Партиите представляват ли ни? Не и според цифрите

Въпреки това лидерите държат висок процент одобрение
20 мар 2018 12:00,
32

Последното социологическо изследване на "Тренд" показва високи данни по отношение кредита на доверие, който печелят основните политически лица в страната.

Сред лидерите на политически партии Бойко Борисов събира най-високи стойности на положително отношение - 39%, а след него с 38% се нарежда вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, следван от лидера на левицата Корнелия Нинова с 27% одобрение.

Още по темата

"По-странното е друго - процентът на неодобрение, който е по-голям от противоположния. Това означава, че днешната политическа гилдия не представлява в достатъчна степен народа", бяха думите в студиото на "България сутрин" на журналиста Нора Стоичкова.

Заедно с колегата ѝ Кристина Кръстева, гостите на Bulgaria ON AIR коментираха резултатите от проучването, което показва, че от политическите партии, ГЕРБ печели подкрепата на 21,1% от анкетираните, БСП остава на втора позиция с 18,4%, следвана от ДПС с 6.6%.

"Голямата изненада е, че Корнелия Нинова "не порасна", въпреки че беше на страната на печелившите за Истанбулската конвенция", смята Кръстева.

За Нора Стоичкова пък няма нищо странно в почти равните проценти между Бойко Борисов и Красимир Каракачанов. Според нея министърът на отбраната се държи "абсолютно нормално, има интересни предложения като връщането на казармата".

Според проучването 53% твърдят, че са оптимисти за развитието на България, срещу 36%, които са по-скоро песимистично настроени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
4
 
! Отговори
Успешен преди 6 години
Не може за някой, за който процентите неодобрение са повече, отколкото процентите одобрение да се говори, че е положителен. И не вярвам, че процентите на герб са толкова, още повече, че май Тренд е на РБъчварова
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВЕЧЕ НЕ ПИТАТ ЗА РАДЕВ, ЗНАЕ СЕ, ЧЕ ОДОБРЕНИЕТО Е 60 %
25
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А колко % е одобрението за Цецо? Питам за един приятел.
24
3
 
21
 
! Отговори
ХАХАХАХАХХА преди 6 години
НАПРАВО СИ Е ЛЪЖЛИВА НОВИНА..БОРИСОВ ХАРЕСВАН ОТ БЪЛГАРИТЕ..МОЖЕ НО АКО СА НЕБЪЛГАРИТЕ--ДА..ДАЛ Е ПРАВО НА ЕДИН ЕТНОС БЕЗНАКАЗАНО ДА КРАДЕ,НА МУТРИТЕ ДА ДЕРИБЕЙСТВАТ--А СЕГА И ЧАСТНА АРМИЯ ИСКА ДА СИ ПРАВИ---НЕ МУ МИНА НОМЕРА С ЧЕЗ..КАКВО ДА СЕ ПИШЕ ПОВЕЧЕ...СПАМ А НЕ НОВИНА....
23
3
 
17
 
! Отговори
Много лъжете,бееее преди 6 години
Борисов - *** събирал най- високите стойности.Лъжете народа,лъжете и себе си, НО НИЕ СМЕ НАРОД САМОУБИЕЦ..
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"... Не и според цифрите"Цифрите в десетичната бройна система са 10: 0,1,2,3,4,5,6,7,8 и 9. Интересно какви изводи човек може да си вади от цифрите?! От числата може, но от цифрите!!!
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименАми да се запознаем - ще познаваш поне един да не се мъчиш.
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 20Отървал се е с 30,000,000!
19
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При управлението на БСП,може да е имало кусури,но чак такъв геноцид над населението не е имало,нито диктатура.
18
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ви таковам СТЪКМИСТИКАТА.Говори се,че конфликта с ЧЕЗ е,защото Б. си отмъщава на чехите за това,че е лежал в затвора там.
17
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
герберастките кадри в БДЖ източват железниците с подставени обществени поръчки за милиони, на които могат да отговаря само конкретна фирма-касичка на Васил Божков.
16
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това проучване да не е правено в Централата на ГЕРБ или сред родата на Делянчо.Защото българите ненавиждат ГЕРБ.
15
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой плаща за тези измишльотини знаем, групата за еднолична разруха на България. 39% имал Суджука одобрение??? Къде е правено изследването, преди или след заплащането? Или в някоя Обшина на Герберастията, където всичко е "избрано" по Цецовски и трепери за местенцето си. Където и да отидеш, по Банкянския Бандит само псувни и закани, няма ли кой да му тегли куршума и България да въздъхне. Питат за сърбина, беше обещал да го прати при Свети Петър и забрави. Несериозен излезе.
14
2
 
24
 
! Отговори
?! преди 6 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
13
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
представляват организирани престъпни групи за ограбване на държавата - това представляват!
12
0
 
27
 
! Отговори
До 11 преди 6 години
То и тия,които са в парламента се бият в гърдите,че са демократи,но одавна са забравили какво означава тази дума.Също като патриотите."Патриот е,душа дава,за наука,за свобода,но не свойта душа,братя,а душата на народа".
11
6
 
34
 
! Отговори
до 6 преди 6 години
Цветан Цветанов към Бойко Борисов : - Шефе имам една добра и една лоша новина с коя да започна ?-Ами давай първо добрата, че отивам да поритам мачле в Бистрица и да не ми разваляш настроението.-Добрата новина е че отново спечелихме изборите.-Браво, Цецо знаех си че си добър. А лошата ?-Лошата е, че пак никой не е гласувал за нас.
10
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако партиите представляваха народа,нямаше да го оставят да умира от глад и да живее с африкански заплати и пенсии,а те да се возят в бронирани автомобили,всеки три месеца да си вдигат с по 300 лв.заплатите,да си оставят партийната субсидия на 11 лв.,а в Гемания е 1 евро,да прахосват държавни средства на поразия и като за световно,да компенсират поскъпването на стоки и услуги със стотинки,да се държат високомерно и безразлично с избирателите,да парадират с висок стандарт,да лъжат и манипулират хо
9
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
....ГЕРБ не са партия, а бизнес-олигархична групировка...--------И всички останали партийки също.В партийте отиват само тези които искат да крадат "законно",с имунитет.Няма леви,няма десни,няма центристи.Всички влизат с едничка цел да забогатеят сметка на народа.
8
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм демократ, а в парламента няма демократическа партия. Следователно, тази недемократична държава изобщо не ме представлява и трябва да бъде променена.