Визитата на Борисов в Македония - историческа!

Интегрират ли се Западните Балкани, коментира зам. министър
13 мар 2018 22:17, Петя Славова
24

Премиерът Бойко Борисов посети Скопие за възпоменателната церемония по повод 75-годишнината от депортирането на македонските евреи.
Още по темата

"Визитата наистина беше историческа. Никой български държавник не е правил това. Много преди това събитие имаше общо честване на празниците. Само доброто познаване на историята ще ни помогне в днешни дни никога да не напуснем рамките на разумното, човешкото и нормалното", изтъкна зам.-министърът на външните работи Георги Георгиев.

Темата в "Денят ON AIR" прерасна към ролята ни на Балканите. Според госта все по-често евроинтеграцията на Западните Балкани от само на думи се превръща в дела.

"За съжаление по-често се налага външни фактори да ни припомнят колко добре върви европредседателството ни. Меркел ни даде за пример и подчерта ролята ни на стабилизатор на Балканите", подчерта Георгиев пред Bulgaria ON AIR.

Държавникът продължи с това, че новата ни геополитическа роля не остава незабелязана дори от по-далечните държави като САЩ.

"САЩ са основен ключов стратегически партньор на България. Имаме приятелски взаимоотношения с тях, но винаги сме се придържали към политиката на ЕС. В бъдеще САЩ и ЕС ще градят взаимоотношения базирани на общите икономически интереси", посочи зам.-министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
4
 
2
 
! Отговори
Бате Злате преди 6 години
Прочетох с интерес всички коментари и останах с убеждението, че всички искат да се върне на власт родоотстъпническата партия БСП (к) чиято имаше голяма роля в създаването на "македонскиот народ и държава". Пък и след 1989 г. два пъти бяха на власт и положението беше много по-трагично от сега...
19
2
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
С Бойко всичко е историческо. Най-вече г'лупостите, дето ги приказва. Добре че Валери Симеонов го предупреди да не се извинява за депортацията на евреите, иначе и това щеше да направи.
18
6
 
2
 
! Отговори
Фен преди 6 години
Браво Бойко! Ти си надеждата за целият балкански полуостров!
17
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един от неговите ментори - Джоузеф Дол го провъзгласи за шеф на Европа....Той взе, че повярва на тази метафора и хукна през глава да доизпълнява заповедите на господарите си, като послушен слуга, какъвто всъщност е....
16
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лицемерието е историческо само...
15
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да. :) Както пише Алеко Константинов - " изръшка Европата цялата ..." :)
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бай *** тръгна из Европа.....
13
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Македонците ако знаят, а може би знаят, че този дебел и ужасващо *** чичка е за посмешище и подигравка, където и да се появи вече не само у нас а и в ЕС. Превърна България в пустиня, разсипа я по всички показатели, краде от всичко, пароята го тресе ужасно, с охрана ходи и в Брюксел. И ако някой си мисли, че това лице има някъде добри намерения, лъже се. Интересува го едно, да остане във властта до памперси, да краде, краде и краде. Да не говорим колко ни е продал и предал на болника Ердоган.
12
1
 
11
 
! Отговори
Хахаха преди 6 години
Държавникът Гогата: "В бъдеще САЩ и ЕС ще градят взаимоотношения базирани на общите икономически интереси" Тоест, ще започнат търговска война. Откъде ги копате тез държавници ГРОП?
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Историческа е визитата, спор няма. Дори Тръмп и Ким са обсъдили това епохално събитие и са изпратили поздравителна телеграма на Боко Великолепни, Обединителят на Северозападните балкански ливади. Двамата са обсъдили и възможността да поканят Боко на срещата си да им разлива шербет
10
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
историческо лапане и крадене и замитане на следите по-скоро
9
3
 
24
 
! Отговори
ръц... преди 6 години
Абе, те всички посещения на Тиквата все "исторически", бе!-)))))
8
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 9Ако не знаеш преди месец Барух беше на откриването на инвестиционен форум, организиран от Европейската банка за възстановяване и развитие в Лондон. "Над 30 милиарда евро ще са необходими на Западните Балкани, за да станем рай " това казва Барух от Банкя в Лондон.Ясно е че бандитите поставени за "лидери'' на балканите ще крадат за последно че 2020 иде ,лопа на вратата и евро проектите спират.А дълга си дълг.. и рано или късно световната банка ще си иска каквото е дала! Дежа вю малко
7
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичкото мара втасала оправи БГ сега тръгна и балканите да оправя. Скоро ще стигне и до тук, Сидней Австралия. Поздрави
6
2
 
28
 
! Отговори
Идеалист преди 6 години
Борисов е посланик на САЩ . Изпълнява амеркнската геополитическа доктрина.
5
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както казва Дол, цоциалистите са злобни и завистливи, и цъкато коментари като луди и със същото постоянство губят избори.
4
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Исторически провал са всичките му думи и действия! Оставка!
3
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТО И ИСТОРИЧЕСКО БЕШЕ ДА УРЕДИ ТУРЦИЯ С ТУРСКИ ПОТОК,ДА ЗАКРИЕ НЕФТОПРОВОДА , ДА ИМАМЕ ВЕЧЕ СЪЖИТЕЛСТВО И ВЛАДИЧЕСТВО ,ЗА ВЗЕМЕ 25 МИЛИАРДА ЗАЕМИ ПОТЪНАЛИ В НЕЧИИ ЧУВАЛ ,ДА ПОСТРОЙ 430 ДЖАМИИ ЗА 8 ГОДИНИ И ДА ЗАКРИЕ 420 УЧИЛИЩА И НАД 40 БОЛНИЦИ . И ОСОБЕННО ДА ПОДНАСЯ ШЕРБЕТА НА ЕРДОГАН .Все исторически неща
2
2
 
29
 
! Отговори
Мишо преди 6 години
По-голям фарс не е възможно да измислиш.Две марионетки на един и същи кукловод си оплетоха конците.Забавно....и тъжно.
1
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това кой го казва?Зам.министъра на външните работи.Е,вие какво очаквате да каже>че е безмислено посещение,вместо да си стои в държавата,поне да види какви са ги свършили неговите подопечни-язовири преливат,диги се късат,на хората къщите наводнени,свлачища и срутища,дупки по пътищата,разпадащи се плочки в центъра на София,поставени преди две години,ЧЕЗ-мез,но всичко е точно,защото снощи е....