Захариева към Ердоган: Душата нека да си е душа, но...

Не мисля, че такава реторика е конструктивна, настоя вицепремиерът
14 мар 2018 09:45,
29
Захариева към Ердоган: Душата нека да си е душа, но...
Снимка: архив, Булфото

Душата нека да си е душа, обаче територията на държавите е ясна. Това каза вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева по повод думите на турския президент Реджеп Ердоган: "Кърджали е част от нашите духовни граници".

"Президентът Ердоган не го прави за първи път, изброи много населени места, Кърджали беше едно от тях", посочи тя.

Още по темата

"Душата ни също може да бъде широка. Гордеем се с 1300-годишната история на България. Особено на Балканите границите са се местили интензивно. Така погледнато на всеки границите на душата могат да бъдат доста по-широки, но границите са такива, каквито са, очертани с международен договор", обясни министърът пред БНТ.

"Не мисля, че такава реторика е конструктивна. Да си признаем, че е имало случаи, когато и български политици са изразявали по-широките граници на душата си. По-добре е да се въздържаме от такива неща", призова Захариева.

По повод тристранната среща в Букурещ между България, Румъния и Гърция министърът изтъкна: "Румъния като първата държава от следващото трио обяви, че ще подкрепя българския приоритет Западни Балкани и ще го продължи".

"Европейската перспектива не е приоритет само за 6 месеца, а дългосрочен и такъв трябва да остане", настоя тя.

В отговор на въпрос трябва ли да има още един мост над Дунав при Русе Екатерина Захариева посочи: "Очевидно е, че е належащо строителството на втори мост над Дунав. Премиерът и транспортният министър много пъти са поставяли въпроса. Двете транспортни министерства вече работят".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лятото къде ще почивате? И къде ще си лекувате децата, ако не са специализираните болници в Турция?
19
1
 
2
 
! Отговори
Слав преди 6 години
... Казано и предсказано е от юг ще дойде злотогава ще се надигане цялата славянска мощ и гняв ще се изсипе върху агаряните та така що повече нигда да се чуе за турция че е существовала по земята.. Предсказание на руски монах 12-13в. за съдбата на Балканите след 2020г.
18
2
 
1
 
! Отговори
Коко преди 6 години
Аба страхливи чекеремета скоро няма да има българия вие само коментирате и се плюете един в друг нали ви знам
17
2
 
5
 
! Отговори
Анадолец преди 6 години
"Моята душа е на три морета ама на..."Всеки иска нещо... Разликата е, че Ердоган има кураж да го казва на глас! А българските държавници НЕ, а самото население пък само го ПИШЕ по форуми и то анонимно... Аре джа!
16
2
 
1
 
! Отговори
Анадолец преди 6 години
"Моята душа е на три морета ама на..."Всеки иска нещо... Разликата е, че Ердоган има кураж да го казва на глас! А българските държавници НЕ, а самото население пък го казва само го ПИШЕ по форуми и то анонимно... Аре джа!
15
0
 
1
 
! Отговори
чичо Гошо преди 6 години
Ех!Кола натоварване няма и *** *** нае...няма!Само Русията им е в устата!Говорим за диктатора Ердоган и отношението му към България!Какво ме е.. какво казали руснаци,американци и ЕС?
14
3
 
2
 
! Отговори
българин преди 6 години
Добър отговор , но така трябва да се отговаря и на руските мераци и твърдения !
13
2
 
5
 
! Отговори
DEVSADIVTANIVELINVS преди 6 години
Ердоане - изпей си лебедовата песен ... гоуем шантавел си да си знаеш ! Не искай много Ердоане - не можеш да му платиш цената ! Анадънму ефенди ?
12
1
 
3
 
! Отговори
месара преди 6 години
защо трябва непрекъснато да се обясняваме на някой, то не е меркел, юнкер, кгб (патриарх олигарх), ердоган,.... и не знам на какви наглеци и *** още, кви са тия та ше ми се намесват в живота,какво да ям и пия, къде е българско и къде не?крайно време е наще политици да заемат твърда позиция, да се озъбят и ясно да заявят че тук е България,и си имаме закони,трябва да защитят и опазят народа и държавата България!!!до кога ше се кланяме и търпим, малко ли ни беше през турско и руско-съветско?
11
3
 
5
 
! Отговори
Браво на Захариева преди 6 години
Демоните от Империята на Злото като правило страдат от цироза или язва. Често от двете. Проблема им е в това че живеят с омраза към България и злоупотреляват с препарати за вана.Накрая умират от яд.
10
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много бели птици за министЪрки имаме бе.Къде ги намират тези патици?
9
9
 
15
 
! Отговори
Какви три морета, преди 6 години
До Анонимен 1Взеха ни и Черно море за НАТО. България вече няма морета.
8
4
 
13
 
! Отговори
Конкурент преди 6 години
До Анонимен 7На Деса от ГЕРБ по простотия. Тези ги "назначават" с "конкурс".
7
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я да попита Ердо кюрдите,докъде се простират кюрдските души и после да мисли за неговата душичка!
6
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая женица е олицетворение на посредствеността.Няма как тя да коментира адекватно думите на Ердоган.
5
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България е имала много велики владетели, но в последните 70 години не е имала нито един читав външен министър! Все продажни душици, защо ли?
4
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахах, Катя Джендъра. Която ни уверяваше, че няма как да не приемем Истанбулската конценция! Какво стана е, кака? Май има как?! Няма ли поне да се извиниш, че лъжеш хората в очите!
3
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
как БГ е 1300 годишна 681 е създадена след това е била под Византия и османско след това герменците след това Руснаците и сега американците заедно със Европейците никога не е била самостоятелна държава
2
7
 
9
 
! Отговори
Булгар преди 6 години
Она поетеса ща доди
1
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моята душа е на три морета ама на...