Йотова: Тонът на руския патриарх – неочакван!

Радев обаче реагирал точно, хладнокръвно и с ясни послания
41
Йотова: Тонът на руския патриарх – неочакван!
Снимка: Булфото, архив

Според вицепрезидента Илияна Йотова тонът на руския патриарх Кирил по време на посещението му еу нас на 3 и 4 март, е бил неочакван и неприемлив.

"За мен обаче е по-важно как българските институции реагираха на това, което се случи на срещата. Реакцията на президента беше точна, хладнокръвна и с ясни послания", коментира тя пред Нова тв.

Още по темата

"Ние сме страна, която е признателна към всеки, който е участвал в тази война и който е дал живота си за свободата на България", допълни Йотова.

Според нея продължението на скандала в руските медии очевидно води към една предизборна кампания в Русия.

"Със сигурност тази реакция на руския патриарх е предизвикана, може би заради колебливото ни отношение през годините на тема Русия. Но все пак този тон за мен остава неприемлив и смятам, че президентът отговори както трябва – без влизане в емоционални спирали, категорично и ясно", каза още вицепрезидентът.

"Първите уроци, които получава един народен представител, е как се приема едно духовно лице. Поклонът пред руския патриарх е поклон и уважение към руската църква. Тя е в основата да я има освободителната война", коментира Йотова критиките по неин адрес за начина, по който се е държала при посрещането на руския патриарх.

Предстои Илияна Йотова да изнесе лекция относно бъдещето на Европейския съюз (ЕС) другата седмица пред института "Жан Моне" в Швейцария.

"Имам своите критики към това, което представлява ЕС днес. Ще бъда достатъчно откровена, за да говорим по тези теми. Не съм оптимист за това как ще изглежда той след няколко години – от начина, по който функционират институциите; през начина, по който се взимат решения; до бъдещето на финансите на Европа", заяви Йотова.

Относно европредседателството ни тя коментира, че липсва българската позиция, която е отстоявана в контекста на интересите на българските граждани по отношение на финансовата политика, по темата сигурност, както и по отношение на това как въобще ще функционира ЕС.

Тя поясни, че това, че има критичен поглед към начина, по който изглежда ЕС, не означава, че го отрича.

"Най-сериозните поддръжници на ЕС сме хора, които искаме промяна", поясни вицепрезидентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
сърп и чук преди 6 години
голямо нагъзване беше знаеш си урока като отговорна другарка комунистка
33
1
 
4
 
! Отговори
Дантелената:) преди 6 години
Тая па! Чакаше Радев да се обади, та и тя да заприглася като на тупано дръжката.
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами ти , Илиянке ,нашите попове ни ги смятате за нищо , а на руския поп се хвърли в краката , 4ак срам ме беше да те гледам.
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предстои Илияна Йотова да изнесе лекция относно бъдещето на Европейския съюз (ЕС) другата седмица пред института "Жан Моне" в Швейцария.ще трябва през товарния портал да я вкарват за лекцията :) Деса-поетеса нема и тя да ходи до Швейцарията?
30
2
 
12
 
! Отговори
По-по-най преди 6 години
Затова пък навиците на Цоцоланка да коленичи с пълна уста пред облечени с чужда власт доносници, не беше неочаквана! Питайте агент Гоце и Р.Овч колко дашна беше тетката!
29
2
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
Тая не я ли беше срам да се подмокря пред руския поп?
28
1
 
11
 
! Отговори
димо преди 6 години
Точна реакция ли е да ЗАБРАНИ на нашите медий да излъчат срещата ,ами разбираме за това от руските медий чак сега ????
27
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Др. Идиотова да каже намери ли нещо в дисагите на разбойника-поп! Или тия лицеви опори бяха нахалост...
26
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази, въпреки годините и телосложението си, показа изненадваща гъвкавост в кръста и колената.
25
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо се учудвате от изказването на патриарх Кирил не мога да разбера. От колко години в страната Русия се плюе всячески- от президенти, министри, депутати, журналисти, историци и т.н. Рано или късно трябваше да има реакция от нея. Да се радваме, че тя е само вербална, а не например налагане на санкции спрямо нас от Русия, че тогава ще цъфнем и вържем. Ако чакате ЕС да ни помогне не се и надявайте.
24
1
 
13
 
! Отговори
емигрант преди 6 години
Добре се е охранила другарката. Няма какво друго да се добави.
23
1
 
17
 
! Отговори
teo преди 6 години
Българите, искаме да прочетем стенограмата за разговора на генерала-президент и руския патриарх , а не Йотова да преразказва какво е казал Радев!?!? Искаме да прочетем, точно как и какво е отговорил Радев на назидателните приказки на патриарх Кирил!!!
22
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде и ти се поклони доземи и целуваше ръката на тая мутра-контрабандист на цигари и милиардер.
21
2
 
17
 
! Отговори
23 преди 6 години
ИДИОТОВА , ИДИОТОВА ...... ВИЕ ДВАМАТА СТЕ ГОЛЯМ СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ !!!!!
20
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съвсем очакван беше тона на патриарха ченге.Но Йотова си е мислела че преклонена глава сабя не сече да се просна пред него при посрещането.Но точно тези преклонени главици никой не ги уважава ,само ги презира.
19
0
 
16
 
! Отговори
бг преди 6 години
Това ли измисли след толкова дни на мълчание Йотова? Ама комунистите вече вярват ли?
18
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото и хитра лисица да си, идва ден, когато да разкриеш гадната си природа. Та и визуално е толкова унизително. Как направиха чиннопреклонно път на руския патриарх, а българският вървеше като кудук след тях. Повдига ми се.
17
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наведената Йотова се сети да се обади :)))Я се скрий бе, слугиньо кремълска.
16
0
 
14
 
! Отговори
Знаещ до 14 преди 6 години
А ти какво мислиш, че Русия ще ни спаси от Ердоган ли ? Че то довчера бяха смъртни врагове с Путин, по повод сваления руски изтребител, а сега са първи приятели ! Не забравяй, Русия винаги е искала Босфора, по един или друг начин. Та, дали Ердоган или Путин - сами избираме, или ... май не сами ?
15
6
 
0
 
! Отговори
Бетера преди 6 години
Анонимен наи лесно е да търсиш кусури и да констатираш грешки да делиш човеците по политически убеждения само че това е елементарен подход Трудното е да показваш решения и да отстояваш позиция с аргоменти не с кваликафикации тези така наречени политици червени сини и всякаква там *** ние им позволяваме това което прявят така че вината е и у нас президента е достоен човек само че емного честен за политик за това не се вписва добре там трябва да си страшно плъзгав и бескруполен