ГЕРБ и БСП в схватка... Кой е по-по-европеец!?

Обвинения в НС след поста на Таско Ерменков в мрежите
69
ГЕРБ и БСП в схватка... Кой е по-по-европеец!?
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Кой е европеец и кой не? Тази тема с взаимни обвинение отново подхванаха ГЕРБ и БСП.

Вместо с важните въпроси на европредседателството на България, представителите на управляващата ГЕРБ се занимава само с писане на доноси срещу БСП, скочи от парламентарната трибуна червеният Кристиан Вигенин, след като Тома Биков от ГЕРБ нападна левицата заради статуса на Таско Ерменков в личния му профил в социалната мрежа Facebook: "Днес Крим гласува за президент на Русия. Обидени от анексията на Русия над 90% там от гласувалите са за Путин. Ало, САЩ, ФРГ, Франция, ЕС в края на краищата - ч ухте ли гласа на хората в Крим? Всъщност това е без значение. Чули или не - Крим каза своята тежка дума, а Вие, както го беше казал Христо Ботев, "...а вий... вий сте идиоти!" .

Още по темата

Според Вигенин ГЕРБ въобще не е на висотата на отговорностите на управляваща партия на страна, която е председател на ЕС.

В същото време той отсече, че "БСП е била, ще бъде и е европейската партия на България независимо какво казвате".

А пък ГЕРБ вместо да се ангажира сериозно с европейските задачи, се занимавала от началото на година с произвеждане на скандали и конфликти.

"Проблемът на управляващите е, че не успяват да оценят какви са важните неща и какви позиции трябва да заемат. Занимават ни тук с проектопозиции на БСП, но дъното е да ни ангажирате с фейсбук статут на депутати от БСП, които са техни лични позиции, а не партийни. Внушавате, че един депутат няма право на лично мнение и занимавате парламента с неща, които по никакъв начин не интересуват хората", отсече Вигенин.

Той смята, че по този начин от ГЕРБ показват немощта си и трябва да си дават сметка за това.

"Единствената теза, която защитавате е да ни изкарате недемократични, ретроградни, та дано българите да ви изберат отново, но тази тактика повече няма да минава", предупреди той управляващите.

Според него поведението на евродепутатите от ГЕРБ заслужава още повече упреци, защото те се държали като деца в детска градина и не се занимават с важните неща като бюджетната политика на ЕС и кохезионната.

"Единственото, с което станаха известни е писането на доноси срещу БСП - първо за Истанбулската конвенция, сага заради Таско Ерменков", настоя Вигенин, според когато тази тактика е пагубна на ГЕРБ.

"Да ви попитам като сте толкова европейци, макар че вие не разбирате ЕС, защото дойдохте наготово през 2009 г., когато повече от 10 години работихме за членството на страната ни в ЕС и сме водили такива битки, за които дори нямате представа, колко пъти дойде тук вашият премиер да обясни какво се случва в председателството ни на ЕС?!", скочи още червеният депутат.

Според него ГЕРБ се държи като авторитарна партия в авторитарна държава, а ЕС насърчава различното мнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
7
 
9
 
! Отговори
изнервен преди 6 години
Ех, бесепари мръсни, скандалите ги парвите и раздувате вие. Най-обикновени проблеми, които се случват във всички държави, вие ги преекспонирате, манипулирате и развихряте, за да плюете и да се види, че ви има.
42
8
 
9
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 6 години
Долни ***, вие ли сте напъвали за ЕС, нямахте избор заради народа, иначе щяхте да ни наврете в Евразия.
41
2
 
8
 
! Отговори
До фалит преди 6 години
Много си прав, и го каза много точно всичко както е 100% Само че виждаш че има хора които ти слагат минуси! Това братко е масовото зомбиране! Живеят в мизерия, във всичко това което ти описа, но са напълно слепи! Даже ти препоръчва един г.лупак да си гледал в речника думите "демагогия" и "популизъм". Аз препоръчвам на наричащият се "Странджата" да погледне в същият речник, думите "Роб, слепец, манипулиран, мизерия, корупция, престъпност" да видим напомнят ли му на нещо!!
40
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За приемането на България в ЕС последната заслуга е на комунистите!Заслугите са на Костов и Стоянов те подадоха документи за членство и се разграничиха от Русия като спряха руските самолети да преминат през България и да помагат на Сърбия среши САЩ може би спасиха света от трета световна война!А царя и Доган я добутаха с цел да крадат от фондовете както и стана.
39
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбрахме, че в дома на Ерменков е като в Африка, а масово българите студуват, а той по *** в тях...
38
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И двете партии дружно и с помощта на ДПС бутат държавата в пропастта!
37
4
 
12
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Естествено ,че БСП ! ГЕРБ е създаден след като БСП и България бяха влезли в ЕС !!!
36
3
 
9
 
! Отговори
коя? преди 6 години
До Анонимени двете, дядо попе!
35
5
 
10
 
! Отговори
загадка преди 6 години
До Истуканкоя партия от двете е по-големия крадец като са едно цяло?
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пиша този коментар по боксерки. Дали този коментар е официален... :D
33
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така и така фалшифицират и купуват гласове всички открай време, то тогава трябва да спрем да им гласуваме и дано малко им дойде разум в главите, че народът може да накаже управляващите по този начин.
32
5
 
17
 
! Отговори
Милионери! преди 6 години
Всичките са милионери.Тях не ги мислете.Въпросът е какво правим ние?Държавата върви към разруха - пълна.Здравеопазване, образование, сигурност - всичко е на автопилот!
31
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 29 Странджа Да прав си Бойко Борисов не е милионер,защото той е МИЛИАРДЕР!
30
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забелязвате ли, че никой не ни пита за нито един важен въпрос?!! Натрапват ни решения, мнения и ни поставят пред вече свършени факти. И това се отнася за всичко - ЕС, НАТО, конвенцията, енергетиката, всевъзможни директиви, данъци, такси, цени и всичко останало. Просто диктатура " облечена" като демокрация, но... такава няма на практика....
29
7
 
6
 
! Отговори
Истукан преди 6 години
Защото ГЕРБ и БСП са еднакви, затова се нападат кой е по-голям крадец. Крадецът казва дръжте крадеца. Има кой да гласува все още за тях, затова ще си съществуват още много дълго и ще си ги преизбирате. Едните нападат другите, на страната на кой от крадците сте? ГЕРБ се налапаха, върнете се БСП и ДПС да ви довършат и да фалират държавата. Едните ви възбуждат, а другите ви доставят удоволствие да ви крадат с данъци, такси и ток. Кой палач ще си изберете да ви налага с тоягата отзад?
28
4
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
До КОНСТАНТИНОВ... - и всички от ГЕРБ... - кажи ми един от БСП, който не е милионер...
27
11
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
До КОНСТАНТИНОВБойко Борисов...
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тия от ПЕСа знаят ли какво изобщо искат - едно говорят там, друго тук.но то, верно, Серьожа с царя и сокола ни записаха в ЕС без да анкетират електоралните си единици.за успокоение на всички евроатлантикоазиатци да се направи Референдум "Искате ли в ЕС?" Тъкмо ще има какво да си дебатират, докато народът се чуди как да върже двата края.
25
10
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
До Фалит!Отвори си тълковния речник и провери значението на думите демагогия и популизъм...
24
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герберугите не разбират ли, ЕС се разпада. И то основно поради чиновниците в Брюксел, които са си завряли главите в пясъка като щрауси. Полша се зъби, Унгария, Италия иска да излиза, Англия пък съжалява, взимат де решения които са далече от реалността. Само нашите полягат на Меките китки, защото крадат от европарите. В България настроението към ЕС и НАТО е отрицателно. И съвсем резонно. Търпят Суджука като знаят, че е най-корумпирания но и най-послушният. За бедността не говорят, дреме им.