ГЕРБ срещу Ерменков за Крим: Антиевропейска позиция!

Призоваха Нинова да се разграничи от позицията на депутата
21 мар 2018 10:52,
323
ГЕРБ срещу Ерменков за Крим: Антиевропейска позиция!
Снимка: Reuters

От ГЕРБ скочиха срещу червения Таско Ерменков заради публикацията му, в която нарича САЩ и западните страни "идиоти" и коментира изборите за президент на Русия в Крим. Според управляващите публикацията на Ерменков е антиевропейска и нарушава националния интерес.

Ден след изборите в Русия Таско Ерменков коментира вота там. "Днес Крим гласува за президент на Русия. Обидени от анексията на Русия над 90% там от гласувалите са за Путин. Ало, САЩ, ФГР, Франция, ЕС, в края на крайщата – чухте ли гласа на хората в Крим? Всъщност това е без значение. Чули или не, Крим каза своята тежка дума, а Вие, както беше казал Христо Ботев "а... вий... вий сте идиоти!", написа той в профила си в социалната мрежа Facebook.

По думите на Тома Биков от ГЕРБ в този пост Таско Ерменков изказва пълна подкрепа за анексията на Крим, което противоречи на българската държавна позиция, според която е важно да бъде спряно каквото и да било прекрояване на границите в Европа.

Още по темата

"Позицията на ГЕРБ е, че трябва отношенията с Русия да стъпят на прагматична и взаимоизгодна основа, а не да се базират на чувства, каквито са любовта и омразата. В този смисъл изказването на Таско Ерменеков нарушава не само националния интерес, но и саботира тази прагматична основа. Това изказване продължава една антиевропейска тенденция, която се развива в най-голямата опозиционна партия", настоя Биков.

Той призова и лидерката на БСП Корнелия Нинова да се разграничи от позицията на Ерменков, ако все още поддържа мнението, че България е част от Европа и е против прекрояването на държавни граници.

Биков обвини и че използването на името на Христо Ботев в подобен контекст говори за "литературна и функционална неграмотност".

Таско Ерменков пък от своя страна коментира, че изразеното в публикацията е лично мнение, а не позиция на БСП. В упреците на управляващите той видя тяхното "безсилие да избягат от скандалите, които те творят".

"Скандалите, които тресат обществото, няма как да ги замажат с един Таско Ерменков. Това не е начин на водене на политика, управляващите да се отнасят сериозно към задълженията си", настоя социалистът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
275
0
 
1
 
! Отговори
Жиб. преди 6 години
Ташко Арменков е разбира се *** и руски лакей- ще прекара живота си в слугуване и в очакване да ни окупира руска армия,за да го инсталира до нашенския "кокал".
274
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МорскиОТСКОРО ВИ ЧЕТА ТВОРЕНИЯТА И ВЕЧЕ МОГА СЪС СИГУРНОСТ ДА ЗАЯВЯ, ЧЕ ПОВЕЧЕТО ИЛИ СТЕ ПЛАТЕНИ КЛАКЬОРЧЕТА ИЛИ СТЕ ЗОМБИТА БЕЗПОДОБНИ. ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО - ТОЧКА /както пише едно от вас/. Губене на време да ви чета наизустените нискоиздържани фразички.
273
1
 
9
 
! Отговори
Edin преди 6 години
*** има навсякъде, но не е добре за България да казват американските *** как да се развива! Нека да да си оправят техния континент. А повечето гербаджии са *** и мухльовци.
272
11
 
5
 
! Отговори
Бесипету преди 6 години
Която от създаването си досега служи на рассия Гнусни Анти- българи, които искат да ни направят *** като Рушката
271
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доналд Туск не бил в настроение да празнува победата на Путин.Чухте ли го по телевизията?За малко да се разреве даже!!!
270
0
 
7
 
! Отговори
batevale преди 6 години
Българската политика по отношение на Крим , трябва да бъде свързана единствено с безкористна грижа за хората с българско самосъзнание , живеещи там . Всяко пригласяне на нечия чужда идея , носи само негативи в дългосрочен план при всяка промяна на геополитическата ситуация...................
269
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГРОБ е протурска партия, троянски кон на диктатора Ердоган пред Брюксел. Хвалена е тази партия от Ердоганския медиен слугинаж - разни там Пикове, Близове и тн до полуда. На власт са след предизвикани избори от ДПС, и ДПС бди в сянка ако не дастигне някой патриотичен глас за някой закон дава мощна подкрепа в състезание с Марешки...
268
5
 
8
 
! Отговори
Морски преди 6 години
Европейско значи антибългарско,всичко което ЕС прави е за унищожаване на България и народа ни.
267
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците в Крим е ясно как гласуваха, това е очевидно. А как гласуваха руснаците у нас? Как не се сети един предан на идеята и професията си журналист да попита когото трябва и да ни каже, все пак - интересно е. И активността на избирателите - също.
266
13
 
2
 
! Отговори
Колкото и да скачате преди 6 години
Крим си е турски, а не рускиРусия е водила доста войни за Крим, но ги е губила до една. Турция го отстъпва на рассия под давление на БританияВъпрос на време е султана да си го прибере ;)
265
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аверите на Ердоган срещу един българин цитирал Ботев! Кога ли ще забранят и " пустите клисурци втанали московци а панагюрци донски казаци"")))
264
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крим е руски, свикнаха ли лицемерите от ЕС??Който не е съгласен, да се записва доброволец в армията на Потрошенко и да ходи да се бие и да върне Крим на неофашистите в Киев от десен сектор!!
263
19
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
Т.Ерменков е абсолютен руски подгъзник! Комунистически ***!Глад и лабут за Таско!
262
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единственото което мее яд някои хора във феисбук зеха да пишат на турски език в българия.се пише на.български език ще изчакам още малко и ще си отблокирам на профили
261
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А за Косово, какво ще каже ЕС за косово, нали и те искаха, е там може нали, двоен стандарт?
260
5
 
32
 
! Отговори
Крим е руски преди 6 години
Крим е руски, окончателно и завинаги!!Крим не е анексиран.Крим принадлежи на Русия по ред исторически, културни и геополитически причини.Референдумът само узакони един факт.Евроатлантиците да приемат фактите!!
259
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ СА АНЕКСИРАЛИ ФРЕНСКАТА ТЕРИТОРИЯ ЛУИЗИАНА, А СЛЕД ВОЙНА СА ЗАГРАБИЛИ ПОЛОВИНАТА ТЕРИТОРИЯ НА МЕКСИКО.ДА СЕ ВЪРНАТ!А КРИМ СИ Е РУСКИ.
258
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А "европейската" партия ГЕРБ какво мисли за тези водещи немски вестници, които определиха България като "*** НА ЕВРОПА"?.
257
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ са слугинажа на Брюксел.Мислят едноканално и говорят като папагали само това, което говори Брюксел. Истински европейци са Орбан и Качински, които имат собствени позиции и мислят ная пърлво място за своите страни.
256
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ и Западна Европа разграбват бъгларския народ чрез българската партия ГЕРБ създадена и спонсорирана от Меркел!Ако имате още въпроси - вероятно сте ***.. питайте Ботев!