МВнР: България не е взимала решение за експулсиране на руски дипломати!

Ако има нарушаване на националната ни сигурност, ще предприемем действия, каза Цветанов
Обновена: 25 мар 2018 08:12 | 24 мар 2018 18:16,
187

България не е взимала решение за експулсиране на руски дипломати заради случая "Скрипал", заявиха от МВнР за БТА.

Изявлението е по повод публикация на вестник "Таймс" в която се посочва, че САЩ и до 20 европейски страни, сред които и България, се готвят да експулсират руски дипломати, свързани с руските разузнавателни мрежи.

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов също коментира случая и потвърди,, че няма данни за изгонването на руски дипломати.

"Когато има нарушаване на националната ни сигурност, разбира се, че се предприемат съответните действия от компетентните органи. Към настоящия момент нямаме такива данни, за да пристъпим към изгонване на руски дипломати от България", каза той.

"Има единна позиция на ЕС. Преди дни приключи съветът на лидерите. България като член на европейското семейство, разбира се, винаги сме солидарни към единната позиция, която изразява ЕС. Това, което беше изразено от Великобритания, беше подкрепено от всички велики сили - това са държави, които изповядват европейските демократични ценности", заяви Цветанов.

На 4 март т. г. бившият полковник от руското Главно разузнавателно управление /ГРУ/ Сергей Скрипал, живеещ във Великобритания след размяна на шпиони с Русия, и дъщеря му Юлия са били отровени според Лондон в Солсбъри с нервнопаралитично вещество.

Британските власти заявиха, че това вещество е разработено в Русия и обвиниха Москва, че е замесена в инцидента. Руските власти категорично отрекоха и посочиха, че нито в Съветския съюз, нито в Русия е имало програми за разработване на такова вещество.

Вижте повече по темата във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен114 Той,западът"рухва"от 60 години,според българските терористи-комунисти-днес социаристи и техните ментори от Москва,пък гледам,още си стои.Даже и руснаците драпат да живеят там,освен нашите комунисти от БСП.
94
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 113Ако знаеш какви глупости си написал. Вземи се образовай малко.
93
15
 
6
 
! Отговори
Русия в изолация преди 6 години
Никой не се съобразява с Русия, защото тя е военен колос на глинени крака, тъй като е икономическо джудже.
92
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен111 Кой те пита тебе,добре че сте малко.
91
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен114 А какво правеше СССР в половината Европа,не я ли ограбваше по линия на СИВ?
90
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен113 Всичко е,заради Русия,която иска тя, да доминира в региона.
89
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За мен тая новина не е важна. Аз чакам да напишат най-голямата новина, как цивилните в Сирия започнаха да се оплакват от насилие от кюрдите. Кюрдите биели, изнaсилвaли и облагали с данъци съсвем обикновени мирни хора. Искахте кюрди? Ето какво правят вашите приятели кюрдите! Даже ги наричахте "братя". Срамота!
88
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХмЗападът щеше да рухне отдавна, спаси го предателят Горби и пияницата Елцин, дадоха му отсрочка от около тридесетина години. Затънал е в дългове е спасението му е война, избиване на кредиторите, тоест народите.
87
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Берлинския конгрес, англетата предлагат границата между княжество България и васалната на султана Източна Румелия да минава по линията Русе-Търново-Пловдив и Турция да владее бреговете на Черноморския ни бряг. След първата световна война англетата настояват България да бъде поделено от Турция, Гърция и Сърбия. Който българин обича англичаните е пълен ***.
86
3
 
24
 
! Отговори
Хм преди 6 години
До АнонименКаква "агресивна" Русия,какви 5 лв!Пропагандни буламачи!Русия на никого не пречеше и лесно можеше да бъде държана на дистанция-да си точат там нефта и газа и да стоят настрани!Нейните богатства обаче привличат чужди апетити-защо да и плащат,като могат да ги вземат без пари!?Обаче не е това главната причина за войната срещу Русия!Истината е,че Западът запада,а на хоризонта изгрява Китай!Не го ли подчинят-с тях е свършено!Само че Русия пази Китай-ето къде им е проблема!И се почна...
85
3
 
13
 
! Отговори
бае ви Герги преди 6 години
При една война, първо се бомбардират центровете на властта, после центровете за управление на армията и след това икономиката. Ние държавно управление нямаме, само някакви случайни хора, армия също нямаме, само някакви наемници готови да побягнатпри спиране на парите и икономика нямаме, дори селско стопанство. УРАААА, ние сме защитени, Бойко, с помоща на Костов, Станишев и крадливия дядка от Испания, ни уреди!!!
84
3
 
14
 
! Отговори
до105 преди 6 години
дали няма да умрат, знаеш ли какви германци идват, които и евро не харчат на ден, за разлика от бохемите руснаци. А и едно е да изкараш 100000 на сеьон друго е 60000 без руснаците, нали се сещаш че тез хотели ресторанти искат и поддръжка обновяеане....
83
9
 
3
 
! Отговори
Хм преди 6 години
До ПЛОВДИВКакви руски туристи,тука става въпрос за оцеляване в ядрения ад!Руските туристи са ни най-малкия проблем,***.***.та им!
82
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Англетата винаги лъжат и грабят. Сега се чудят как да излязат от батака с напускането на Евросъюза и си търсят оправдания. Не забравяйте , че на 5март 1878г. обявяват мобилизация и предупреждават Русия , че ще участват във войната на страната на Турция, ако България остане в Сан Стефанските граници. Тотални ***!
81
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Хм Каква доминация да запазват,нещо не си наясно?Всички се стремят да живеят на запад,включително и руснаците.Западът няма нужда да"запазва доминация",а да спре агресивна Русия,която започна да заплашва света не само с ядрено оръжие,но и с химическо.
80
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПЛОВДИВ Няма да умрат от глад,в момента,германските са повече от руските туристи.
79
2
 
19
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Работата е ясна-върви война,САЩ и Великобритания искат да запазят на всяка цена доминацията си и въвличат всички,които могат.За себе си са прави-защо да губят сладкия живот на гърба на другите,ако могат да го запазят завинаги?Дотук добре,ама какво общо имаме ние с тея мераци?Искат да ни използват за пушечно месо,ама нищо не ни обещават,а за даване да не говорим!НЕ Е НАША ТАЯ ВОЙНА,ДА ЗНАЕТЕ!Колкото по-далече от нея-по-добре!Никакви ценности,вкл.евроатлантически,не оправдават заличаването на БГ
78
3
 
2
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 години
До далеч от ПросияНякой е чел нещо,ама не му е влязло много в главата!Книгата се казва "Кучешко сърце"("Собачее сердце") от М.Булгаков написана през 1925.Кръстоската е между човек и куче.По-точно трансплантация на човешка хипофиза на куче.Фантастика,но са поставени общочовешки въпроси.
77
4
 
10
 
! Отговори
ПЛОВДИВ преди 6 години
няма да има руски туристи у нас ако гоните рус дипломати крайбрежието ще умрат от глад
76
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"...държави, които изповядват европейските демократични ценности", заяви Цветанов." - оохххй, цвъки се изцвъка. Все едно чета "Работническо дело". Ингилизите пак лъжат. И за Скрипята лъжат. Нищо ново.