Чужди държави финансират забавачки! Така ли е и в Момчилград?

Каракачанов убеден: Винаги трябва да се реагира
132
Чужди държави финансират забавачки! Така ли е и в Момчилград?
Кадър: YouTube

Има цели райони от страната, където част от детските градини и училищата се финансират от чужди държави и от фондации и там децата се възпитават само на базата на една религия, а не на някакви други ценности.

Така вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов коментира скандала, който провокира тържество под звуците на ориенталка музика в детската градина в Момчилград.

Каракачанов отказа да коментира дали в конкретния случай става дума за провокация, но пък беше категоричен, че при всеки подобен трябва да се реагира.

Още по темата

От ВМРО още вчера излязоха с декларация,която пък възмути ръководството на забавачката, според което воеводите се опитват да трупат политически дивиденти.

Директорката на детска градина "Щастливо детство" в Момчилград Виолета Джарова отсече, че клипът с турския танц е изваден от контекста на цялото тържество.

"Тържеството се водеше на български език. Аз също поздравих на български език и няма как да е иначе, защото съм етническа българка", твърди Виолета Джарова.

Тя допълни, че празникът е започнал с българско хоро, след което са изпълнявани руски и турски танц.

Красимир Каракачанов коментира и срещата във Варна на 26 март ЕС- Турция, която официално беше потвърдена късно снощи.

Според него това е хубава инициатива, при която България не само като председател на ЕС играе и своята роля на Балканите.

"Ние можем да сме много по- активен фактор на Балканите, аз съм за това България да поддържа добри отношения с всички и свои съседи, но на базата на равнопоставеност и взаимно уважение", каза вицето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сигурно не съм прав и ще ме оплюете, но гледам вчера клипа от тържеството в Детската градина и се питам: Кой в крайна сметка спечели войната преди 140 години - ние или турците?
8
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що за измишльотина-празник на етносите.Директорката каза ли колко русначета и колко англичанчета има в поверената и градина,щото нали звучали песни и на руски и на английски,ама само за парлама.
7
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С благословията на директорката българчетата в тази детска градина се интегрират към турчетата,вместо да бъде обратното.
6
17
 
12
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
Каракачанов що са издъни бе главоч? (Нали Валерката въведе такъв термин-главоч.) Що бе Каракачанов? В главата си точно като *** си. Съдържанието - същото. Трябвало да се кряка, а пардон, реагира при всички случаи... Е 4 -годишните дечурлига играли са Дайчовото и Пайдушкото преди това...айде успокой си патриотичните емоции
5
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
започнали били с българско и завършили с турски.пак ли тая пропаднала история която повтаряме от 700 години? ми не са оферта турците.ако бяха щяха да се надпреварват кой да ги вземе - в ЕС ли в Русия ли в САЩ ли? Пък те всички си правят пас а Ердоган се "сбратимява" с индийци и пакистанци - поне в речите си.
4
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Учители с турско самосъзнание в българско държавно училище да говорят с учениците само на български език и проекти,, ЕРАЗЪМ ,,да се контролират от компетентните органи.
3
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДАНС да се самосезира ,защото може да ги обучават на радикален ислям и да ги подготвят за бойци на ИДИЛ
2
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
що се бърка в детските градини, да каже за кубинките на войниците - защо са толкова скъпи, образованието не му е в ресора.
1
4
 
41
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Трябва да се забранят всички НПО, финансирани отвън!