Австрия ни благодари за отпора на мигрантската вълна

Курц се радва, че ще поеме председателството от Борисов
15 мар 2018 18:23,
18

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Федералния канцлер на Австрия Себастиан Курц благодари на българския премиер Бойко Борисов за усилията за спиране на мигрантския натиск.

Курц е на официално посещение в България, няколко месеца преди Австрия да поеме председателството на Съвета на ЕС от страната ни.

"2018 г. трябва да се разглежда като българско-австрийско председателство по основните теми, защото нито може да започнем за шест месеца такъв процес като темата по Западните Балканите, нито може да започнем и да завършим охраната по външните граници, нито всички тези общи теми и решения, които трябва да вземем по Дъблинското споразумение, кохезионната политика и всичко останало", каза Борисов след срещата с канцлера, цитиран от БТА.

Българският премиер благодари на Курц за желанието на Австрия да помогне за охрана на външните граници. Борисов допълни, че всички в Европа оценяват усилията на страната ни и отчете, че в момента има нулев мигрантски натиск.

Премиерът обясни, че опазването на външните граници е темата, по която има еднакво разбиране, за да може да се опазят така, че европейското население да е спокойно, и в същото време да се покаже хуманност към света - т.е. тези, които бягат от войни, могат да влизат официално през КПП-ата и след това да се върнат в хотспотовете или населените места, от които са дошли.

Според него през това време дипломацията трябва да направи всичко възможно тези войни да престанат.

"Заедно работим в сферата на сигурността относно външните граници за спиране на нелегалната емиграция. Благодаря за това, че с такава настойчивост се работи да се спре мигрантската вълна", каза Себастиан Курц.

Той обясни, че държавите от Западните Балкани трябва да бъдат подкрепени по пътя им към Европа.

"Радвам се, че имаме възможност да подкрепим България да бъде приета в Шенгенското пространство. Няма държава, която да инвестира толкова усилия в опазването на външните граници на Европа, посочи той. Благодаря за чудесното политическо и икономическо сътрудничество в двустранните отношения. 350 австрийски фирми работят в България - ние сме сред най-големите инвеститори в страната", добави Себастиан Курц.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Хайде да не бъдат излишно скромни! Не на България, а лично на супер Бойкомен трябва да благодари Австрия!
15
0
 
0
 
! Отговори
Хрус преди 6 години
На 8-*** снимка, май са изпукали австрийските кокалчета...
14
0
 
0
 
! Отговори
ПГ преди 6 години
Има ли редактор тук!? ФедералнияТ канцлер на Австрия Себастиан Курц благодари на българския премиер Бойко... елементарно!
13
0
 
4
 
! Отговори
Почитателка преди 6 години
Чудничък е Себастиан Курц, много е готин, има някакъв особен магнетизъм в него. Медиите обаче неглижираха посещението, защото Боко добре знае, че пред мъж като Курц няма как да изпъкне.
12
0
 
2
 
! Отговори
diasen преди 6 години
от 10 години толкова благодарности,че на всякъде сме "първенци"....
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Просто няма мигрантски натиск. Европейците благодарят на Бойко и го галят по тиквата а на Ердоган изплащат 3 милиарда евро.
10
2
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
бежанците просто не искат да минават през бьлгария пьрво ги бият после ги ограбватслед това затворени в лагер така че ние нищо не пазим а просто ни отбягват а питатли нас как живеем ние в този непрестанен ужас
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Младият е ок, не като Ангела вещицата
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Курцчо, го гледа в очите, а боцето зяпнал на някьде вятьра го вее.
7
0
 
4
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Е нали Кърджали-Вишеград ще го отнесе не Виена или Винету...границата трябва да се минира и да се купят ц 400
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
4, ами да дойде лично да се разберем като мъже, ама не смее без горилите си. Джио-джицу, цамбо, карате....ама е хипофизно джудже и ще го направя на суджук. Един такъв ""каратист" веднъж лежа 5 мин. по гръб и яде шамари. Комар, но ербап.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Kurz е страхотен! Бъдещият шеф на ЕС! А *** си го водете в белград
4
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига с тия европейци дето се влачат тука, искаме Путин вече да дойде лично да благодари на всички цъкачи по форумите
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха-ха жур.налята това, че "Курц се радва" как го тълкувате може и тако, и вако. Всички останали приказки са в рамките на добрия тон, говорят си за да кажат нещо и да не е хептен залудо разкарването..
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Курц е благодарен, че се намериха глупа-ци които да свършат тяхната работа. В знак на благодарност може дори да дадем ЧЕЗ на австрийците да го търкалят 5-6 год през ръцете си няма само чехите да го позват това е дискриминация
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Курц е надежда за Европа, дано повече такива лидери да вземат властта