ГЕРБ и БСП в схватка... Кой е по-по-европеец!?

Обвинения в НС след поста на Таско Ерменков в мрежите
69
ГЕРБ и БСП в схватка... Кой е по-по-европеец!?
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Кой е европеец и кой не? Тази тема с взаимни обвинение отново подхванаха ГЕРБ и БСП.

Вместо с важните въпроси на европредседателството на България, представителите на управляващата ГЕРБ се занимава само с писане на доноси срещу БСП, скочи от парламентарната трибуна червеният Кристиан Вигенин, след като Тома Биков от ГЕРБ нападна левицата заради статуса на Таско Ерменков в личния му профил в социалната мрежа Facebook: "Днес Крим гласува за президент на Русия. Обидени от анексията на Русия над 90% там от гласувалите са за Путин. Ало, САЩ, ФРГ, Франция, ЕС в края на краищата - ч ухте ли гласа на хората в Крим? Всъщност това е без значение. Чули или не - Крим каза своята тежка дума, а Вие, както го беше казал Христо Ботев, "...а вий... вий сте идиоти!" .

Още по темата

Според Вигенин ГЕРБ въобще не е на висотата на отговорностите на управляваща партия на страна, която е председател на ЕС.

В същото време той отсече, че "БСП е била, ще бъде и е европейската партия на България независимо какво казвате".

А пък ГЕРБ вместо да се ангажира сериозно с европейските задачи, се занимавала от началото на година с произвеждане на скандали и конфликти.

"Проблемът на управляващите е, че не успяват да оценят какви са важните неща и какви позиции трябва да заемат. Занимават ни тук с проектопозиции на БСП, но дъното е да ни ангажирате с фейсбук статут на депутати от БСП, които са техни лични позиции, а не партийни. Внушавате, че един депутат няма право на лично мнение и занимавате парламента с неща, които по никакъв начин не интересуват хората", отсече Вигенин.

Той смята, че по този начин от ГЕРБ показват немощта си и трябва да си дават сметка за това.

"Единствената теза, която защитавате е да ни изкарате недемократични, ретроградни, та дано българите да ви изберат отново, но тази тактика повече няма да минава", предупреди той управляващите.

Според него поведението на евродепутатите от ГЕРБ заслужава още повече упреци, защото те се държали като деца в детска градина и не се занимават с важните неща като бюджетната политика на ЕС и кохезионната.

"Единственото, с което станаха известни е писането на доноси срещу БСП - първо за Истанбулската конвенция, сага заради Таско Ерменков", настоя Вигенин, според когато тази тактика е пагубна на ГЕРБ.

"Да ви попитам като сте толкова европейци, макар че вие не разбирате ЕС, защото дойдохте наготово през 2009 г., когато повече от 10 години работихме за членството на страната ни в ЕС и сме водили такива битки, за които дори нямате представа, колко пъти дойде тук вашият премиер да обясни какво се случва в председателството ни на ЕС?!", скочи още червеният депутат.

Според него ГЕРБ се държи като авторитарна партия в авторитарна държава, а ЕС насърчава различното мнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименАйде стига с тия глупости - навсякъде ги ръсиш
62
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-голям европеец е Бай ***. В цяла Европа го канят и я е изръшкал.
61
0
 
0
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Докато те се карат Искра Михайлова от ДПС в Европарламента върши чудеса за България.
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Quo Vadis Bulgaria?", съсипахме здравеопазване, образование, енергийна стратегия, някакви маргинали в лицето на Плъха и Гинка осъществяват енергиен и социален геноцид. Карат ни да се мразим в името на "демократи" - "Комунисти", ама си обичам съседа демократ Иван, и съседа Драган комунист Драган....Аз това го разбрах отдавна,не трябва да се делим на демократи,комунисти и други,а да определим една статегия за България,която всички да следват.Мястото ни е в Европа,няма по-добро засега от ЕС.
59
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АЗ СЪМ БЪЛГАРИН.И МЕ Е ГНУС, КОГАТО ВИДЯ ЕВРОПЕЕЦ, ОСОБЕНО ПЪК ТЕЗИ ОТ ГЕРБ.ВИНАГИ МИ МИНАВА ПРЕЗ УМ ЕПИТЕТА "ВЛЕЧУГО", толкова са сервилни.
58
1
 
3
 
! Отговори
Ели, Факти преди 6 години
Искам да кажа, че всичко случващо се около нас е пълно БЕЗУМИЕ!Някакво изкуствено генериране на омраза, печелившият не е българският народ.Бога ми, когато БГ спря арабското нашествие, Великобритания и Германия не са съществували като държави.В каква игра по-дяволите ни вкарват? И искаме ли да участваме в нея?От нас зависи настоящето и бъдещето ни.30 години ми стигат!
57
1
 
5
 
! Отговори
иван преди 6 години
Нямат ли сериозна работа тия в парламента ами се дърпат за глупости , законите ни са ужасни , защо не започнат да ги усъвършенстват в защита на националните ни интереси , правата на хората и сигурността , точно това са техните задължения !
56
0
 
3
 
! Отговори
Ели, Факти преди 6 години
Въпросът не е "кой е по-европеец", самото заглавие ражда "Идиократизъм", а кой ще помисли за децата ни (моите са в чужбина, реализирали се успешно, и в САЩ), майките и самите нас."Quo Vadis Bulgaria?", съсипахме здравеопазване, образование, енергийна стратегия, някакви маргинали в лицето на Плъха и Гинка осъществяват енергиен и социален геноцид. Карат ни да се мразим в името на "демократи" - "Комунисти", ама си обичам съседа демократ Иван, и съседа Драган комунист Драган.Щот са готини, читави.
55
1
 
4
 
! Отговори
Ели, Факти преди 6 години
Момчета и момичета, и помъдрели Дами и Господа,Караме се за глупости. Визирам "Махалото на Фуко", та след 1989 г., няма ляво - дясно.Това е опиат, разединяващ майки и синове, внуци и неродените ни деца!Нямаме една дългосрочна стартегия в Здравеопазване, Сигурност, Образование.Учебникът в 3 -th клас за робството е пародия на "неизгряли интелектуалци".Както Паисий погасна в учебниците по история, така и БГ народ се топи в съмнения.Настанало е "Време Разделно"!Време е да се обединим!!!
54
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А нещо да кажене за 16 млрд. несъбраво ДДС? Да кажете и за сделката на Гинка за наем на Патриаршията? Вместо това ни предлагате шутовщини! Не ме интересува кой е по-европеец, а КОЙ ограбва България!!!
53
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А пък Стаско И диота БСП -то пак закопа! И до място до *** той навярно се намира!
52
0
 
3
 
! Отговори
Ей ,,,Донаборници&qu преди 6 години
Ако критерия ви за разруха е днешното положение ,значи ние 1997 сме били умрели и сега спорите в отвъдното.Който не го е преживял няма право на подобни констатации.Тогава държавата УМРЯ за трети път. Почнахме от нула.
51
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами много ясно, че от ГЕРБ са повече европейци!
50
6
 
5
 
! Отговори
ЗАЩО СЕ РАЗЛАЙВАТ преди 6 години
КРИМ ВИНАГИ Е БИЛ И ще БЪДЕ РУСКИ!СВОБОДАТА НА СЛОВОТО ЗА ГЕРБ Е ПАР*ЦАЛ КОЙТО РАЗМАХВАТ И ПОСЛЕ СИ БЪРШАТ ЗАДНИЦИТЕ!ЗАЩО Е ТАЗИ ИСТЕРИЯ?
49
7
 
4
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Вегененци, Арменковци, Ниновци, цялия кремльовски слугинаж на еднопосочен влак за любимьй Сибирь. Ама не им се ходи там, даже дърпат мурзилажа от "братска" рАссся насам!
48
2
 
8
 
! Отговори
БРЕЙ преди 6 години
БРЕЙ , ЧЕ СЕ ИЗБИЕТЕ ТУКА БЕ !ВЪВ ФОРУМИТЕ ВСИЧКИ В АТАКА А НА ЖИВО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА НИКОЙ...Е ЗАТОВА СМЕ НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ - В ЗАДНИЯ БАРДАК НА ЕВРОПА.
47
3
 
5
 
! Отговори
Либералист преди 6 години
ми нормално БСП след като разбраха, че не могат да преставяват Русия сред русофилите в България - тръгната да представяват ЕС и НАТО-вците пред Запада! Предателите си остават предатели! Ето защи Единна Русия, като дясно центриска партия, напълно е игнорирала и БПС и Радев ... да и Деси на Радев!
46
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пребоядисани комунисти в схватка помежду си, кой е по- капиталист. Про стаци!
45
4
 
5
 
! Отговори
Аспарух преди 6 години
И двете са вредни за България и трябва да бъдат премахнати.
44
1
 
9
 
! Отговори
И.Б. преди 6 години
Като гледам снимката на Народното събрание и паметника на цар Александър II. отзад, мисля, че последният се е качил на коня, за да катурне парламента в галоп напред. Но за щастие паметникът не е жив... Всеки случай илюзията си я бива.