Павлова се хвали: Еврошефството върви успешно!

Русия е в нашите сърца като страна-освободителка, убедена е тя
Обновена: 11 мар 2018 12:35 | 11 мар 2018 12:12, Анисия Иванова
120
Павлова се хвали: Еврошефството върви успешно!
Снимка: БТА

Европредседателството върви успешно. В пълен ход е. Върви изключително добре, оценките са позитивни. Това каза министърът на министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова по БНТ.

В София минаха почти 100 срещи - 70 от официалния календар и още 30 съпътстващи събития. "За мен радостното и важното са оценките, защото не е важно ние как се самооценяваме, важно е какви са оценките на нашите партньори, на колегите, с които работим. А оценките са много добри", каза министърът.

По думите й скандалите, за които се говори, са вътрешнополитически. "Отзвук за тях на този етап няма външен. Те са вътрешнополитически – между управляващи и опозиция", подчерта Павлова.

"Приятно изненадахме нашите партньори, особено по следните три линии -  много ясно фиксираните приоритети, Западните Балкани, сигурността и миграцията. Би следвало всички да сме обединени и да се радваме, когато България получава позитивни оценки, независимо кой е на власт, а не да злобеем", каза Павлова по повод нападки от опозицията.

Павлова коментира и темата за европейската интеграция на Западните Балкани.

"Първият успех на председателството е вече факт и това е да върнем темата "Западни Балкани", защото те бяха изпаднали от дневния ред на Европа. В никакъв случай обаче не даваме фалшиви обещания за дата за присъединяване към Съюза", допълни тя.

По думите й  пред държавите от този регион предстои много работа. "Да покажат желание в този процес, защото никой не може да свърши тяхната работа“, подчерта Павлова.

Отношенията с Турция са стратегически важни. На 23 март има среща на лидерите на ЕС, където ще се вземе решение дали ще има среща на 26 март. Павлова припомни, че има още положения, които Европа трябва да уточни с Турция. Форматът на срещата е ясен и ще е по Лисабонския договор.

Русия е важен икономически партньор на Европа, а за българите тя е в нашите сърца като страна-освободителка, така че отношенията с нея трябва да са внимателни и деликатни, уточни Лиляна Павлова. Стратегически, Европа иска да бъде глобален фактор на световната сцена, но това преминава през ясни отношения с Русия и Турция, допълни тя. Тя припомни, че юли месец санкциите срещу Русия ще се гласуват отново.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уговорихте ли милионите да може да си крадете още със саниране,обществени поръчки с ЧЕЗ с Незнам още какво боклицииии.
103
0
 
1
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Едва ли ти пука, но с вашия вицепремиер с каруцарския език ще ме откажете от ЕС.
102
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Павлова се хвали: вече никой не пита за партизанско-комунистическия ми произход и сега съм супер свръзка между европейските фондове и ДС олигархията в България!
101
0
 
2
 
! Отговори
гост преди 6 години
Ха ха ха
100
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кое е успешното?Шенген-НЕДруго?ЧЕЗ -цирк и лъжи!Мислите народа за толкова ***, че и лъжите ви детски и смешни!Изборите ги купувате, затова ще ви свалят със улицата, просто късно узрява народа.
99
0
 
17
 
! Отговори
Ризван преди 6 години
Усещане за успеваемост..........:))))) .... ако си мислите че ония от запада са балами значи нещо ви сърби из гънките........Тази кака беензинджийка нещо май е решила да ни разсмива!
98
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички само сами се хвалят . Е от тез хвалби живеем ли по добре, по голема сигурност имаме ли - физическа и икономическа, по добри заплати и пенсии или по висок стандарт?
97
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лично аз с какво почувствах това наречено еврошевство . Определено с нищо, най много да вдигнат некои данъци за да покрием харчилъците им. Практическата полза за България никаква. За определения елит няма да говорим, за народа какво.
96
8
 
1
 
! Отговори
Hp преди 6 години
Sprete s komentarite za kilogramite! Otvratitelno e takova otnoshenie kam koito i da e chovek pak oshte poveche kam darjaven slujitel. Kato ne mojete da pravite gradiven komentar ne pravete nikakav.
95
1
 
23
 
! Отговори
верен ГРОБар на щат преди 6 години
Дааа,наистина върви успешно,качила си десетина килца!
94
0
 
6
 
! Отговори
Категоричен преди 6 години
Дай на п*у**ите власт и си скуби косите!
93
1
 
33
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Слугата на трима господари бе разобличен от министърът по европредседателството му. Лакеят на Живков и на царя,а сега прислужник на Юнкер и ЕС всячески се мъчеше да покаже колко е верен на новите си господари.Той спря Южен поток и АЕЦ Белене в ущърб на България и сега ще купува по-скъпа газ през втора ръка по турски цени,не ходи и на празненствата за 3-ти март да не би новите му господари да го заподозрят,че носи Русия в сърцето си,а неговия министър го дескредитира.Дали ще му спрат парите от ЕС
92
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До AndreshkoЗа сведение ,майка и е рускиня и до 2006 година Л.П. е имала руски паспорт и е наследница на апартамент в Москва и други имоти .
91
2
 
32
 
! Отговори
Анатема,до девето! преди 6 години
Безочлива, нагла, арогантна, че и грозничка отгоре на това.Драгалъвският Ай Дук с четата си окраде държавицата ни и прокуди децата ни,а герберастите я загробиха! Анатема, ай дуци !
90
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кво толкова се хвали Лилето не ми е ясно?Ние сме едни администратори за известно време и нищо повече.Да вземе да си развози дебелия Г из провинцията да види умираща държава,а не да ми се хвали по телевизията.
89
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Епа успешно върви я!На лилето и по килцата и личи че е успешно предЦедалеството.
88
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Върви добре само за депутатите... Само при тях има повишение на заплатите!
87
0
 
1
 
! Отговори
Avlo преди 6 години
Pravoslabieto bez pochiven den...
86
1
 
9
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
До # 54 професор. Не обръщайте внимание на думите на професора,той за това е професор,защото е тотално изкукал.
85
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 89 Варна е бомбандирана ,защото е приютила немски подводници ,които торпилираха руски кораби в Севастопол и други бази в Крим!Жертвите на руските бомбандировки са5 души!