ВМРО иска промени в НК - човек да може да се защити!

Трябва да се разшири институтът на неизбежната отбрана
12 мар 2018 22:27, Василия Пейчева
11

3707 гледания   |  Още видео
"От ВМРО имаме стара позиция по темата за неизбежна отбрана, свързана с това да бъде разширен институтът на неизбежна отбрана. Предложението ни е да може човек да има възможност да защити най-ценното, което има", посочи Любомир Милошев от ВМРО пред Bulgaria ON AIR.

Предложението на един от коалиционните партньори в "Обединени патриоти" за промени в Назателния кодекс дойде след случая в Пловдив, при който д-р Иван Димитров застреля влезлия в гаража му Жоро Джевизов - Плъха.

Милошев обясни в предаването "Денят ON AIR", че патриотите държат човек да има правото да се защити в момента, в който някой влезе в неговата собственост. И уточни - ако ви нападне с нож, да не търсите нож, а ако ви нападне с отвертка - да не трябва да търсите отвертка.

"Мащабите на тази форма на битова престъпност отдавна преминаха рамките на нормалното. Има хора, които ежедневно живеят с този страх", отбеляза Любомир Милошев.

Относно предложението на военния министър Красимир Каракачанов под някаква форма да бъдат възстановени Строителни войски, Милошев подчерта, че има спекулации, че това са отживелици.

"Не става въпрос за възстановяване на ГУСВ в онези рамки преди. Има хора, които нямат основно образовние и не могат по никакъв начин да се класират на пазара на труда. Тук става най-вече въпрос за възпитание и тези хора да придобият някакви навици и да търсят работа", обясни той.

Гостът в студиото на Кузман Илиев коментира и визитата на Бойко Борисов в Скопие и отдаването на почит на загиналите македонски евреи.

"Прекрасен акт в тона на добросъседството и това, което двете държави поеха една към друга като ангажимент. Бе редно българският министър-председател да присъства там", посочи Милошев.


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Група родолюбци преди 8 месеца
Подкрепяме- така да бъде!
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Защо само у нас и в Австрия господа патриоти от ВМРО песента за Евровизия се избира именно през вашия мандат от комисия от чужденци, и то ние българите не гласуваме. Това е само у нас и в Австрия, късдето бе избрана Кончита Вурст. Това ви е нивото.
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Съсипва се МВР а се дават бюджетни пари на мутри за да охраняват населението. Какви са тези псевдоикономии какъв е този псевдопатриотизъм. Сега искат хората да започнат да се избиват едни-други с някакви крайни промени на неизбежната отбрана. Хайде стига циркови изпълнения. Закриха МВР СОД охранителната дейност и частния картел наду цените за охрана до безобразие.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 3: Те, политиците, че л'ъжат понякога, това си е вярно. Но и коментатори като теб също не си поплюват. Наскоро показаха по телевизият художник, който е лежал 5 години в затвора, защото застрелял крадец в дома си. Е, нещо мй не е наред за да може да има такава присъда. Уж законите добри, уж съдиите ги спазват, но човек няма право да се защити и в дома си. И престъпниците това го знаят.
4
7
 
7
 
! Отговори
Христо Ботев преди 8 месеца
Няма по-жалка партия от вмро.
3
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Пълни глупости-ако те нападне някой крадец в дома ти дори и с отверка имаш право да го застреляш и с автомат.Законът си е добър-друг въпрос е, че подобни политици лъжат хората.
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Друго си е със соц. наказателни закони да наказваш капиталистическата действителност.
1
4
 
6
 
! Отговори
Джанер преди 8 месеца
От каква народност е момчето на снимката?