Туризъм с традиции: Русия има интерес туристите й да идват у нас

Ангелкова се срещна с ръководителя на Агенцията по туризъм
10 мар 2018 16:43,
65
Туризъм с традиции: Русия има интерес туристите й да идват у нас
Снимка: архив Bulphoto

Русия е заинтересована руските туристи да почиват в България. Това заяви Олег Сафонов, ръководител на Федералната агенция по туризъм на Руската федерация на среща с министъра на туризма Николина Ангелкова. И допълни, че тази година се предвижда туристите от Русия да са още повече, съобщава пресслужбата на министерство на туризма.

Двамата разговаряха в рамките международното туристическо изложение "Интурмаркет" в Москва, където България се представя с национален щанд.

Още по темата

Министър Ангелкова посочи, че Русия е един от стратегическите туристически пазари за България и през миналата година заема 5-о място в националната класация за брой посещения в нашата страна с близо 558 хил. пътувания. В първия месец на тази година руските туристи у нас са повече от 9,6 хил.

Национален маркетингов център Visit Russia се очаква да бъде открит тази година в България, заяви министърът. Идеята за центъра, който ще ускори развитието на туризма между двете страни, е на българския министър.

Олег Сафонов коментира още, че се търсят начини за задълбочаване на сътрудничеството в сектора. Една от възможностите е общи действия в сферата на круизния туризъм, което ще бъде обсъдено на съвместна работна група.

Перспективна идея е и създаването и утвърждаването на проект за Черноморска кухня, каза Сафонов. Двамата с министър Ангелкова се обединиха около идеята, че такива инициативи биха били изключително ползотворни за привличането на повече руски туристи.

В София през ноември ще се проведе и вторият Международен конгрес на световните цивилизации и древните маршрути към Световната организация по туризъм, информира министър Ангелкова и покани за участие г-на Сафонов.

България и Федералната агенция по туризъм на Руската федерация имат традиции в партньорството за инициативи подпомагащи развитието на туризма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
12
 
9
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Всички знаем приказката за мечката брадвата и лошия дъх. Ако Симеонов си мереше приказките а бб се беше усмихнал малко на Путин, руснаците сами щяха да ни дадат безплатно ц 400 както правеше Т Живков а сега един *** настрои 140 млн държава срещу нас успоредно с турция. Само *** може да си спечели двама врагове едновременно. Бай бай Кърджали.. Това ще е за урок кое може и кое не може бургаско тъпо пар че такова
15
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голям престиж . Путинските кукущкари имали интерес . Да ни завиди целят свят.
14
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БългаринаБългарино ти за съжаление си 10 пъти по голям предател от Герб и ОП взети заедно с твоето слугуване на руски бандити.
13
1
 
0
 
! Отговори
Клечо преди 6 години
До 5. Има ли го някъде с БГ суб?
12
12
 
13
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Когато плюеш някого без да знаеш какво ще спечелиш като Симеонов, това означава че си глу пак. Непремерените му приказки ще ни струват първо Кърдажли напърво време... За съжаление България са я сполетявали национални трагедии само когато е предадена от вътре и управлявана от глупци едновременно! Сега управлението е такова герб са предатели а ОП СА ВТОРИТЕ за съжаление...
11
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***
10
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винкела да изгони тия ченгета от тука също и литовците и финландците не стига че идват да ни напътстват ами идват и да се излежават като царе и то срещу пари. Мислейки, че ще се продадаем за пари. Къде си бе Винкел.
9
7
 
12
 
! Отговори
подкрепям... преди 6 години
До Анонимен 8 Искам Путин да призове руснаците да не ходят в бургас и варна и да си продадат имотите, докато Симеонов не се извини....истината!
8
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Но соросогадите от герб нямат интерес... Искам Путин да призове руснаците да не ходят в бургас и варна и да си продадат имотите, докато Симеонов не се извини....
7
3
 
6
 
! Отговори
Булгар преди 6 години
След толкова пари за реклама на традициите ли ще разчитат
6
8
 
12
 
! Отговори
:):) преди 6 години
пак фалшива новина, не Русия иска, а нашия туризъм иска, щото Анталия вече е резерве на 90% а нсшето бг черноморие е едва на 30 и мслко отгоре. Докарайте си улраинци ама те беднотийка....
5
2
 
8
 
! Отговори
ДА преди 6 години
Гледайте в Ютуб док.филм Миропорядок 2018,и много неща ще ви се разяснят и ще промените своето мнение.
4
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как да няма интерес Русия, нали от БСП-то вече са и обещали черноморието. Съветския патриарх затова им набива канчетата оня ден, щото обещаха че ще им продадат с българско кредитиране цялото черноморие продадоха им половината, обещаха им че ще излезнат от НАТО и ЕС и ще се включат в Евразийската кoчина - ослушват се, обещаха им че ще премахнат санкциите по време на европредседателството - нищо не направиха. Такива не конско ами бой с нагайката на гол зaдник заслужават, накрая лагер и разстрел.
3
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има традиции, нема паре.
2
14
 
9
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 6 години
Ще дойде мачка за погачка!!!`що ще идват, нали сме треторазрядна страна? Да ходят при чакъла на крим-наш!!!
1
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия ще ни изгонят другите туристи