Радев не издържа: †Кирил избра да си тръгне от България като политик!

"Кой се опитва да похити общия ни празник и да го превърне в повод за разделение?"
265
Радев не издържа: †Кирил избра да си тръгне от България като политик!
Снимка: Булфото, архив

Посрещнахме Негово Светейшество руския патриарх Кирил като духовен водач, а той избра да си тръгне като политик. Но аз съм не само президент, но и християнин, затова не вярвам, че неговата цел е била да всее разногласие между нашите народи. Това заяви държавният глава Румен Радев в Пловдив.

Още по темата

"Остава въпросът обаче кой се опитва да похити общия ни празник за нашето освобождение и да го превърне в повод за разделение. Кой експлоатира кризата в нашите отношения?", попита президентът.

Според него твърдо може да се каже, че нашата признателност към Русия е на свободни хора, които помнят и уважават своята история.

До скандала се стигна, след като Руската православна църква публикува на сайта си близо шестминутно видео от срещата на Всерусийския патриарх Кирил с президента Румен Радев, състояла се на 4-и март. От него става видна назидателната реч на Кирил към държавния ни глава, която предшества изявлението му на летището, когато пред журналисти, тръгвайки си заяви, че е огорчен... "от официалната реторика на представители на държавата, като наравно с Русия същата роля почти да са изиграли Полша, Литва, Финландия" в освобождението на България от османското иго.

"Нашата благодарност не е за сметка на нашето достойнство и тази позиция много ясно и категорично отстоях пред българския патриарх и уважавани наши митрополити, които бяха на срещата с руския патриарх", добави днес президентът, цитиран от БТА.

Той подчерта, че "няма да става заложник на емоциите, а ще работи за възраждането на българо-руските отношения, които други съсипали в продължение на години и продължавали да го правя".

"За това предпочитам от тази среща, от това посещение, да запазя спомените за хилядите българи на Шипка", каза още президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
11
 
24
 
! Отговори
АнтиГроб преди 6 години
Кажи нещо за Ердогановите заплахи!!!!!!!!Досега.....тотално разочарование!!!!!Същият,като уплавляващите нищо...жества!""!
5
24
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе я престанете вече бе!!! ПАТРИАРХА ВИ КАЗА НЕЩО, КОЕТО СИ Е НАПЪЛНО ИСТИНА, АМА ПОНЕЖЕ Е ОТ РУСКИЯ ПАТРИАРХ, ЗАТОВА ПОДСКАЧАТЕ!!!!! Аллооооуууу..........................ЧАКАМ ОТГОВОР НА думите на ердоганчо!!!!!! ЧАКАМ!!!!!
4
37
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя е срам за бг народа шапкаря идея си няма какъв *** е
3
41
 
20
 
! Отговори
Ива преди 6 години
Излезе от мишата дупка , където се беше скрил и пак почна да дава съвети.Малко му се караха на този президент на конци.Да не лъже че няма запис , а да публикува разговора с руския патриарх . Или още повече ще се изложи.
2
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Друго е някой назначен да подаде оставка и да не се обясняваш на простолюдието.
1
45
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слугите никой не ги уважава Радев, просто си кукла на конци