Чужди държави финансират забавачки! Така ли е и в Момчилград?

Каракачанов убеден: Винаги трябва да се реагира
132
Чужди държави финансират забавачки! Така ли е и в Момчилград?
Кадър: YouTube

Има цели райони от страната, където част от детските градини и училищата се финансират от чужди държави и от фондации и там децата се възпитават само на базата на една религия, а не на някакви други ценности.

Така вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов коментира скандала, който провокира тържество под звуците на ориенталка музика в детската градина в Момчилград.

Каракачанов отказа да коментира дали в конкретния случай става дума за провокация, но пък беше категоричен, че при всеки подобен трябва да се реагира.

Още по темата

От ВМРО още вчера излязоха с декларация,която пък възмути ръководството на забавачката, според което воеводите се опитват да трупат политически дивиденти.

Директорката на детска градина "Щастливо детство" в Момчилград Виолета Джарова отсече, че клипът с турския танц е изваден от контекста на цялото тържество.

"Тържеството се водеше на български език. Аз също поздравих на български език и няма как да е иначе, защото съм етническа българка", твърди Виолета Джарова.

Тя допълни, че празникът е започнал с българско хоро, след което са изпълнявани руски и турски танц.

Красимир Каракачанов коментира и срещата във Варна на 26 март ЕС- Турция, която официално беше потвърдена късно снощи.

Според него това е хубава инициатива, при която България не само като председател на ЕС играе и своята роля на Балканите.

"Ние можем да сме много по- активен фактор на Балканите, аз съм за това България да поддържа добри отношения с всички и свои съседи, но на базата на равнопоставеност и взаимно уважение", каза вицето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По принцип бих порицал директорката, ако не помнех студентските си години. Всичко живо върти чалгата баце и парите от бригадите инвестира в голфове с тунинг. Ама то как да е иначе, като майката и бащата са ги закърмили с това от люлката още.
28
8
 
5
 
! Отговори
1 преди 6 години
До До 17,твоята миризма на гранясали джумерки,трови въздуха на България,колкото за отиването ми в Турция,по-добре ще бъде ти да си отидеш,в Татаристан,от където сте дошли.
27
7
 
10
 
! Отговори
До 17 преди 6 години
Не само са прости,но и изключително ограничени и живеещи още в 18 век,на всичкото отгоре с нови имперски амбиции.Защо не си ходиш в майка Турция,а тровиш въздуха на България.
26
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоест, Слави Трифонов може да прави жежка музичка (като бях ученик, даже учителите знаеха 7-8 и ще си паднала, даже и децата от ниските класове си я припяваха), ама това сега е огромен проблем?Така не става - или никой няма да слуша ориенталщина, или всички ще го правят. Само че не вярвам българинът да с еоткаже от чалгичката, салфетките и бели денса.
25
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз не вярвам, че в гръцка или особено арменска детска градина може да се случи такова нещо. А при нас?Явно властта години наред е в ръцете на дупедавци и майкопродавци. Ето затова бягат младите, не е за пари.
24
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Директорката не се извини и не си посипа главата с пепел.както се очакваше.Очевидно не разчита само на директорската си заплата и очевидно е лишена от самоуважение и родолюбие.Как е възможно,хора живеещи стотици години тук да имат чуждо самосъзнание,а българи да продават вярата си за няколко сребърника.Позор!
23
5
 
5
 
! Отговори
1 преди 6 години
До До 17,искаш турчин ли да ти викам,те не са толкова прости,като тебе ганьооооооо.
22
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно чужди държави спонсорират и Студентски град, защото там друго, освен чалга, допреди 3-4 години почти нямаше.
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много хубава новина. Но питам, какво става с разследването на прокуратурата и лично на др.Цацаров за откраднатите 16 милиарда лв. ДДС. И още нещо, кога др. Борисов ще ходи до САЩ. За това се говореше от него още през миналата година.
20
9
 
16
 
! Отговори
До 17 преди 6 години
Само не ми викай *** и недей да наглееш,защото всички знаем,че такива като теб са троянските коне на Ердоган.Неазвисимо,че нашата държава ви храни,изучила ви е,дала ви е работа,вие си оставате неблагодарници,обслужващи чужди интереси и нежелаещи да се интегрират в нашето общество.Вашето мислене,поведение,религия нямат нищо общо с европейските ценности,вие не желаете и не можете да се интегрирате.
19
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По изказване на Б. Борисов авангардите на Ердоган са от около 2 седмици в България, а самият Ердоган пристига на 26 март. Има ли връзка тук турският танц? Кой на кого какво послание изпраща? Тук здравата мирише, господа!
18
3
 
1
 
! Отговори
до16 преди 6 години
Знаят,но нямат ум и сърце да си вършат работата.
17
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Директорката твърдеше тази сутрин по Нова тв,че поведението и е правилно и ще продължава в същия дух.Да се уволни незабавно за уронване престижа на българското училище и държава.
16
18
 
10
 
! Отговори
11 преди 6 години
Ами ганьооо,като нямате пари,чужда държава ще финансира,или искаш,децата ти да умрат от глад,защото агент-иван ,бил питриот.
15
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Властта знае ли какво става в смесените райони или вече е вдигнала белия флаг.
14
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Директорите на училищата и детските градини са тези, които не бива да търпят подобно поведение поради високо заплащане, потребност от одобрения и поощрения .
13
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И още нещо - прави впечатление, че децата играят този турски танц, какъвто и да е той, изключително умело. Всеки детски педагог ще ви каже, че това не става с една седмица упражнения. Тези деца, приятели мой, само с това ги занимават, на това ги учат.Любопитен съм да видя и езиковото ниво на децата по български език какво е.
12
7
 
21
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Кое ви учудва ,потурняшките региони е така ,имаше един бай Тошо дето ги беше интегрирал ,даже нормални имена им беше дал ,от там нататък обратно в пещерите на талибанщината ;) !!!
11
4
 
10
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 години
Всякакво говорене, празнуване пр. на чужд език /вкл. и на български в Бесарабия, Чикаго и другаде/ е абсолютно грешно, защото води неминуемо до отделяне, противопоставяне и пр., а впоследствие и до граждански войни, майчиния език затова е майчин, да ви научи майка ви на него, хора, разберете, че не сме дорасли още да се смесваме безпроблемно, трябват стотици години!!!!!!!
10
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Децата в детските градини трябва да пеят детски песнички и да рецитират родолюбиви стихчета и то само на български.Тъжно е,че в една от групите,а може и в другите да е така,според една от майките има само едно българче.ТОВА НА ВНИМАНИЕТО НА ДЪРЖАВНИТЕ ОРГАНИ И НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ!!!