Вицето срещу патриарха пак: Като втори външен министър е!

Според Валери Симеонов Кирил провокира само неприязън
14 мар 2018 20:00,
140
Вицето срещу патриарха пак: Като втори външен министър е!
Снимка: БТА

Вицепремиерът Валери Симеонов отново атакува руския патриарх Кирил и го обвини, че се изживява като втори външен министър на страната си.

Патриотът го засипа с критики още преди седмица, когато духовникът от Москва обясни, че е разочарован от недостатъчното затичане на руския принос за освобождението ни. Симеонов тогава го нарече "цигарен митрополит" и "второряздно съветско ченге".

Още по темата

Днес вицепремиерът коментира, че думите му са били посрещнати с одобрение в част от руската преса. Според него това означавало, че и голяма част от руското общество не одобрява "агресивното поведение на т.нар. втори външен министър, ако не и първия", на Русия.

"С този стил на поведение Русия може да си създава само неприязън, това не е начин за изразяване на позиция, когато си поканен с уважение и необходимите елементи на признателност, по този начин да приключиш посещението си, по който го направи патриарх Кирил", коментира още Симеонов, цитиран от БТА.

Той добави, че първи е казал, че руският патриарх има поведение на политик, а не на духовно лице.

Промените в закона за енергетиката все още не са уточнени, отвърна още Симеонов на въпрос дали измененията, с които да бъде защитен държавният интерес по сделката с ЧЕЗ, ще получат одобрение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
3
 
8
 
! Отговори
1 преди 6 години
Стига сте ни разваляли настроението с този ''вицепремиер'',той и за каруцар не става.
102
1
 
8
 
! Отговори
Волен Сидеров преди 6 години
Извини се бе!
101
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мисля , че вече е узрял за "новичок ."
100
1
 
8
 
! Отговори
До 101 пост преди 6 години
А каква е в момента нашата "велика" България? Ми да ти кажа-един разграден двор, крепящ се на еврофондове, българските имигранти, вноса (предимно от Азия-разбирай Китай). Нашата България е тотално зависима от външни фактори, чуждите интереси са българска държавна политика, ами ти продължавай да се тупаш в гърдите Булар, ***....
99
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американската русофобия екауза пердута . Тя има някаквастойност само като комедиенсюжет . Не пропускайте да сеподигравате на американскитерусофоби и ще бъдете в отбора на победителите .
98
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искаме оставката на тази селска мутра В. Симеоновзащото е позор за България .Вероятно се вживява в ролятана криминален инспектор отруската милиция и ни натрапванякакви факти за търговия с цигари .Тука нивото е съвсем друго -това е официален гост на руската държава и тези непроверенифакти изобщо не ни интересуват .Те са си проблем на рускатамилиция .
97
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не , не е велика . Със същатаазбука и същата христианскавяра тя е останала еднамалка държава и даже е загубиладържавността си за дълго време .Следователно има и нещо друго .Следователно бедни духовно хорицасе опитват да ни заблудят и да ниотклонят по хлъзгавия път на американската русофобия .
96
7
 
15
 
! Отговори
България е велика преди 6 години
България е велика, защото фактически е създала Русия като и е дала азбуката и християнската вяра.
95
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя е абсолютно чист тата-рин,с примеси на гагауз.
94
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Букмейкърите могат вече да приемат залози след колко време гламавия Винкел ще изхвърчи от политиката.Аз залагам максимум два месеца.Не повече,защото тогава ще започнат залаганията със същия въпрос,но с главен герой Байх...
93
7
 
13
 
! Отговори
до 116 преди 6 години
Следващото му постижение ще е нервнопаралитичен прашец вдишан при разходките по дискотеките лятос!
92
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"С този стил на поведение Русия може да си създава само неприязън, това не е начин за изразяване на позиция, когато си поканен с уважение и необходимите елементи на признателност=абсолютно точно изказване на симеонов.и усия не само "може" да си създаде неприязън, а тя отдавна си създаде и то сред хора, които до скоро минаваха за русофили.много станаха ударите срещу нас- азбука, македония сега и 3 март
91
5
 
22
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Обаче Валерко претърпя голямо развитие!Първо налиташе на бабички по границата,после подхвана диджеите по морето,мина през еко-евродепутатката и сега стигна до руския патриарх.Любопитно,кое ли ще е следващото му постижение?Папата може би?
90
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
колкото и да се натиска на Боко и неговите началници , защото той партньори няма , при последващи избори те очаква съдбата на реформаторите даже Магарешки ще е по напред от Валерката, Волен и Каракачана и те вероятно ще го отсвирят
89
2
 
9
 
! Отговори
ЛудиятОтБалконя преди 6 години
До Активист на БКПТрудно ми е да си говоря с Вас ! Комунистите не обслужват ли интересите на Цион ? Не можете ли да видите общият им интерес от убиване на националният елемент на интелигентните хора въобще - те така постъпиха и в Русия .Комунисти сороси и всичката друга пасмина работят за ционистите.
88
7
 
10
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
До Фалшив геройНе ! Валери е комунист,прикрит като патриот ! Неговият чичо Ангел Балевски е бил пръв приятел на др. Тодор Живков !
87
11
 
20
 
! Отговори
ОХ-АХ преди 6 години
ТАТАРЧЕТО ЯКО СЕ Е НАДУПИЛО НА БАНЯДЖИЯТА--АБЕ ЧОВЕЧЕ-ТИ НЕ РАЗБИРАШ ЛИ ЧЕ ЩЕ ИМА И СЛЕДВАЩИ ИЗБОРИ..И ТОГАВА----ЩЕ СИ ОДИШ НА СЕЛО ДА СЪБИРАШ ЖЕЛЯЗО....*** ЛИ СИ ПО РОЖДЕНИЕ ИЛИ СА ТЕ КУПИЛИ...ПРОСТЕЕШ....НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С ПОПА НА РУСНАКА--ТИ ЗА ТЯХ СИ ЕДНА ПЛЮНКА И НИЩО ПОВЕЧЕ--ВЯРАТА ЗА РУСНАКА Е СВЕЩЕННА--ПОМИСЛИ СИ....
86
13
 
16
 
! Отговори
Фалшив герой преди 6 години
Варелий е ционист прикрит като патриот ... псевдо патриот ....
85
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен близнакАко е близнак с Корнелия е разнояйчен,но с Ердоган е еднояйчен,защото са като 2 капки вода
84
0
 
6
 
! Отговори
отговор преди 6 години
До BGТой не оДговори,защото може само да Договори.