Горанов: Виенска инфраструктура с пернишки данъци. Няма как!

Министърът на финансите иска по-скъпи данъци на жилищата
24 мар 2018 09:30, Петя Славова
248
Горанов: Виенска инфраструктура с пернишки данъци. Няма как!
Снимка: архив, Булфото

Данъкът за жилищата може да бъде повишен, ако общините искат да имат повече приходи, обяви министърът на финансите Владислав Горанов.

По думите му облагането на имуществото в България е изключително ниско и неадекватно.

Той поясни, че има драстична разлика между облагането на имуществото в България и в други държави от Западна Европа.

Като разликата не е само в номиналния размер на данъка, а и в размера на налога спрямо стойността на имотите у нас, пише "Труд".

"Няма как да имаме виенска инфраструктура с пернишки данъци", настоя Горанов.

Той обясни, че са необходими промени в Закона за местните данъци и такси, свързани с облагането на жилищата и колите, но все още няма ясни законодателни предложения.

"Когато имаме ново строителство или когато имаме скоро извършена сделка с определен имот, неговата данъчна стойност е актуализирана. А други имоти са с данъчни оценки, които не са адекватни на пазара", каза министърът.

Затова в столицата има райони, в които няма добре развита инфраструктура, но данъците върху имотите са в пъти по-високи, отколкото в идеалния център на София, поясни Горанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо пенсиите и заплатите европейски и виенски, после данъците. Този започва да прилича на Дянков и накрая ще бъде изгонен.
158
1
 
22
 
! Отговори
арест за ГОРАНОВ преди 6 години
Горанов е за триста хиляди години строг тъмничен затвор цакан от педофилски камери с проникваща СПИН активна радиация с каквито облъчват децата в БЪлгария в ясли,градини и училища/НЕ се накрадоха на десетки милиарди годишно тия терористи от ГЕРБ ,ДПС И БСП ..Перат милиардите през корупционни обекти по оперативни програмки..вкл плащат педофилски камери и вили с яхти и хеликоптери на престъпници..
157
0
 
32
 
! Отговори
jamiro преди 6 години
преди 1 седмица бях в букорещ,пред техния парламент ,не видях автопарк от супер скъпи и луксозни коли.мин заплата там е 8ч0 лв.горанов вози те се в коли за по 200000 , като арабски шеихове и постояно говорите че няма пари,това е абсолутен цинизам наглост !!
156
1
 
6
 
! Отговори
temenyshka преди 6 години
A zashto infrastrukturata v Pernik ne e kato Vienskata ,zashto ne
155
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук е много прав този господин. Наистина данъците са ни ниски в сравнение с другите страни от ЕС. Но и заплатите са ни също ниски. Не може с такива заплати да плащаш високи данъци. Нека да плащат богатите или кога ни се прераснат с тези от Германия. И не само ГЕРБ са крадливи. А всеки който дойде на власт. Все пак 45г си крал, няма как да се промениш така лесно
154
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 164Тъпак - тогава най-тежкия данък е бил дестъка - сиреч 10%. А сега само ДДС е 20%
153
3
 
38
 
! Отговори
+++ преди 6 години
Истината: Виенска инфраструктура с герберски кражби. Няма как!
152
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди много години нашият народ е плащал 80 вида различни данъци . Сега данъкът е само един - нарича се данък присъствие .
151
2
 
33
 
! Отговори
ДА ЗНАЕТЕ преди 6 години
Горанов има Финансов Комфорт .Единствения Министър на Финансите в Света който не подлежи на Контрол . Той може да подпише документи за Финансиране на ИДИЛ със стотици милиарди долари без да е длъжен пред Никой за обяснение .Преди една година Министъра взе 16 милиарда Долара Заем , след една година не иска да дава обяснение за изчезнали 16 милиарда лева ДДС . Колумбия през 1995 година пасти да яде .
150
1
 
32
 
! Отговори
Д. Русков преди 6 години
Абе много лъже господинът. Сигурно е комунист. В Германия, където живея от 36 г. за 2-ет.къща със застр. площ 140 кв.м. и парцел 900 кв.м сем. ми плаща 60 евра данък сгради годишно - 1/20 от месчната ми пенсия, която не е от най-високите, поради не големия ми трудов стаж. В РБ за същия стаж получавам 170 лева. Знам РБ не е Германия, но г-н Горанов, да обясни закъде замина пенс. фонд след 9.09.1944
149
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми то там няма инфраструктура.
148
1
 
7
 
! Отговори
ДО 159 преди 6 години
Там където цитираш няма ДДС , Частни Пенсионни Фондове - Задължителни , Няма НОИ .Няма Болнични , няма Платен Отпуск , Няма Държавна Пенсия , Няма Роми с Инвалидни Пенсии , Няма Детски Добавки - Капитализъм .
147
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато живях в щатите при 2 бил долара заплата хазяйна ми плащаше по 150 долара на месец данък за един миниван.. Моя данък на колата ми е 6 лв на месец при 1200 лв заплата.. Има една приказка за да получиш трябва да дадеш... Е с 6 лв на месец толкова в моя град..да не говорим че мой близък е инженер в Англия и с 1800 паунда доходи плаща 900 паунда данък годишно за една гарсониера 45 кв.
146
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Засега виенски данъци за пернишка инфраструктура.
145
0
 
0
 
! Отговори
Д. Русков преди 6 години
Ха-ха
144
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европейски заплати и пенсии, спиране на кражбите от властимащите и техните " бизнесмени " - тогава ще има!!!
143
0
 
0
 
! Отговори
Д. Русков преди 6 години
Ха-ха
142
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По принцип са прави, но да погледнем от другата страна.Защо за една и съща спечелена поръчка в България чехите плащат по 1200 евро нето на работниците си, а българските фирми 900 лева?
141
2
 
29
 
! Отговори
Факт преди 6 години
По-високи данъци означава повече пари за крадене и същата лоша инфраструктура. Май ГЕРБ искат съвсем да окрадат народа български.
140
2
 
22
 
! Отговори
ПЕРНИК преди 6 години
До Господин Горанов ,Перник е град с най-високите Данъци в България .А реално се ограбват от ГЕРБ тези пари , прехвърлят се в Турските Райони за помощи . Знам че това е политика на Ограбване на ДДС и Данъци които се пренасочват към Турция .Но мисля че е време Перник да има Автономност по отношение на Данъците .Само да допълня за по-просто - След София , Перник е с най-*богатите* Пенсионери - благодарение на вноските си към НОИ , тези Пари отиват за сметки и ВИЕ крадете 20% ДДС от тях за Мафията