Николай Василев: Държавата не трябва да влиза в ЧЕЗ!

Има хора у нас, които знаят кой стои зад Върбакова, смята той
Обновена: 11 мар 2018 09:59 | 11 мар 2018 09:37, Анисия Иванова
76
Николай Василев: Държавата не трябва да влиза в ЧЕЗ!
Архив: Булфото

"Да се смесва политиката с икономиката е много лоша идея. Затова държавата не трябва да влиза в управлението на ЧЕЗ”. Това заяви пред Нова тв Николай Василев, бивш вицепремиер от правителството на Симеон Сакскобургготски, и уточни, че "държавата по принцип е лош собственик". "В БДЖ ли се справи като собственик, в пощите ли, в "Топлофикация-София" ли?", попита той.

Според него с твърденията, че държавното участие е дружеството е в защита интереса на българите, се оправдава "една лоша сделка".

Още по темата

"Най-лошият вариант е с парите на данъкоплатците да се участва в сделка на цена, която не е определена от държавата”, категоричен бе Василев.

Той изрази съмнение, че фирмата на Гинка Върбакова е тази, която купува ЧЕЗ.

"Има хора у нас, които знаят кой стои зад Върбакова”, каза още бившият вицепремиер.

"Не е възможно малка, българска фирмичка да купи едно от големите предприятия в държавата. Ако някой няма стотици милиони собствени средства, а не кредити, не може да влезе дори през вратата на ЧЕЗ да преговаря", мотивира се той.

Според него много вероятно е, ако държавата не се включи, сделката да се разпадне, особено след големия обществен отзвук.

И допълни: "Сделката може да се разпадне с няколко телефонни обаждания от "Дондуков” 1 до определени банки или до други държави. Но не знам дали това е целта, защото не знам кой стои зад сделката”.

Според Василев, каквото и да случи, няма опасност абонатите на ЧЕЗ да останат без електричество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Частните фирми работят по-добре от държавните, когато има контрол и пазарна среда. А в енергоразпределенитето го няма нито едното, нито другото. Електропроводи ниско напрежение из селата не са ремонтирани от години. А и каква пазарна среда, когато няма конкуренция и цените на тока. се определят от държавен орган.
65
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПЕНКО 63Ааааааааа НЕ! Патриоти сме и сеем паметници на всеки километър! Утре и на тоя паметник КЕ дигнем! И на Сифилисон Сексотзадотски! И пак ще сме патриоти но с много дълги хоботи!:))))))
64
0
 
10
 
! Отговори
Благоев преди 6 години
ДОКАТО ХОРА, КАТО ТОЗИ ГОСПОДИН ИМАТ ДОСТЪП ДО ВЛАСТ, БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА ЩЕ Е ЛОШ СТОПАНИН! ДЪРЖАВНАТА ФИРМА ЧЕЗ ,МЕЖДУВРЕМЕННО ЩЕ ПРИБЕРЕ ДОБРИ ПАРИ ОТ ИНВЕСТИЦИЯТА СИ В БЪЛГАРИЯ !
63
1
 
7
 
! Отговори
инж. преди 6 години
РЕШЕНИЕТО Е НОВИ ЕРП -та,БЕЗ ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА!ТЕЗИ НА ЧЕЗ ДА СЕ ЗАПОРИРАТ,В МОМЕНТА ИМА СЛЕДСТВЕНИ ДЕЛА ОТ БЪЛГАРИЯ КЪМ ЧЕЗ.
62
0
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
До АнонимензащоТО ГИНКА Е--ОФШОРКА НА БОРИСОВ-----ТОВА ГО РАЗБРА И СЛЕПИЯ И ГЛУХИЯ
61
0
 
17
 
! Отговори
ПЕНКО преди 6 години
ДЪРЖАВАТА-ТОВА ,ДЪРЖАВАТА ОНОВА ...!!!-НИЕ СМЕ ДЪРЖАВАТА ...ВСИЧКИ НИЕ -НЕЙНИТЕ ГРАЖДАНИ СМЕ ДЪРЖАВАТА !!! "ЛОШ" СОБСТВЕНИК СМЕ БИЛИ - ЗАЩО -УАЙ ??? АКО НАКАЗАТЕЛНИТЕ МЕРКИ ЗА ВСЕКИ --/И РЪКОВОДИТЕЛ ПРЕСТЪПНИК / БЯХА ПОНЕ КАТО В САЩ ... НИЕ /КАТО КИТАЙ/ ЩЯХМЕ ДА ИМАМЕ КОНТРОЛ НА 60 % ОТ СТРУКТУРНО И ЖИВОТООПРЕДЕЛЯЩИТЕ АКТИВИ : ЕНЕРГИЯ , ХРАНА , ВОДА , РЕСУРСИ,ЖИЛИЩА, ТРАНСПОРТ,ОТБРАНА !!! НО САЩ РЕШАВА ДРУГО ЧРЕЗ ГЪ.ЗО.ЛИЗ.ЦИТЕ СИ БЪЛГАРСКИ!!!
60
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този престъпник ,и всички ,които бяха около с него от правителството в затвора
59
0
 
13
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Когато Мони- Петнистия Кобург трябваше да "шитне " ЕРП-тата/ БГ/ за комисиона- се "ВЗЕМА ПОЛИТИЧЕСКО РЕШЕНИЕ "/очилатия крет.ен беше съучастник -министър-ЗАЕДНО С ШУЛЕВА И МРЪС.НИ.КА МИЛКО КОВАЧЕВ /!!! А днес ,за дребния нагаждач , Е ЛОЗУНГА: " ПОЛИТИКАТА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ НАМЕСВА В ИКОНОМИКАТА!!! "
58
0
 
11
 
! Отговори
Ooneta преди 6 години
Tozi e ot istinskite nai-golemi kradci v drjavata, ama doktorite ne streliat po nai-golemite kradci v bg, zastoto zaedno s tiah kradat parite na bg narod ot budjeta i zdravnata kasa...streliat samo po kradci na autofarove?!
57
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсолютно ! тва е със сигурност че държавата е лош управител най лошия ...
56
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой беше ти бе др.......льо ??
55
1
 
4
 
! Отговори
erir преди 6 години
Po sastata logika drjavata da ne vliza i v prezidentstvoto....sha razvali rahatia na mambata monster...
54
16
 
3
 
! Отговори
споко преди 6 години
ЧЕЗ е руска офшорка и цялата дандания е за да разклати правителството.Скоро ще отшуми и Нинова ще се разграничава от своите действия като от ядрени отпадъци.
53
13
 
8
 
! Отговори
Исти преди 6 години
Помнете- ЧЕЗ не е бил даден завинаги на чехите,а с временен договор сключен от червените. Сега срокът на договора изтича и понеже "нашите" не са на власт,ето ти проблем...
52
0
 
25
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
До Анонимен 48Лошото е,че вече веднъж му повЕрвахме на това...юпи.
51
0
 
19
 
! Отговори
държавата??? преди 6 години
Държавата поне е задължена да дава информация по закона за достъп до информацията, има поне някакъв си парламентарен контрол, има Президент който най-после слава богу не е слуга на някоя си партия....А частникът... той сам си решава всичко в свой интерес.В случая с ЧЕЗ в свой интерес при огромен риск за обществения интерес
50
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Да се смесва политиката с икономиката е много лоша идея."Защо тогава Бойко пробутва Гинка?
49
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Частни предприятия всеки ден фалират и оставят дългове. Частникът е много лош стопанин. И тази Гинка ще вземе кредити от неизвестни гаранти, ще фалира след един-два месеца след сделката и ще се появят истинските собственици, които може би ще са местни и известни мутри, или ще бъдат скрити чрез офшорни фирми.
48
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чешката държава е добър стопанин и ще вземе много пари от българското предприятие.
47
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МИ ГИНКА ГЕРБакова да си каже кой стои зад нея!