Захариева към Ердоган: Душата нека да си е душа, но...

Не мисля, че такава реторика е конструктивна, настоя вицепремиерът
14 мар 2018 09:45, Златко Желев
29
Захариева към Ердоган: Душата нека да си е душа, но...
Снимка: архив, Булфото

Душата нека да си е душа, обаче територията на държавите е ясна. Това каза вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева по повод думите на турския президент Реджеп Ердоган: "Кърджали е част от нашите духовни граници".

"Президентът Ердоган не го прави за първи път, изброи много населени места, Кърджали беше едно от тях", посочи тя.

Още по темата

"Душата ни също може да бъде широка. Гордеем се с 1300-годишната история на България. Особено на Балканите границите са се местили интензивно. Така погледнато на всеки границите на душата могат да бъдат доста по-широки, но границите са такива, каквито са, очертани с международен договор", обясни министърът пред БНТ.

"Не мисля, че такава реторика е конструктивна. Да си признаем, че е имало случаи, когато и български политици са изразявали по-широките граници на душата си. По-добре е да се въздържаме от такива неща", призова Захариева.

По повод тристранната среща в Букурещ между България, Румъния и Гърция министърът изтъкна: "Румъния като първата държава от следващото трио обяви, че ще подкрепя българския приоритет Западни Балкани и ще го продължи".

"Европейската перспектива не е приоритет само за 6 месеца, а дългосрочен и такъв трябва да остане", настоя тя.

В отговор на въпрос трябва ли да има още един мост над Дунав при Русе Екатерина Захариева посочи: "Очевидно е, че е належащо строителството на втори мост над Дунав. Премиерът и транспортният министър много пъти са поставяли въпроса. Двете транспортни министерства вече работят".


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
9
 
25
 
! Отговори
б преди 1 година
Посредствена жена,глупава и некомпетентна,както и цялото правителство..Външен министър,жалко и срамно!
3
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
как БГ е 1300 годишна 681 е създадена след това е била под Византия и османско след това герменците след това Руснаците и сега американците заедно със Европейците никога не е била самостоятелна държава
2
7
 
9
 
! Отговори
Булгар преди 1 година
Она поетеса ща доди
1
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моята душа е на три морета ама на...