Сделката с ЧЕЗ: Минава границите на държавния интерес?

Тръгнаха ли несериозно властите, коментират специалисти
13 мар 2018 22:45, Петя Славова
22

Злободневната тема със сделката между пазарджишката фирма "Инерком" на Гинка Върбакова и чешкото енергоразпределително дружество ЧЕЗ не спира да обикаля институциите и студията.

"Сделката с ЧЕЗ минава границите на държавния интерес. Властите тръгнаха несериозно. Опитаха се да обяснят, че държавата нищо не може да направи. При положение, че ролята на ЧЕЗ е толкова голяма, то институциите неименуемо трябва да се намесят. Правителството мълчи", обобщи политологът доц. Мария Пиргова.

Според политическия анализатор Стойчо Стойчев в момента екипът на президента се опитва да потуши скандала с руския патриарх, като засяга този с ЧЕЗ.

Още по темата

"Тази сделка е скандална, защото един огромен стратегически инвеститор напуска държавата и продава бизнеса си на някаква фирма от нищото. Големите инвеститори бягат, защото държавата оказва корупционен натиск", категоричен бе той в "Денят ON AIR"

По линия на скандала между президента Румен Радев и руския патриарх Кирил, Стойчев подчерта, че визитата на свещеника е с изцяло политически, а не духовен характер.

"Чрез поведението на "Обединените патриоти" в скандала с патриарха се доказа нещо, което знаехме – "Атака" и ВМРО са с проруски виждания, а НФСБ са антируски настроени", отбеляза анализаторът пред Bulgaria ON AIR.

Доц. Пиргова добави, че малката, а и голямата коалиция във властта са нестабилни.

"Политическият елит е неспособен да кореспондира с електората. Партиите вече не представляват гражданите. Връщането към политиката, вероятно ще стане чрез граждански протести. Има социален потенциал, но няма политически", посочи тя.

"Всички извънпарламентарни партии искат да има предсрочни избори, за да влязат във властта. Това няма как да стане, защото няма силна обществена вълна. Движението на Слави Трифонов се оказа импотентно. Другата алтернатива на проф. Божидар Димитров по-скоро буди смях. БСП също не са достатъчно готови за предсрочни избори", изтъкна Стойчев пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЧЕЗ не са чистиАбсолютно си прав!!!МНОГО ХОРА - МИСЛЯТ КАТО ТЕБ, АЗ - СЪЩО!БРАВО НА ТЕБ!
18
6
 
2
 
! Отговори
13 преди 6 години
До АнонименКАК НЕ ТИ ОМРЪЗВА- ПО ЦЯЛ ДЕН ДА РЪСИШ ГЛУПОСТИ ТУК?!НЯМА ЛИ РАБОТА ЗА ТЕБ, НЕКАДЪРЕН ДРАСКАЧ!И КОЙ СИ ТИ, ДА ОБИЖДАШ ПРЕМИЕРА?!ПО- УМЕН ИЛИ - ПО- КРАСИВ СИ ОТ НЕГО ЛИ?! ЗАСРАМИ СЕ, както мен ме е срам, заради теб!!!
17
2
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До аз съм българче: Опитай се да бъдеш умно българче. Какво общо има книгопечатането, империята на злото и т.н. със сделката с ЧЕЗ и нашето енергоразпространение. Имаше една сценка на Мирча Кришан за ученика, който знаел само урока за краставицата, та и твоята работа.
16
6
 
2
 
! Отговори
ЧЕЗ не са чисти преди 6 години
Нека не забравяме че ЧЕЗ активно участва в закупуването на Беленския реактор дето е стара технология. През мразовитата 2013 година надписаха сметките на хората за да предизвикат падане на правителството и слеващото обещарско правителство закупи реактор за 650 милиона и подаде оставка като сотави Бойко да му плаща масрафа.ЧЕЗ не са чисти и затова бяха под наблюдение. Няма какво да се оправдават след като непредизвикани създадоха ситуации в България.
15
6
 
4
 
! Отговори
аз съм българче преди 6 години
Колкото и да им е мъчно на руските ****ве, хората четат и знаят. Вече не се страхуват както преди. Монопола на руското книго печатане и вестници е минало.Вече не могат да сеят омраза по българските полета тези демони на Империята на Злото.
14
3
 
3
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До ад 14 Национализацията мина през 45-та година.Като сме недоволни от ЧЕЗ и ги изгонихме , сега ще търпим Гинка.
13
5
 
8
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 6 години
Гинка е като онова същество с 12те деца и 5МЛН задължения.И на тази и са толкова акъла и задълженията към НАП!!!Но когаро управлява мафията е така!!!Скоро КТБ....ще ви се види,като шега!!!Това правителство управлява чрез лъжи иманипулации!А за сериозните проблеми си мълчат,все едно не съществуват....докато е късно!
12
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавният интерес и интересите на народа не се зачитат и не се защитават, за наше най - голямо съжаление....
11
3
 
15
 
! Отговори
ад преди 6 години
Сделката с ЧЕЗ: Минава границите на държавния интерес? ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА КОНТРОЛИРА СДЕЛКАТА А НЕ Чез. Национализира а не купува
10
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
AMI TO AKO ZLAVI BESHE MNOGO POTENTEN SHTESHE DA SE OMAGI.
9
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Построихме капитализма и точка. Какви закони бе цър.вулани, плащайте и толкова! Само талантливите и работливите, като стрина Гинка ще печелят стотици милиони, това е законът на демонокрацията! Какво, да не искате пак комунистите да национализират частната собственост на Гинките?
8
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За какъв скандал между президента и патриарха говорите? Става въпрос за истерията на чуждата западна агентура - породена от тържествата и изблика на народната признателност към руския народ. БНТ особено бълваше омраза на 3 март при предаването от Шипка. А освиркванията на правителствените представители от народа направо ги вбесиха. Забелязва се вече дълбоката рпропаст между народ и продажната върхушка. Гинка но пасаран джеднъри!
7
4
 
19
 
! Отговори
Handel преди 6 години
Не е само министърката в кацата с медеца. Електроснабдяването е инфраструктура. И като такава никъде в ников държава, дори и в най-горумпираните, да закачи някой един кабел и да тръгне да продава ток. Защото това винаги става чрез договор с съответните власти ан съответното равнище (община, правителство и т.н. За целта властта -1. Проверява дали кандидата отговаря на нейните изисквания; -2. Получава потвърждение от кандидата че ще изпълнява тези исзквания.
6
13
 
8
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
До АнонименПисали .... трънки то и аз мога да си напрая блог и да пиша свободни съчинение.Гледай реалностите ! А те са, поне в момента: закона не е нарушен.Край :)Ти какво искаш да развалят сделката. После Гинка ще вземе обещетения няколко милион. Чез също ще вземат обещетение няколко милиона за пропуснати ползи + арбитражното дело отиде над милярд :)С този милярд спокойно може да се построи например Хемус.
5
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се развали веднага тая мафиотска сделка!В Афера описаха кой стои зад това,втори грабеж и фалит като този в КТБ се готви.https://youtube/watch?v=rVcFsF8WWME
4
8
 
3
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 6 години
След оставките 1 ще прай cвиpки, на мене. А 2 ще гледа жално, на опашката77333
3
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига сте я дъвкали тая сделка.
2
16
 
11
 
! Отговори
изнервен преди 6 години
Оставки незабавно?! На кого? И после?
1
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Минава границите на всичко.... Тотална кражба пак от измъчения български народ!Оставки незабавно!!!