Горанов: Виенска инфраструктура с пернишки данъци. Няма как!

Министърът на финансите иска по-скъпи данъци на жилищата
24 мар 2018 09:30, Петя Славова
248
Горанов: Виенска инфраструктура с пернишки данъци. Няма как!
Снимка: архив, Булфото

Данъкът за жилищата може да бъде повишен, ако общините искат да имат повече приходи, обяви министърът на финансите Владислав Горанов.

По думите му облагането на имуществото в България е изключително ниско и неадекватно.

Той поясни, че има драстична разлика между облагането на имуществото в България и в други държави от Западна Европа.

Като разликата не е само в номиналния размер на данъка, а и в размера на налога спрямо стойността на имотите у нас, пише "Труд".

"Няма как да имаме виенска инфраструктура с пернишки данъци", настоя Горанов.

Той обясни, че са необходими промени в Закона за местните данъци и такси, свързани с облагането на жилищата и колите, но все още няма ясни законодателни предложения.

"Когато имаме ново строителство или когато имаме скоро извършена сделка с определен имот, неговата данъчна стойност е актуализирана. А други имоти са с данъчни оценки, които не са адекватни на пазара", каза министърът.

Затова в столицата има райони, в които няма добре развита инфраструктура, но данъците върху имотите са в пъти по-високи, отколкото в идеалния център на София, поясни Горанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
1
 
36
 
! Отговори
Макавей преди 6 години
С 300 евро на месец,какво очакваш.А и до асфалта и досега стига само пясъка.А в парламента във Виена министрите ходят на работа с колело и с метрото,а не с коли за 200000 ,че и с охрана от НСО,за да правите салтанати и да нямате сношение с всенародната Любов.
138
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А най-якото богатеене в най-Бедната държава Как става Бе горанов?
137
1
 
29
 
! Отговори
тръъъъъъъъътт преди 6 години
"Няма как да имаме виенска инфраструктура с пернишки данъци", настоя Горанов.А има ли как да си завършил ПУЦа за селскостопански счетоводители в Свищов и да си министър!
136
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Данъците са в проценти,а таксите са в номинална стойност и се актуализират за адекватност на пазара,а пазара е адекватен когато има търсене и предлагане,а не терсене предложено,а дали е сравнимо и тези-онези с виенската инфраструктура може да се направи справка в отношение и съотношение относително и обемно премерено.
135
0
 
31
 
! Отговори
Винкело преди 6 години
Виенски данъци с пернишки заплати - забрави, гробарче крадливо!
134
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"По думите му облагането на имуществото в България е изключително ниско и неадекватно. Той поясни, че има драстична разлика между облагането на имуществото в България и в други държави от Западна Европа."То и заплатите са неадкватни ,а?
133
0
 
41
 
! Отговори
Malee преди 6 години
Само оглеждам в коя държава да избягам да ви кажа! Заплата 795лв и панелка в края на Сф на която ще ми вдигат и данъците, защото съм паралия! Да не говорим колко безпомощни се чувстваме всички тук! Страх да не ни оберат, пребият, или да се саморазправя с нас някой самозабравил се Батка на светофара!
132
0
 
25
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
И колко данък плаща той за къщата си от 1 000 000 ? ???
131
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1 000 LV. DANAK NA GODINA ZA GILISHTE OT 60 KV. M. V PROVINZIATA I 2 000 V SOFIA NE E MNOGO I SPORED MENE E NORMALNO.VSEKI HARCI TEZI PARI ZA MORE,NO TREBVA DA MISLI DA POMOGNE NA DARGAVATA SI,ZASHTOTO TYA E NEGOVA.
130
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горанов- Той поясни, че има драстична разлика между облагането на имуществото в България и в други държави от Западна ЕвропаМи то същото като с доходите на хората бре. Направетеги съпоставими с тези в Западна Европа и тогава вдигаите данъците.
129
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А заплатите и пенсиите какви са бе ***?!Да не са виенски?!
128
0
 
25
 
! Отговори
Malee преди 6 години
И същевременно четох вчера нови аудита и мерцедеси за миностерствата за 1 мил. и още не знам колко милиона за ушеви, щото много ни пазят и много заслужават и се чувстваме сигурни видиш ли. А за бабите добавки по Великден ***.....нямало пари!!!
127
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Министърът обаче не казва че в БГ има и данъчни оценки които са по високи от пазарната стойност на имота
126
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквата няма ли да се завърне в *** най-накрая от безкрайните си безплатни световни обиколки и да даде обяснение на народа до кога ще продължава геноцида му над трудещите се?Че да знаем да бягаме ли окончателно оттука..Тез еничери ще ни унищожат окончателно..
125
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
16 милиарда от ДДС бяха откраднати през последните години. Със знанието и участието на такива "министри". И не е вярно, че България е бедна. Просто има много крадци и ***, които изсмукват по-голямата част от изработеното. От къде на къде тоя надут пуяк мисли, че може да вдига данъците? Аман от ***!
124
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще стане като с винетките. Цените нови, дупките стари!
123
0
 
31
 
! Отговори
Поручика Балканец преди 6 години
Европейска държава с крадци и некадърници във властта не става!
122
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крадеца вика, давайте повече за крадене :)
121
2
 
22
 
! Отговори
АЛОО преди 6 години
Горанка, проблема не е толкова да се вдигнат местните данъци,за да имаме "виенска инфраструктура",а това,че въпреки по високите налози пак НЯМА да имаме това,което имат запада,поради простата причина,че вече НИКОЙ не вярва на институциите и парите пак ще отидат за калпави ремонти и така пак ще си чешем езиците,ше си изберем нещо друго за извинение и така.....
120
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да плащаме виенски данъци трябва да имаме първо виенски заплати.