Йотова: Тонът на руския патриарх – неочакван!

Радев обаче реагирал точно, хладнокръвно и с ясни послания
41
Йотова: Тонът на руския патриарх – неочакван!
Снимка: Булфото, архив

Според вицепрезидента Илияна Йотова тонът на руския патриарх Кирил по време на посещението му еу нас на 3 и 4 март, е бил неочакван и неприемлив.

"За мен обаче е по-важно как българските институции реагираха на това, което се случи на срещата. Реакцията на президента беше точна, хладнокръвна и с ясни послания", коментира тя пред Нова тв.

Още по темата

"Ние сме страна, която е признателна към всеки, който е участвал в тази война и който е дал живота си за свободата на България", допълни Йотова.

Според нея продължението на скандала в руските медии очевидно води към една предизборна кампания в Русия.

"Със сигурност тази реакция на руския патриарх е предизвикана, може би заради колебливото ни отношение през годините на тема Русия. Но все пак този тон за мен остава неприемлив и смятам, че президентът отговори както трябва – без влизане в емоционални спирали, категорично и ясно", каза още вицепрезидентът.

"Първите уроци, които получава един народен представител, е как се приема едно духовно лице. Поклонът пред руския патриарх е поклон и уважение към руската църква. Тя е в основата да я има освободителната война", коментира Йотова критиките по неин адрес за начина, по който се е държала при посрещането на руския патриарх.

Предстои Илияна Йотова да изнесе лекция относно бъдещето на Европейския съюз (ЕС) другата седмица пред института "Жан Моне" в Швейцария.

"Имам своите критики към това, което представлява ЕС днес. Ще бъда достатъчно откровена, за да говорим по тези теми. Не съм оптимист за това как ще изглежда той след няколко години – от начина, по който функционират институциите; през начина, по който се взимат решения; до бъдещето на финансите на Европа", заяви Йотова.

Относно европредседателството ни тя коментира, че липсва българската позиция, която е отстоявана в контекста на интересите на българските граждани по отношение на финансовата политика, по темата сигурност, както и по отношение на това как въобще ще функционира ЕС.

Тя поясни, че това, че има критичен поглед към начина, по който изглежда ЕС, не означава, че го отрича.

"Най-сериозните поддръжници на ЕС сме хора, които искаме промяна", поясни вицепрезидентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВРЯКАЙТЕ ПРОТИВ РОССИЯ ЭРДОГАН ВЕЧЕ СИ ТОЧИ ЗЪБИТЕ ЗА КЪРДЖАЛИИ.САЩ НЯМА ДА ВИ СПАСИ ТОЗИ ПЪТ БЛЕЕЩИ!!!
13
3
 
26
 
! Отговори
бай х преди 6 години
... на тая уфсъ и се изтъркаха колената от поклони и теманета
12
3
 
22
 
! Отговори
размисъл преди 6 години
Та , сега Илияна Йотова..коментира Радев. Защо не коментира превитият си гръб, пред Кирил. Такова превиване дори и при Сталин е нямало....
11
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слугите са Герб, техните коалиционни партньори и привържениците им, които са на европейска и западна хранилка. Точно заради тях руският патриарх и руският държавен глава ни ненавиждат и се изказват в този стил.
10
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Йотова се е една говорителка в телевизия и най е убедителна като си мълчи и гледа намръщено. До сега няма много смислени реакции. Преди време на изборите как само нападна президента да бъдел верен на партията... абе случайни хора изплуваха
9
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слугите никой не ги уважава Радев, просто си кукла на конци.
8
5
 
11
 
! Отговори
сус бре преди 6 години
Туй Маке от Сърбия ли е или от Масква?
7
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Престанете да се държите като Боко с Ердоган спрямо ВСИЧКИ чужди пратеници имаме си национални интереси, които засягат всички.
6
3
 
6
 
! Отговори
ха дано преди 6 години
Добре е партията им да го разбере.Стига са се покланяли. То Българи не останаха в РФ от депортации, предизвикан глад и т.н.
5
21
 
6
 
! Отговори
Маке преди 6 години
Руснаците казват същото за руският патриарх и казват. че е реагирал правилно. Hие на 180 млн руснаци ли да вярваме или на 5 млн дебилизирани българи. които не могат да се подпишат ако краварите не им кажат къде, как и защо да се подпишат.
4
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи и Йотова разбра, че Русия не ни мисли доброто. Най - сетне!
3
7
 
21
 
! Отговори
Ива преди 6 години
Да не лъже президента на конци , че няма запис , а да публикува разговора с руския патриарх . Но го е страх , че още повече ще се изложи.
2
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма стенограма, моме, а и аз отдавана на комунисти не вярвам
1
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руския патриарх е най големият амчъксуратлия...