само 1/5 от туристите, не пишете глупости.
50
3
 
18
 
! Отговори
България е велика преди 9 месеца
България е велика, защото фактически е създала Русия като и е дала азбуката и християнската вяра.
49
7
 
16
 
! Отговори
Нормален преди 9 месеца
Преди векове Аспарух в 680-а,Борил в 1211 и Ив.Александър в 1338 г. изчистили напълно България от джендъри,но грижливи "приятели" след 1430-а и особено след 1944 г. отново я напълниха с такива. Едните носеха ч-ал-м-и и фесове а другите сърпове и чуци,но резултата бе еднакъв: погром за нормалните Българи и властови позиции за обратните!...
48
21
 
6
 
! Отговори
XXX преди 9 месеца
И аз искам повече руснаци да почиват у нас. Колкото повече починат, толкова по- добре за целия свят.
47
11
 
12
 
! Отговори
Хаха преди 9 месеца
Отново "бедните" руснаци ще спасяват сезона на морето, а не "богаташи" от ЕС и Говедария... И в съседна Турция се надяват на 5 млн.руски туристи за да не фалират...
46
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Руснаците могат до си позволят да дойдат тук да прогреят измръзнали кокали. По-богатите обикалят Которска Бока, Дубровник, Ривиерата, Сицилия, Лигурия, Тоскана, Марсилия, Барселона, Андалусия, цялото Средиземноморие. Още по-богатите купуват имоти в Монако, Ница. Ако не бяха редовите руснаци, кой щеше да идва на презастроеното ни мръсно море? Тук идват отрепките на Западна Европа на алкохолен туризъм. Не на сех-туризъм, въпреки смешните цени на нашенките. Просто еврогейците не са по тази част!
45
14
 
7
 
! Отговори
БОБИ преди 9 месеца
ЕЙ вие русофобите сте големи джендери и глупаци това черноморие кои го държи , нали всички политически партии са си го поделили ,и наи-вече герберите,така ,че не се напъваите да пишете против руснаците зашото от тези пари от турима и почивките в бг-хазната или по-точно в държавната хазна няма да влезе нишо всичко ше отиде в джоба на народните крадци и обирджии-политиците
44
16
 
9
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 9 месеца
И това Лято рускоговорящите туристи ще спасяват сезона на морето ни.
43
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Добре, че знам какво мисли българинът по въпроса! Като четеш тук, ти иде да сложиш противогаз и гумени ботуши от всичките лаjна, дето сте размазали тук! Е такъв мусор няма под слънцето! Това, че криво-ляво говорите и пишете на езика ми, не ви прави българи! Треперете да не стане това, към което ни бутате! Много плач ще се чуе, много ще се търкате с керемидка от казаното! Преди първи петли ще се отречете от остроумията си!
42
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Знаете ли какво представлява луксозният курортен комплекс "Камчия" собственост на град Москва? Не знаете, защото е затворена зона. А там почиват хиляди московски деца и то безплатно. А вашите деца къде почиват?
41
10
 
8
 
! Отговори
ДОВОЛЕН СЪМ! преди 9 месеца
До 41
Твоята истина не я знам каква е, но моят магазин печели много точно от многобройните руски купувачи. Никак не са бедни и не се пазарят, щото те са свикнали на твърдите цени и не знаят какво е пазарлък.
А нашите български туристи обикалят, цъкат с език и повтарят постоянно "Само гледам".
40
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ТЕ ЗЕЛЕНИТЕ ЧОВЕЧЕТА СА ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ.
ДАЛИ СМЕ ИМ БЕЗПЛАТНО ЧЕТИРИ БАЗИ.
И ГОВОРЯТ АНГЛИЙСКИ.