Мир и дружба в "Обединени патриоти" – скоро!

Сидеров нарече Джамбазки "коментатор-всичколог"
6
Мир и дружба в "Обединени патриоти" – скоро!
Снимка: Архив

Заради искрите, които напоследък прехвърчат между партньорите в Обединени патриоти скоро предстои събиране в коалицията.

"Много скоро ще бъдат изчистени напреженията и наслоенията в коалицията ни", обеща Искрен Веселинов. До поредния скандал между патриотите се стигна след упрека на лидера на "Атака" Волен Сидеров към евродепутата от ВМРО Ангел Джамбазки заради негово изказване за руския патриарх Кирил.

"Евродепутатът Ангел Джамбазки, избран с гласовете на Бареков и "България без цензура", и който подкрепи Истанбулската конвенция с гласуването си "въздържал се" в ЕП, се опитава да бъде коментатор-всичколог. Съветът на ПП "Атака" е да помисли известно време на кого служи и за какво", написа Сидеров в социалната мрежа Facebook.

Причината - Джамбазки заяви пред БНР, че позицията на ВМРО е, че "никой не трябва да си позволява такъв език и такова началническо поведение над нито една българска институция. В този смисъл, поведението на госта - патриарх Кирил, бе неприемливо по отношение на българския президент. Без значение какво е искал да каже, когато си на гости, трябва да уважаваш своите домакини и да се държиш любезно и нормално", коментира още Джамбазки.

"Държи ли го някой с нещо? Изпълнява ли нечия поръчка?", пита още Волен Сидеров своя политически партньор и уточнява, че той е длъжен да отговори пред избирателите на "Обединените патриоти".

Според Веселинов обаче в поста на Сидеров се съдържа очевидно неистина или заблуда.

Веселинов обърна внимание, че Джамбазки е гласувал "въздържал се" по Истанбулската конвенция, тъй като тя съдържа позитивни и негативни моменти.

"На практика г-н Джамбазки не подкрепя конвенцията", допълни депутатът. На въпрос как си обяснява поведението на Волен Сидеров, Веселинов посочи, че вероятно е реагирал емоционално.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Коментатор преди 6 години
Седнете и се разберете. Докато вие се джавкате, държавата е стопирана.
3
0
 
1
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Джамбазки и Симеонов са всичколози, те са на всяка манджа мерудия. Не разбирам подкрепата за Симеонов за каруцарския език срещу руския патриарх. Няма как да го разбера. И, видите ли, защо президентът е мълчал. Първо, не е мълчал, второ, по-достойната позиция е неговата - да си сдържиш нервите и емоциите, да се контролираш, но каквото искаш да кажеш, да го кажеш. А я си представете, че се беше съобразил и не беше споменал другите народности, какво ли щеше да се избълва?!!
2
2
 
0
 
! Отговори
пенсионер преди 6 години
Мир и дружба в ОП няма да има докато там е ''троянският кон'' Сидеров.Явно в свитата на генерала-поп е имало хора които му набиха канчето.
1
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заради Русия така наречените "патриоти" на руска копаня се раздират по шевовете и станаха нежелани колкото БСП. Русия внесе същия раздор сред тях какъвто внесе и в българското общество. Разделяй и владей това е основния закон по който работи всяка империя. Няма добри империи, пълен абсурд е твърдението на русофилите за империята освободителка. Такова нещо няма и не е имало никога под слънцето.