Партиите представляват ли ни? Не и според цифрите

Въпреки това лидерите държат висок процент одобрение
20 мар 2018 12:00,
32

Последното социологическо изследване на "Тренд" показва високи данни по отношение кредита на доверие, който печелят основните политически лица в страната.

Сред лидерите на политически партии Бойко Борисов събира най-високи стойности на положително отношение - 39%, а след него с 38% се нарежда вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, следван от лидера на левицата Корнелия Нинова с 27% одобрение.

Още по темата

"По-странното е друго - процентът на неодобрение, който е по-голям от противоположния. Това означава, че днешната политическа гилдия не представлява в достатъчна степен народа", бяха думите в студиото на "България сутрин" на журналиста Нора Стоичкова.

Заедно с колегата ѝ Кристина Кръстева, гостите на Bulgaria ON AIR коментираха резултатите от проучването, което показва, че от политическите партии, ГЕРБ печели подкрепата на 21,1% от анкетираните, БСП остава на втора позиция с 18,4%, следвана от ДПС с 6.6%.

"Голямата изненада е, че Корнелия Нинова "не порасна", въпреки че беше на страната на печелившите за Истанбулската конвенция", смята Кръстева.

За Нора Стоичкова пък няма нищо странно в почти равните проценти между Бойко Борисов и Красимир Каракачанов. Според нея министърът на отбраната се държи "абсолютно нормално, има интересни предложения като връщането на казармата".

Според проучването 53% твърдят, че са оптимисти за развитието на България, срещу 36%, които са по-скоро песимистично настроени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не,партийте не ни представляват.Живея в софийски квартал и нямам спомен някоя партия да е дошла в друго време,освен преди избори и да попита хората как живеят,от какво имат нужда,доволни ли са от инфраструктурата и транспорта,с какво биха могли да помогнат и т.н.Познаваме техните ръководители само от телевизора.А какво да кажат тези,които живеят в отдалечените градчета и села,където човешки крак не стъпва,но и тях ги намират за избори.
6
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 4Дори това е силно казано. Защото в някои партии доста хора членуват по инерция. Например, до 1989 г. е бил член на БКП и счита, че сега трябва да е в БСП. Корнелия неговите интереси ли защитава, него ли представлява? Друг път! Тя гони само собствения си интерес, като служи за рупор на една шепа олигарси, които се опитват да изместят други олигарси от ключови позиции в държавата. Уж брани народ и родина от сегашното правителство, но целта е само "Стани, та аз да седна!"
5
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ не са партия, а бизнес-олигархична групировка.
4
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не познавам човек, който да е гласувал за Борисов и Цветанов.Да са живи и здрави фалшификациите, но това няма да продължи вечно.Просто Борисов е удобният на Господарите му лидер и си затварят очите.
3
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герб представляват единствено себе си и чужди интереси и това си личи навсякъде и по всичко.... За девет години напълно унищожиха България под чужда диктовка....
2
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички партии в България представляват единствено себе си.Никоя не представлява народа български.
1
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От едно тесто два различни хляба не стават !Политиците са един дол дренки !