Нинова се ядоса на Ердоган за Кърджали: Борисов?

"Градът е духовната столица на Източните Родопи", каза тя
Обновена: 19 мар 2018 19:12 | 19 мар 2018 17:45,
77
Нинова се ядоса на Ердоган за Кърджали: Борисов?
Снимка: БСП

Лидерката на БСП Корнелия Нинова реагира остро на последните изказвания на Реджеп Ердоган по адрес на България и призова премиерът Бойко Борисов да реагира.

Преди седмица турският президент обяви, че Кърджали е сред градовете, които са в душевните граници на Турция.

Днес от Кърджали Нинова нарече изказването поредната провокация към суверенитета и националната цялост на страната ни. 

"Това е абсолютно неприемливо за нас. Кърджали е България. Кърджали е и духовната столица на Източните Родопи", каза шефката на социалистите. Тя се обяви против намесата на чужди държави във вътрешните дела на страната ни.

Още по темата

Според Нинова думите на Ердоган са в разрез с международното право и принципите за добросъседство. Затова тя призова премиера да изрази позиция за защита на суверенитетата ни по време на предстоящата визита на турския президент у нас. Той пристига следващата седмица за среща между ЕС и Турция, на която страната ни ще домакинства.

"Призоваваме премиера в ролята му на посредник между ЕС и Турция, да мисли на първо място за народа си и националния суверенитет на България", каза Нинова, цитирана от червения пресцентър.

Тя настоя на тази среща да се постави и въпросът за обезщетението на тракийските бежанци.

"През 2008 г, по искане на нашите депутати Маруся Любчева и Евгени Кирилов, е приета резолюция на ЕП за уреждане на двустранните спорове, в т.ч. уреждане на тракийския въпрос. Очакваме на срещата на 26-и това да бъде поставено категорично от българското правителство", каза лидерката на БСП.

Нинова обясни, че останала с впечатление, че общините в Кърджалийско имат един общ проблем и призова политиците от всички партии да спрат да разделят хората по всички линии. Тя допълни, че едни партии разделят хората по вяра и език, други - на такива, които са с ГЕРБ и против тях.

"Стигна се дори до алтернативно честване на национални, християнски празници. Такова разделение между народа ни е незапомнено в смесените райони от много години", смята Нинова. Според нея целта е да се извличат политически цели, но това е убийствено за народа.

"Имаме достатъчно общи проблеми, които ни обединяват. Регионът е затънал в бедност, лошо качество на образование и здравеопазване, липса на работа, демографска катастрофа. Това са големите теми на деня. Нека спрем с разделението и нека да решаваме реалните проблеми на хората. Това ще помогне на всички ни и на държавата", каза още лидерката на социалистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
6
 
6
 
! Отговори
Велики Славяни преди 6 години
Новото летище на Константинопол е в моралните граници на България! Това е земята на Цар Симеон!
29
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама Нинова Сидеров, Каракачанов, Джамбаза душевно като казват колко мразят Турция и душевно като искате някви обещетения Ердоган драматизирва ли вашите душевни желания... Не нали... Имайте малко чест ***... Се просите пари!!!
28
8
 
4
 
! Отговори
Велики Славяни преди 6 години
Константинопол е Български! Всичко над 50 км от Константинопол е Българско!
27
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Констатинопол на кого е бил 13 века духовна столица?"А точно... цял свят го искат душевно... Турция драматизирва ли искането им!? :-)
26
1
 
5
 
! Отговори
- преди 6 години
Констатинопол на кого е бил 13 века духовна столица?
25
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Иначе долчето веле и днес бг още са в шок за Африн... :-)Ердоган им взе и малкото акъл дет имаха... :-)още не могат да измислят как да манипулират:-)мухаха
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"... и нито дума от "държавника" Бойко за изказването на Ердоган..."---Да, ама 200 хил. чиновници на пътя ще дебнат РЕМОНТИТЕ НА РЕМОНТИТЕ НА РЕМОНТИТЕ на "видимите резултати" на герп. "Гарантирано" от "Цъфнал герп".
23
14
 
9
 
! Отговори
! преди 6 години
Комунистката се обади, важно е Борисов и Ердоган да се разбират а че Кърджали, Русе и Варна са турски спор няма! За пореден път комунистите се опитват да развалят дружбата ни с братския турски народ в полза на СССР.
22
6
 
9
 
! Отговори
Национал-предатели преди 6 години
БКП(БСП) предаде Пиринска Македония барабар с костите на Гоце Делчев на българомразците в Скопие. Айде сега червените национал-предатели да не ми се правят на патриоти. Време е тази партия да се самозакрие заради срамното си мнинало. А те нагли, нагли, ... като истински комунисти!
21
7
 
12
 
! Отговори
18.03 Африн преди 6 години
Нина успяла да събере кураж чак след 1 седмица... А и защо искаш Бойко да го каже... Кажи го ти или да го каже Радев на Ердоган!Нинче Нинче и *** за зеле не става от вас... Никой не може да съди никой за душевните му желания!!!И вие искате 3 морете, цял свят иска Истанбул... Турците казват ли нещо... Неее :-) Аре Нинче не дей преувеличавай... Че накрая па вие ще станете за смях!
20
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мина една седмица и нито дума от "държавника" Бойко за изказването на Ердоган. Пълно мекотело.
19
10
 
10
 
! Отговори
Божил преди 6 години
Карнолия Нивова е като руски реотан- пускат й тока,минават няколко дни и чак тогава загрява. Моята статия на тази тема е пусната преди 5 (пет!!!) дни а изказването на Съветник Исти- преди 6 дни (bojil.blog.bg/politika/2018/03/14/kak-syvetnik-isti-shteshe-da-ohladi-turskite-pretencii-ako-b.1598825),но тя сега се сеща за проблема- сигурно е чакала инструкции от Путин дали може или не може,все пак те с Ердоган са съюзници и приятели.
18
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко е страхливец, затова не изразява никаква позиция. Нали го виждате как лази на колене в Анкара, как очаквате да каже нещо против Ердоган?
17
9
 
9
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 6 години
Добър коз извади Кака, ама Баце ще я цака
16
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нина направо юруш към Турция с двата ръждясали танка :-)
15
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В този конкретен случай Ердоган не е казал нищо провокативно. Нима македонците, банатските българи и други наши малцинствени групи не са също в нашите духовни граници? Много шум за нищо. Някои хора бълнуват неоосманизъм за щяло и нещяло.
14
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие разберете... Че не можеш да СЪДИШ никой за душевно искане... И българите искат душевно 3 морета ама политиците им нямат кураж да го кажат!!! Нина Ердоган ще те изкара от джоба, ще те завърти кат пумпал... А и Ердоган не знае дори името ти и коя си ти... Ама виж за Ердоган знае цял свят!!! Умната Нинчеее
13
6
 
8
 
! Отговори
Божил преди 6 години
"Братушки-червенушки",които са прочели моята статия за Съветник Исти са й казали да му се "ядоса": тя сама нямаше как да се сети.
12
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обяви война *** Нинова...И ние искаме морални и финансови обещетения за всички изселници от България... За тези от 89, 70 те, 50 те, 30 те... Направо ще фалирате ***!!! Обади се на Ердоган и му кажи... Ако имаш д...е!
11
15
 
16
 
! Отговори
ултрасин преди 6 години
Браво, Корнелия! Този път ме спечели!