Самоотбраната – достатъчна или не! Можем ли да се защитим?

Адвокат и депутат "за" и "против" промени в НК пред Bulgaria ON AIR
77

С пълна сила се клатушкат емоциите на част от обществото, което е все по-гневно от ширещата се битова престъпност и безнаказаността от една страна, а от другата стои разумът на юристи, които вярват, че текстовете в Наказателния кодекс са добри и общественото мнение не е мерило за истината.
Още по темата

Адвокат Николай Хаджигенов бе категоричен, че поправки в закона за самоотбраната не трябва да има и коментира настояването на "Обединените патриоти" за реформа в нормативния акт.

"Политиката на ОБ е като Детска градина "Малина" - единият вицепремиер си играе на войници, другият на ченгета, третият на законодател. Най-големият проблем в случая е, че Патриотите са писател, а не читател", коментира Хаджигенов пред Bulgaria ON AIR.

Темата е предизвикана от последния случай, в който смъртта си намери човек с 9 присъди за кражби, тръгнал да обира отново. Куршуми от пловдивски лекар обаче го спряха.

"Не конкретният случай е причината за желанието ни за промяна в законодателството, касаещо неизбежната отбрана. Това е част от нашата управленска програма", отсече депутатът и представител на "ВМРО-Обединени патриоти" Александър Сиди.

Той обясни, че след обстоятелството в Пловдив е станало ясно, че хората искат да имат възможност да се защитават, когато някой влезе в дома им с цел да ги обере и да застраши живота им, но действащото сега законодателство им оставя притеснения.

"Хубаво е човек да чете, после да пише. Текущият закон за опасните средства дава възможност на всички граждани да имат оръжие. Пречката е корумпираното и неграмотно МВР", беше отговорът на адвокат Хаджигенов.

Той каза, че в България има над 300 хил. единици оръжия, на което Александър Сиди го контрира с "явно четем различни статистики", като визира "незаконното такова, което притежават в Родопите".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако сте опрели дотам, че ви трябва някакво специално разрешение да спасите живота, имуществото и парите си ще ви стрижат като жаби. Когато ром излиза със брадва за да се предпази защо не е арестуван за направомерно използване на хладно оръжие нямате ли брадви и вие.
42
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не Можем Нямаме Оръжие пък и Не сме се занимавали с Съмоотбрана Карате а сме Учили.След Това си Плащаме ДАНАЦИТЕ от Който се Дават Заплати На Мвр.Та каде е В Случея Тези на Който плащаме за да ни защитават.
41
1
 
13
 
! Отговори
до Джамбазин преди 6 години
***...доктора ще застреляш...а плъха да вършее!Няма такъв ***!
40
12
 
5
 
! Отговори
Джамбазин преди 6 години
По добре да лежа за убийство отколкото два метра под земята. Така че още преди няко докторче да ми извади отъжие ще го направя на решето.
39
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В конституцията чл.17 е записанато ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ Е НЕПРИКОСНОВЕНА!
38
0
 
0
 
! Отговори
избирател преди 6 години
До 41Кое не е вярно в написаното от мен?И моля без удивителен,прозвуча,като заповед.........
37
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абе нормален ли е този, КОС ми отказаха оръжие с предтескта че не ми било трябвало ... защото не съм охрана, не съм и мутра, нито пенсионирано ченге. Това е закона в момента, дава абсолютна власт на една единствена корумпирана фуражка да прецени да ми даде ли разрешително или не.Промяна в закона трябва да има
36
0
 
0
 
! Отговори
ВмРо преди 6 години
до 35!Вьрни си думичките назад!
35
0
 
26
 
! Отговори
Факт преди 6 години
След като държавата умишлено е абдикирала от задължението си да пази гражданите,то редно е те да получат възможност да се защитят ПОНЕ в жилищата си!Няма да е някаква радикална промяна в законодателството,а по-скоро прецизиране.Колкото до Хаджигенов-тоя си плаче да стане жертва на неизбежна отбрана(на обществото от Злото).
34
2
 
23
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
Най-обичам разни *** умници да ми обясняват как нищо не разбирам. Като са толкова умни и законът такъв един перфектен, защо сме на този хал? Също като с истанбулската конвенция. Скъсаха се да ни обясняват как не сме я разбрали и че видиш ли, всички скъсваме жените си от бой и трябва да ги пазят от нас с тази конвенция.
33
0
 
1
 
! Отговори
я преди 6 години
До Народен СъдДа не би да е "***"?
32
2
 
14
 
! Отговори
е преди 6 години
Време е вече АК-47 да запее своята песен...
31
3
 
5
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Като стана дума за самоотбрана вярно ли е че Сидеров е бил пиян до козирката в парламента и зашлевил шамар на Симеонов заради думите му към Патриарх Кирил?
30
2
 
26
 
! Отговори
избирател преди 6 години
Кой разумен човек е съгласен със сегашното положение на битова престъпност,където странни ''БЪЛГАРИ'' трепят и изнасилват майките ни....Друг е въпроса,че точно обединените патриоти са патриоти,колкото аз съм Папата...........Всичко в тая държава е ПРОСтиту........се пее в една песен
29
0
 
10
 
! Отговори
Народен Съд преди 6 години
За да сте в безопастност....относително!Трябва да се застраховате във фирма "Ипон"на един ***!!!
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хаджигенов е интелегентен тип, но мисля че мерака за телевизионни изяви тоя път му изигра лоша шега.
27
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може ли някой да направи статистика колко хора са загубили живота си при кражби, а може би има такава но я крият от хората.
26
7
 
1
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Даже не си заслужава да се коментира българската популация....здравия разум на интелигентните хора се губи като капка мед във външна турска тоалетна....на три морета Карлос!
25
2
 
17
 
! Отговори
Адвокатът преди 6 години
Колкото повече рецидивисти има на свобода, толкова повече работа има за мене. А парите дето ще ви гепят, нали се сещате, че идват после при мен. Много са добри законите.
24
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоз адвокат където се караше с Динко от Ямбол, явно защитава само престъпници