ГЕРБ срещу Ерменков за Крим: Антиевропейска позиция!

Призоваха Нинова да се разграничи от позицията на депутата
21 мар 2018 10:52,
323
ГЕРБ срещу Ерменков за Крим: Антиевропейска позиция!
Снимка: Reuters

От ГЕРБ скочиха срещу червения Таско Ерменков заради публикацията му, в която нарича САЩ и западните страни "идиоти" и коментира изборите за президент на Русия в Крим. Според управляващите публикацията на Ерменков е антиевропейска и нарушава националния интерес.

Ден след изборите в Русия Таско Ерменков коментира вота там. "Днес Крим гласува за президент на Русия. Обидени от анексията на Русия над 90% там от гласувалите са за Путин. Ало, САЩ, ФГР, Франция, ЕС, в края на крайщата – чухте ли гласа на хората в Крим? Всъщност това е без значение. Чули или не, Крим каза своята тежка дума, а Вие, както беше казал Христо Ботев "а... вий... вий сте идиоти!", написа той в профила си в социалната мрежа Facebook.

По думите на Тома Биков от ГЕРБ в този пост Таско Ерменков изказва пълна подкрепа за анексията на Крим, което противоречи на българската държавна позиция, според която е важно да бъде спряно каквото и да било прекрояване на границите в Европа.

Още по темата

"Позицията на ГЕРБ е, че трябва отношенията с Русия да стъпят на прагматична и взаимоизгодна основа, а не да се базират на чувства, каквито са любовта и омразата. В този смисъл изказването на Таско Ерменеков нарушава не само националния интерес, но и саботира тази прагматична основа. Това изказване продължава една антиевропейска тенденция, която се развива в най-голямата опозиционна партия", настоя Биков.

Той призова и лидерката на БСП Корнелия Нинова да се разграничи от позицията на Ерменков, ако все още поддържа мнението, че България е част от Европа и е против прекрояването на държавни граници.

Биков обвини и че използването на името на Христо Ботев в подобен контекст говори за "литературна и функционална неграмотност".

Таско Ерменков пък от своя страна коментира, че изразеното в публикацията е лично мнение, а не позиция на БСП. В упреците на управляващите той видя тяхното "безсилие да избягат от скандалите, които те творят".

"Скандалите, които тресат обществото, няма как да ги замажат с един Таско Ерменков. Това не е начин на водене на политика, управляващите да се отнасят сериозно към задълженията си", настоя социалистът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До да бе 16 МИЛИАРДА ЛЕВА ОТ ДДС,КЪДЕ ИЗЧЕЗНАХА-----ЗАЩО ГИ НЯМА......ТОВА Е ГРАБЕЖ ОРГАНИЗИРАН ОТ ПРИБЛИЖЕНИ НА БОРИСОВ.....ДОКЛАДВАЙ ***--ДАЙ ИНФОРМАЦИЯ ДА ПИТАМ ДОБРЕ МЕ ПОДСЕЩАШ - А КЪДЕ СА ПАРИТЕ ОТ ТАКА НАРЕЧЕНИЯ БЕЗОБРАЗЕН "ЕРГЕНСКИ ДАНЪК" , КОЙТО *** НИ КАРАХА ГОДИНИ НАРЕД ДА ПЛАЩАМЕ. ЗАВИРАХА СЕ ПОД ЗАВИВКИТЕ НА ХОРАТА - ДО 21 ДА СИ РОДИЛ ИНАЧЕ - ЛОШО, ПИСНАХТЕ МИ ВЕЧЕ
214
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крим беше незаконно анексиран от Украйна по веремето на Съветския съюз. Сега се върна обратно на собственика.
213
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"" ГЕРБ срещу Ерменков за Крим ... ""................Добре е, че другаря Ерменков направи това изказване ...и за България е добре, и за Европа ... нека ВСЕКИ е неясно за какво иде реч когато казваме БСП.Иде реч за една откровено сталинистка, антиевропейска, комунистическа формация, която е време да спре да се прикрива зад европейските социалисти, ами да свали картите и да си каже какво и е на сърце ... също като другаря Ерменков !
212
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До А стига де!!!!!!А СТИГА ДЕ - КОЛКО ПЪТИ......
211
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гинко проведе среща с ГинкаСрещта на вархъ ще бъде отразена по Си ен ен.
210
1
 
8
 
! Отговори
да бе преди 6 години
До АМАН ОТ БОРИСОВА 16 МИЛИАРДА ЛЕВА ОТ ДДС,КЪДЕ ИЗЧЕЗНАХА-----ЗАЩО ГИ НЯМА......ТОВА Е ГРАБЕЖ ОРГАНИЗИРАН ОТ ПРИБЛИЖЕНИ НА БОРИСОВ.....ДОКЛАДВАЙ ***--ДАЙ ИНФОРМАЦИЯ
209
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те пък пак се дърлят нали знаят какво е анексия към договор и анексия към намеренията та не вземат да им предложат на спорещите страни да ходят на арбитраж или тъй да се каже на Арбитражен съд по договорите и по намеренията за нещо си,който пък си изберат желаещите спорещи по договори или по намерения,инак си знаят как се ставят клаузите с анексии първо ги зарибяват да пишат с подачка,после за подпис още отгоре,а те не разбрали какво подписали,че чакат още от този който подава,но и на него дали.
208
3
 
16
 
! Отговори
А стига де!!!!!! преди 6 години
Ген. Румен Радев През 1982 г. завършва със златен медал Природо-математическата гимназия Акад. Боян Петканчин, Хасково. По-късно завършва Висшето народно военновъздушно училище Георги Бенковски, Долна Митрополия през 1987 г., като първенец на випуска. Доктор на военните науки, като защитава дисертация през 2000 г.[3] През 2003 г. завършва с отличен успех Военновъздушния колеж Air War College.
207
10
 
5
 
! Отговори
А стига де!!!!!! преди 6 години
Ген. Бойко Борисов - Завършва средното си образование в Банкя. През 1977 година кандидатства във Висшата специална школа Георги Димитров на МВР в Симеоново, във факултет Държавна сигурност. Приет е обаче във факултета Противопожарна охрана. По време на следването си отбива и военната си служба в ШЗО-Плевен. През 1982 година Борисов се дипломира като инженер по специалността Противопожарна техника и безопасност .
206
2
 
12
 
! Отговори
А стига де!!!!!! преди 6 години
Цветан Цветанов е завършил училището за бавноразвиващи се във Вършец. Това съобщи зрителка на телевизия СКАТ от Варна.Според нея, дипломата на зам.-шефа на ГЕРБ е от помощното училище Никола Йонков Вацпаров в градчето.През 1987 година Цветанов постъпва на работа в тогавашната Народна милиция, като щатен служител на Седмо главно управление на Държавна сигурност. Завършва Национална спортна академия през 1992 година със специалност учител по физическо възпитание и треньор по лека атлетика.
205
3
 
10
 
! Отговори
Тинев преди 6 години
Съюз с Русия - това е завета на дедите ни!П.П.А Суджука и Шестте ап. да се ................., разбирай попа да е отпред!
204
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 189, абе в тоя сайт само *** и комунистически *** ли има? 2 милаирда и 400 милиона годишно, безвъздмезна помощ от ЕС малка полза ли те се вижда? Що за *** народ....
203
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Педро Порошенко се моли Богу горещо:- Господи, Господи, направи така, че Крим да се върне!Чува се глас:- Крим вече се върна глyпако, сега остава вие да върнате парите!
202
5
 
16
 
! Отговори
Арести за Борисов и преди 6 години
НАрода е подложен на ЛИКВИДАЦИЯ от НАГЛИте престъпници менкани на власт вкл Борисов и Цветанов..
201
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми чакаме да му дойде времето, а ти си врякай колкото си искаш до тогава.
200
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ne e li po vazhno koq e BG poziciqta ??????Do koga BG shte se upravliava otvan ?????
199
9
 
5
 
! Отговори
АМАН ОТ БОРИСОВ преди 6 години
Важен Комунист в България е Бойко Борисов ползван като министър председател за ограбване на стотици милиарди живи левове от най бедния в света народ - БЪлгарския..Борисов подържан от *** заграбили власт в София през 1947 година безмилостно ограбва народа и пере ограбените милиарди само през нагло корупционни проектчета ..Неносещи нито лев доход на продажната администрация и НАрода.
198
5
 
6
 
! Отговори
ЛИквидация на ГЕРБ преди 6 години
Подставените на власт в Киев обсебени с наркотици и импланти в телата пратиха цели армии да убиват показно милиони руснаци в ДОнбас.Замириса на ядрен холокост заради нагло диверсионни методи за окупация на най важната республика от СССР основателката на РУСИЯ - Киевска Русия.НАСЕЛЕНИЕТО НА КРИМ Проведе ЗАКОНЕН ПОЧТЕН РЕФЕРЕНДУМ - това е важен военен автономен регион на СССР>>за броени дни бяха убити милион бесове проникнали от Украйна
197
1
 
4
 
! Отговори
АМАН от НАркомани преди 6 години
ОКупацията на Литва Латвия и Естония мина ЗАБЕЛЯЗАНО заради 100% отравянето със спец наркотици на цялото население там/в републики от СССР.Окупирането на КИЕВ е най болезнено заради риска от ЯДрен хОЛОКОСТ>След като отровиха милиони в Украйна с зомби пиво и включиха черни спи генераторчета последва заграбване на власт чрез обемно обсебени с наркотици нагли депутатчета в Веровнат а им рада.Последваха НЕЗАКОННИ ИЗБОРИ в Киев съпроводени с нагли манипулации и фалшификации.
196
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунизмът и русофилията са тежки и необратими мозъчни увреждания.