ГЕРБ и БСП в схватка... Кой е по-по-европеец!?

Обвинения в НС след поста на Таско Ерменков в мрежите
69
ГЕРБ и БСП в схватка... Кой е по-по-европеец!?
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Кой е европеец и кой не? Тази тема с взаимни обвинение отново подхванаха ГЕРБ и БСП.

Вместо с важните въпроси на европредседателството на България, представителите на управляващата ГЕРБ се занимава само с писане на доноси срещу БСП, скочи от парламентарната трибуна червеният Кристиан Вигенин, след като Тома Биков от ГЕРБ нападна левицата заради статуса на Таско Ерменков в личния му профил в социалната мрежа Facebook: "Днес Крим гласува за президент на Русия. Обидени от анексията на Русия над 90% там от гласувалите са за Путин. Ало, САЩ, ФРГ, Франция, ЕС в края на краищата - ч ухте ли гласа на хората в Крим? Всъщност това е без значение. Чули или не - Крим каза своята тежка дума, а Вие, както го беше казал Христо Ботев, "...а вий... вий сте идиоти!" .

Още по темата

Според Вигенин ГЕРБ въобще не е на висотата на отговорностите на управляваща партия на страна, която е председател на ЕС.

В същото време той отсече, че "БСП е била, ще бъде и е европейската партия на България независимо какво казвате".

А пък ГЕРБ вместо да се ангажира сериозно с европейските задачи, се занимавала от началото на година с произвеждане на скандали и конфликти.

"Проблемът на управляващите е, че не успяват да оценят какви са важните неща и какви позиции трябва да заемат. Занимават ни тук с проектопозиции на БСП, но дъното е да ни ангажирате с фейсбук статут на депутати от БСП, които са техни лични позиции, а не партийни. Внушавате, че един депутат няма право на лично мнение и занимавате парламента с неща, които по никакъв начин не интересуват хората", отсече Вигенин.

Той смята, че по този начин от ГЕРБ показват немощта си и трябва да си дават сметка за това.

"Единствената теза, която защитавате е да ни изкарате недемократични, ретроградни, та дано българите да ви изберат отново, но тази тактика повече няма да минава", предупреди той управляващите.

Според него поведението на евродепутатите от ГЕРБ заслужава още повече упреци, защото те се държали като деца в детска градина и не се занимават с важните неща като бюджетната политика на ЕС и кохезионната.

"Единственото, с което станаха известни е писането на доноси срещу БСП - първо за Истанбулската конвенция, сага заради Таско Ерменков", настоя Вигенин, според когато тази тактика е пагубна на ГЕРБ.

"Да ви попитам като сте толкова европейци, макар че вие не разбирате ЕС, защото дойдохте наготово през 2009 г., когато повече от 10 години работихме за членството на страната ни в ЕС и сме водили такива битки, за които дори нямате представа, колко пъти дойде тук вашият премиер да обясни какво се случва в председателството ни на ЕС?!", скочи още червеният депутат.

Според него ГЕРБ се държи като авторитарна партия в авторитарна държава, а ЕС насърчава различното мнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имаме нужда от национално отговорни политици, които да създадат и провеждат социална политика и да се отчитат стриктно за всеки бюджетен лев. Когато спрат кражбите и корупцията по високите етажи на властта, тогава ще имаме и здравеопазване, и образование, инфраструктура, и европейски доходи.
22
8
 
17
 
! Отговори
Фалит! преди 6 години
Не знам кой е европеец, но фактите:- можеш да бъдеш убит в дома си от крадец с 12 висящи,- можеш да умреш от асансьор в блока си,- водата с уран- нямаш сигурност, някой луд може да ти счупи огледалото на колата и да те пребие, да те прегази на пешеходна пътека- можеш да умреш по пътя към болницата или от грешна диагноза- уча че робството е присъствие, Паисий изчезна- ядем скъпи второ качество храни- мръсен въздух- ток, парно, вода поскъпват безобразно- нямаме ЮП и АЕЦ имаме Гинка и Плъ
21
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И Станишев призова да приемаме извратената конвенция, в Герб всички имат родови връзки и впоследствие служебни с БСП, те всички са едни и същи, просто си сменят имената и се представят уж за различни партии. Не трябва да им се вярва!Никой не защитава и не представлява интересите на българския народ!
20
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те се карат кой е по-по-най, а държавата върви към фалит. Сутрин репортажите са смазващи- дупки, наводнени, поддали язовири, свлачища ,злоупотреби, липса на поддръжка, мизерия.
19
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗНАЧИ ГЕРБАВИТЕ И РОЗОВИТЕ СЕДНАЛИ ДА СИ МЕРЯТ КОЙ БИЛ ПО ГОЛЯМ ***,ДЕМЕК ЕВРОПЕЕЦ,А НИКОЙ НЕ ИСКА ОТ ТЯХ ДА БЪДЕ ПОВЕЧЕ БЪЛГАРИН,ТЕ ЗАТОВА СМЕ НА ТОВА ДЕРЕЖЕ ,ЗАЩОТО НИ УПРАВЛЯВАТ ПРОДАЖНИЦИ СЛУГИ НА БРЮКСЕЛ ,.ВАШИНГТОН И ТЕЛ АВИВ
18
9
 
14
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 6 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин използвайки властовите си ресурси и позиции по време на прехода БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
17
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердоган няма място и работа във Варна, нито в Кърджали, нито в който и да е български град!!!Да си провежда срещите с Меркел другаде и да си прибират мюсюлманите.
16
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И таз добра европейци с евразийци да се сравняват, дайте на чекистите по един бориящник и да лягат.
15
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само не разбрах какво е европейското на герб да кани султана във варна, там където 1444 г България умря за 500г! ? Може би сега ще ни предадат и без полско унгарския крал....
14
12
 
13
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Напълно естествено е *** да подкрепя Путин...
13
11
 
9
 
! Отговори
До Да гледаме нас преди 6 години
То БСП е по-джендърска и от ГЕРБ. Погледни как гласуват евродепутатите на двете партии. Съди по действията, не по думите!
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и двете !
11
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпросът е с предизвестен отговор, като изборите в Русия. В българия няма по-антиевропейска и по-антибългарска партия от БСП. Е има едно изключение-партията на ибрикчиите "А-така", но те са с несаществено влияние.
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кои са по-йдйоти, ГЕРБ или БСП?
9
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да си купят географски карти и да видят, че сме в Европа!Как може да се занимават с подобни глупости докато българите едва оцеляват, а проблемите са стотици. Язовирите ще прелеят, свлачищата станаха повече, щети след бурните ветрове и т.н. Къде са и какво правят управляващите????Махленски сборища ли само?! Срам нямат...
8
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България НИКОГА няма да бъде "еуропейска", одвен в географско отношение!!!! И в това НЯМА НИЩО ЛОШО! Цяла Азия се развива като невидяла, с по 7-8% годишно, даже и папуасите вече ще изпратят ракети в космоса а ние тука все лежим на някакви стари лаври, гледаме стари фотографии от чърчилово време и плещиме глупости за някаква "напредничавост"!!! Абе, С КАКВО СЕ ЗАНИМАВАТ бръкселските зелки...освен с кривите краставици и конвенции за пед...ли??? ВСИЧКИ НОВИ ТЕХНОЛОГИИ ВЕЧЕ ИДВАТ ОТ ЗАПАД!!!
7
6
 
20
 
! Отговори
Да гледаме нас преди 6 години
ГЕРБ въобще не трябва да следват всяка европейска позиция и директива, ами да мислят най-вече за интересите на България! Не може Европа да ни налага *** гнусотии и никой от депутатите на ГЕРБ да не е чел ИК ,а да гласува сляпо ! От ЕС идва и много мерзост! Заради парици ТЕ трябва да си продаваме душата и страната! И да оставим Русия да си оправя проблемите-ние си имаме достатъчно такива за оправяне! Айде първо да оправим дупките по пътищата,после образование,здравеопазване ,и тогава -Русия!
6
8
 
6
 
! Отговори
ДА преди 6 години
Всички знаем че е прав.
5
12
 
7
 
! Отговори
по по най преди 6 години
БСП са азиатци, да живей КПСС! Ходом марш, уеви милионери, към Мавзолея за поклон пред Вожда! Селям алейкум пред Краля и нихау пред франкофонския Пролетариат! И да си свалите златните кръстчета, че "религията е опиум за народите".народният враг вдесно, тоест лошите империалистични европейци, да си разменят децата с другарите из колониален Ню Йорк, Лондон и Париж.
4
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кучетата лаят,кервана си върви....Беднотия,корупция,крадене,алчност,завист,простащина,лобизъм,наглост,окаяна инфраструктура,неграмотност -ТОВА Е БЪЛГАРИЯ !За съжаление статуквото няма да се промени ,който и да поеме властта,както не се промени вече 30 години.Колкото и трагично да звучи,докато българи и българско законодателство управляват България ще е така !Щом сме в ЕС трябва оснивните директиви -съд,закони,юристдикции,правила и действия да са от обща независима европейска конституция