Туризъм с традиции: Русия има интерес туристите й да идват у нас

Ангелкова се срещна с ръководителя на Агенцията по туризъм
10 мар 2018 16:43,
65
Туризъм с традиции: Русия има интерес туристите й да идват у нас
Снимка: архив Bulphoto

Русия е заинтересована руските туристи да почиват в България. Това заяви Олег Сафонов, ръководител на Федералната агенция по туризъм на Руската федерация на среща с министъра на туризма Николина Ангелкова. И допълни, че тази година се предвижда туристите от Русия да са още повече, съобщава пресслужбата на министерство на туризма.

Двамата разговаряха в рамките международното туристическо изложение "Интурмаркет" в Москва, където България се представя с национален щанд.

Още по темата

Министър Ангелкова посочи, че Русия е един от стратегическите туристически пазари за България и през миналата година заема 5-о място в националната класация за брой посещения в нашата страна с близо 558 хил. пътувания. В първия месец на тази година руските туристи у нас са повече от 9,6 хил.

Национален маркетингов център Visit Russia се очаква да бъде открит тази година в България, заяви министърът. Идеята за центъра, който ще ускори развитието на туризма между двете страни, е на българския министър.

Олег Сафонов коментира още, че се търсят начини за задълбочаване на сътрудничеството в сектора. Една от възможностите е общи действия в сферата на круизния туризъм, което ще бъде обсъдено на съвместна работна група.

Перспективна идея е и създаването и утвърждаването на проект за Черноморска кухня, каза Сафонов. Двамата с министър Ангелкова се обединиха около идеята, че такива инициативи биха били изключително ползотворни за привличането на повече руски туристи.

В София през ноември ще се проведе и вторият Международен конгрес на световните цивилизации и древните маршрути към Световната организация по туризъм, информира министър Ангелкова и покани за участие г-на Сафонов.

България и Федералната агенция по туризъм на Руската федерация имат традиции в партньорството за инициативи подпомагащи развитието на туризма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
9
 
11
 
! Отговори
До знайм си ги преди 6 години
Лъжеш, вулгарно лъжеш и ти се чудя, само за едни дребни *** ли го правиш? Нали имам близки, които дълги години са в бранша в Слънчев бряг. Една племенница е администратор в добър хотел. Вярвам й, а не на злобно бастардче като теб. Радват се единствено на руските туристи - най-малко бели идвали от тях, не били претенциозни, даже мъжете помагали понякога при аварии. Давали бакшиши, за разлика от стиснатите немци. Англичаните и скандинавците пиянствали и цапали най-много. Стигали до наssиране! А?
35
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да почиват в Крим, защо идват тук ?!
34
10
 
6
 
! Отговори
цел преди 6 години
Трябва да се вдигнат цените на нощувките за да се отърсим от ***.Трябва да се стремим към качествен туристически продукт.
33
9
 
9
 
! Отговори
) преди 6 години
Не ги ли бръкаш с германките ,британките,скандинавките ....не че не може и да има и между рускините таквиз артиски,н от твоя преубеден и манипулиращ коментар излиза ,че само рускините правят тези номера -не лъжи като стар ................
32
10
 
11
 
! Отговори
знайм си ги преди 6 години
Ще дойдат рускините ще "загубят" някое и друго колцо че да им излезе почивката безплатно. Затова на границата трябва да се прави опис на багажа им.Това са най-долните гости и в новите хотели не ги приемат.
31
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Bg ima interes ne rusia
30
15
 
16
 
! Отговори
спрете се преди 6 години
А бе тикви стига сте писали глупости срещу Руснаците,кой ще дойде друг в този бардак и перална на пари наречена туризъм?всеки който е ходил поне в Турция знае какво е истинска почивка и туризъм.
29
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха така ... влачете руски ченгета и мафиоти да купуват апартаменти по морето ... и утре не се изненадвайте когато след тях дойдат и зелените човечета с автоматите, само дето тези няма да купуват ами само ще вземат без да питат.Неможахте да осъзнаете, че руснаците не са нормални хора - тепърва има да патите !
28
3
 
7
 
! Отговори
чичо Гошо преди 6 години
Да има интерес.Особено от Винкела ако са гости на неговия хотел.Да не говорим колко руснаци са абонати на кабелайнарката!
27
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гонете ги тия швайнета,бе.
26
4
 
5
 
! Отговори
Клечо преди 6 години
До 26 Превеждай. До 25 пропаганда или не всяко твърдение може да се провери. Спокс не всички сме брейнуошнати овце които гледат без да мислят. Има си техника да отсееш кое е истински факт измежду цялата интернет помия която ме залива. Просто проверяваш изказаното твърдение.
25
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има да. По евтино , а те не се славят с големи финанси.
24
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КлечоКлечо, ще ти го преведа, но това е гнусотия бе брат, ще повърна докато го превеждам.
23
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КлечоЯсни са ми преценките ти, щом се подлагаш доброволно на такава евтина пропаганда. Просто е страшно за България да има такива "българи" дето вечно не могат да си изградят преценка без руската пропаганда.
22
11
 
13
 
! Отговори
Клечо преди 6 години
До 19. Сакън значи. Веднага станах русофил като искам да видя и руската гледна точка не само западно- европейската и да си направя някаква преценка за себе си.Иначе Валерката е прав за някои от нещата които каза, но дори и така да е не му приляга така да се обръща към руския патриарх. Ако така беше говорил за Папата например? Какво щеше да стане? Поизложи се малко, но остава въпроса той ли се изложи или някой друг от ВЪН! му подшушна да го направи?
21
21
 
8
 
! Отговори
Вру за деньги преди 6 години
Българино, идва краят на твоето люто еврогейско робство. Путин ще ви освободи от него веднага след изборите. Зелените човечета като истински славяни чакат под водата на българското крайбрежие и дишат със сламки. Веднага след изборите ще изкочат от морето и ще ви освободят от всичко което имате.
20
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименАко става и велончелист от тебе ееееееее
19
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българският и Украинският персонал ще ги посрещне традиционно ,после ще реват по телевизиите АУУУУУ БОЛГАРИ ПРЕДАТЕЛИ ..Може и да изпратят оная москалска килимяфка да прави циркове .
18
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АзИ какво ще правиш с това ц 400 бе аланкоолу врабчета ли ще сваляш? То и за това не става.
17
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КлечоКлечо, как може да не знаеш съветския език? Това е голяма загуба за руския свят. Веднага да го научиш и да пуснеш заявление за работа до тролската фабрика за измислени новини на готвача Пригожин. Ако пък имаш добри физичедски данни може готвача да те запише и в месомелачката Вагнер.