Трябваше ли Радев да свиква КСНС заради ЧЕЗ? Май не...

Това е политически обременен ход, заключи адвокат
14 мар 2018 14:15, Екип на Bloomberg
31
Трябваше ли Радев да свиква КСНС заради ЧЕЗ? Май не...
Снимка: Bloomberg

Свикването на Консултативен съвет за национална сигурност от страна на президента Радев има политически цели. Целта е ясна – сделката за българските активи на ЧЕЗ. Въпросът е доколко подобни теми представляват елемент от националната сигурност.

Това коментира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria адв. Николай Кискинов от Асоциация на свободния енергиен пазар. 

Подобни сделки със съществени активи се правят постоянно. Свидетели сме били на такива сделки в сферата на телекомуникациите, както и именно в сферата на енергетиката.

Според гостът в студиото не следва да се свиква КСНС по подобна тема.

В разговора бе поставен обстоен акцент върху новите промени в Закона за енергетиката. Обсъдено бе и какви са вариантите за реализиране на проекта за Втора атомна. 

Как законовите промени ще повлияят на бизнеса?

Вижте повече във видеото

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не само КсНс, ами консенсус за 50 г.напред трябва да има по въпросаНе може през 3 години да правим ту приватизация, ту национализация:Изберем ***- айде приватизация. После дойде Пульо- иска национализация.Факт е, че при соца имахме режим на тока
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не е част от нац.сигурност, защо в този сектор са забранени стачките
23
4
 
4
 
! Отговори
Давай президенте преди 6 години
Радев само с името си срива грберастката шорощоджендърска г.меж!Инфаркти, кръвно, тикове, Радев ще ги измори тези нещастници.
22
4
 
3
 
! Отговори
Грешка преди 6 години
Радев става жертва на болните амбиции на онази джендърка от Позитано 20.Лесно се вбиза в калта - трудно се излиза.
21
4
 
4
 
! Отговори
Язовири преди 6 години
Ядовири, ток, вода, парно, ограда - всичко е част от държавна инфраструктура и сигурност.В момента искат да дават язовирите на личности като Гинка.България на протест.Язовирите на България - НОУ. Водата е живот!Стига с тези престъпни сделки, водата на БГ е на българите.Ако ГЕРБ не могат да се грижат за вода, ток, парно, железници, пътища, лотове, самолети, сигурност, здравеопазване, образование, да си ходят!Десет години управление на ГЕРБ стигат!България не е за продан!!!Стига!
20
3
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До Анонимен 13: ЕРП-тата ги продадоха юпитата на Симеон Сакскобургготски, когато управляваха НДСВ и ДПС. Каква партия на президента Радев? Стига г'лупости.Сделката с активите на ЧЕЗ показва, че липсва нещо в законодателството ни и управляващите и парламентарното им мнозинство трябва вече да се задействат. Не може когато се поставя под въпрос електроразпределението на половин България да казват, че това била сделка на частни фирми и те нямат отношение към нея.
19
3
 
1
 
! Отговори
Да! преди 6 години
Да! Мистър Радев е Президент на България....Друго?(определен вид служби трябва да са към Презуденството, нещо против?или диктатурата е най-важна? Гоу ахед, мистър Президенът! (малко Пи Ар - сега е момента мутрата пребила шофьор към Бояна и обвинена в групово изнасилване да отиде в затвора- дълго)
18
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МИ ТОЗИ АДВОКАТ НЯКОЙ ПИТА ЛИ ГО?
17
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
старшинката, тъй си знаекоремни преси, КСНС, лицеви опори, вето на законче, командировка с деса, санкциите с/у русия, посещение на N-тото поделение, сърцераздирателна реч колко са бедни бедняците и колко са богати богаташитеи тъй тъй мандатчето минало
16
9
 
13
 
! Отговори
Дед Хасан преди 6 години
Тръмп без да пита когото и да било осуети продажбата на американска частна компания от частна компания базирана в Хонконг, защото е преценил , че е застрашена националната сигурност . Как Гинка ще гарантира електроснабдяването на 1/3 от населението на България. Имало специалисти в ЧЕЗ . Кое ще ги задържи при Гинка?
15
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди да свика КСНС Радев трябва направи щателен обиск на цялото Президентство за руски СРС'та, а така също и за следи от бойни отрвни вещества след нахлуването на маскирания като поп КГБ генерал с Макаров, заедно с цяла рота ченгета в ролята на журналисти и фотографи !
14
16
 
15
 
! Отговори
избирател преди 6 години
Все пак трябва да отчита някаква дейност за огромната издръжка,която ни струва.
13
14
 
13
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Длъжен е да го свика защото наистина става дума за национална сигурност.Трябва да се направи оценка дали Инерком има капацитета да се справи с безпроблемната работа на енергопреносната мрежа.Трябва и да се провери кой стои зад тях.Примера с телекомите е м.алоумен.Дори и един телеком да спре това няма да доведе до крах на държавата но ако новият собственик на ЕРП-то реши да обслужи чужди интереси ще ни постави на колене
12
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Партията на Радев навремето продаде Електроразпределение на ЧЕЗ. Къде беше тогава Радев да протестира?
11
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Войната на Тикеено-Плевелските хибриди и медиите им срещу Президента на България не спира.
10
5
 
16
 
! Отговори
НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ преди 6 години
СЛед нагло престъпната продажба на ЕНЕРГоТО от ШУЛЕВА Са ограбени от народа милиарди живи левове.цените са непоносимо високи за над 70% от населението нямащо доходи за оцеляване. НЕК Продава за Гърция и Турция български ток за по 2 евро цента на киловат час или без пари през партиино подставени компании.Бедните плащаме по 11 евро цента за киловат час.НАрода е платил ВСИЧКИ РАЗХОДИ НА ЧЕЗ И ЕОН вкл лукс джипове и ремонти плюс яка ПЕЧАЛБА .
9
16
 
17
 
! Отговори
azz преди 6 години
Горкия изобщо не знае къде се намира ! Чиркаджия ,да си прави коремно с котюм и да си носи новия потник.
8
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако сделката не изисква свикване на насионалната сигурност, най добрия начин да се справим с това е да се КСНС и та се докаже че това не е проблем за национална сигурност, така ще има и ясна позиция пред всички които се притесняват по въпроса с сделката, но за момента изглежда че някой хора се притесняват че КСНС ще отрие опасности за националната сигурност.И в двата случая това е правилен ход от страна на държавата.
7
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С избирането си Радев предприе конфронтационен курс към Парламента, към Премиера и Правителството, и практически към всички институции. По този начин напълно се изолира и там от където можеше да очаква помощ я получаваше половинчато (нали е независим), а отгоре на всичко кремълски му ментори направо го нарекоха предател !Последната му инициатива показва, че благодарение на недалновидността си и многобройните гафове, неговата дейност се свежда до тази на един омбудсман !
6
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе, щял да свиква Консултативен съвет, няма да отиде да направи няколко набиранки на слота, ами ще си губи времето.....