Глас от ВМРО: Проблемът с ЧЕЗ - по-скоро медиен

Александър Сиди: Функцията на държавата е след извършването на сделката
22 мар 2018 22:05, Красимир Ангелов
8
Глас от ВМРО: Проблемът с ЧЕЗ - по-скоро медиен
Снимка: Bulgaria ON AIR

Да се избяга от политическото говорене за продажбата на ЧЕЗ. За това призова депутатът от "Обединени патриоти" Александър Сиди. Според него проблемът със сделката за електроразпределителното дружество е по - скоро медиен.

В студиото на "Денят ON AIR" народният представител обясни, че продажбата на активите на ЧЕЗ у нас на "Инерком" е сделка между две частни дружества, които са се разбрали за цена и извършват продажбата. Сиди беше категоричен, че в тази част на процеса държавата няма място.

"Тогава вече е ролята на държавата чрез своя регулатор КЕВР да направи така, че да няма никакъв проблем за тези близо 3 милиона абонати на ЧЕЗ и да не бъдат засегнати по никакъв начин от тази сделка", заяви пред Bulgaria ON AIR Александър Сиди.

По думите му това единственият начин държавата да се намесва, а за друг няма механизми и закон. Депутатът обясни, че според "Обединени патриоти" държавата би трябвало да е стопанин на тези дружества.

"Според нас още самата им приватизация преди много години е грешна", категоричен беше той в ефира на "Денят ON AIR". Александър Сиди заяви още, че около продажбата на ЧЕЗ, държавата е трябвало да се намеси, като участва в търга и закупи активите на компанията.

Вижте видеото с целия разговор на сайта на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Башка Луд преди 6 години
БА..ХТИ ТЪРПЕЛИВИЯ НАРОД СМЕ!Някаква неграмотна леля, купува ЕРП, без да има яснота за произхода на парите! Държавата застава зад безработен кипърец и му отдава почти половината национален парк Пирин, без да се съобразява със специалистите и протестите на огромна част от народа. Министър прецедателя знае, кой стои зад офшорката на Юлен, но резултат и проверки няма! Доскоро малоимотен дебелак, украл, почти половин България, участва в доограбването на една голяма банка и ходи с охрана от НСО!
6
0
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Дано проблема със сделката да си остане само медиен. Дано, ама надали. Фирма с опит от соларни панели ще поддържа електроразпределението на половин България. Да видим.
5
0
 
7
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
ВМРО и ДПС са етнически терористични организации и нямат място в политиката !
4
0
 
9
 
! Отговори
Пепо преди 6 години
Ех, какво ли чака господина от тази сделка, че така я защитава?
3
0
 
6
 
! Отговори
Сандо вър са пер преди 6 години
ЧЕЗ и Медиите са на ГЕРБ!Проблемът е във ВИМВТО НА КРАВЕТО от ТЪПУНГЕРО ВМЕРЕО!Сандо Сидящио седнал да люпи умни думи- вър си у ВИМЕРЕОТО
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблемът на че-зет е, че скоро ще минем на гориво от вода и от двигател на адиабатна основа.
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бре Сидиков, защо не се занимаваш с кючеците в детските градини ами си тръгнал да се занимаваш с неща от които си нямаш понятие?