Миков пита: Кой води преговорите от името на България с ЧЕЗ?

"Държавата не е лош стопанин, а стопаните на държавата са лоши"
14 мар 2018 12:00, Петя Славова
16

"Приватизацията на естествени монополи винаги има отражение върху политиката. Схващането, че държавата е лош стопанин всъщност е подмяна на истината, че стопаните на държавата са лоши. И именно това доведе до крайнолибералното схващане "всичко за продан". Това коментира в студиото на "България сутрин" бившият лидер на БСП Михаил Миков.
Още по темата

Сделката за ЧЕЗ продължава да бъде актуална и да държи в напрежение обществото и политическите партии. Продажбата на дружеството засяга сигурността на доставките на електрическа енергия на повече от 2 млн. българи.

След като няколко пъти се осъмни в прозрачността на сделката, вчера държавният глава Румен Радев обяви, че свиква Консултативен съвет по национална сигурност, на който да бъдат разгледани въпросите за енергийната сигурност на страната.

Според него трябва да бъде получен отговор на въпроса - кой води преговорите от името на българската държава и от името на собственичката на фирмата, която купува активите на ЧЕЗ у нас "Инерком".

"Трябва да стане ясно каква е позицията на държавата. Работата и на управляващите, и на опозицията е да реализират свои политически платформи и да сменят политиката не само за ЧЕЗ, а за всички подобни дружества", посочи Михаил Миков.

Пред Bulgaria ON AIR бившият лидер на БСП подчерта, че г-жа Гинка Върбакова и скандалът, който избухна, могат да бъдат повод, но не и знак за разрешаване на такъв голям политически и юридически въпрос. А именно - как държавата си връща контрола.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
4
 
! Отговори
ангел преди 6 години
Мико е прав за едно : Държавата трябва да си върне контрола , иначе Станишев и ортаците му от ПЕС ще вземат ерп-то и тогава ще ревем за чехите !
12
5
 
2
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
Другарят Борисов е велик ! Той е Капо ди тути капи !
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При неграмотния и маломозъчен Борисов държава отдавна няма.
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
каква държава какви пет лева всичко е мафия
9
3
 
10
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Кога нашите ж'урналисти ще научат български език. Какво означава например "След като няколко пъти се осъмни в прозрачността на сделката, вчера държавният глава Румен Радев... " а) че е осъмнал няколко пъти с тая мисъл б) че е имал съмнения за нещо
8
0
 
22
 
! Отговори
ЧЕЗ в Чехия преди 6 години
е държавна фирма. В България смучи от българите и парите отиват в Чехия. Кой български държавник спечели от "приватизацията" на разпределитената мрежа. Най-после няма ли поне един да вкарат в затвора?
7
6
 
6
 
! Отговори
? преди 6 години
А ЧЕЗ може ли да отсъди България , щото и пречи да продаде активите си на Инерком ?
6
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От името на кого? Държавата? Че още ли имаме държава? Имаме свободно пърхащи калинки и един "експерт" по Западналите Балкани ...
5
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя кога изтрезня, та взе да дава мнения?
4
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ееее, Мише, къде изчезна бе, защо не се обаждаш? Айде излизай от тая телевизия и идвай ще те водя при един авер в Рударци, страшна ябълкова ракия е направил, страшна!
3
13
 
5
 
! Отговори
Изрут преди 6 години
Исках да кажа алкохолизирано к0мyнe.
2
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лингвистката Гинка Върбакова, която по думите на Теменужка, е интелигентна...
1
3
 
15
 
! Отговори
бай иван преди 6 години
Като се сетя как се стопанисва(краде) БДЖ и НЕК, как да не се "сългасиш" с мнението на Миков.