МВнР: България не е взимала решение за експулсиране на руски дипломати!

Ако има нарушаване на националната ни сигурност, ще предприемем действия, каза Цветанов
Обновена: 25 мар 2018 08:12 | 24 мар 2018 18:16,
187

България не е взимала решение за експулсиране на руски дипломати заради случая "Скрипал", заявиха от МВнР за БТА.

Изявлението е по повод публикация на вестник "Таймс" в която се посочва, че САЩ и до 20 европейски страни, сред които и България, се готвят да експулсират руски дипломати, свързани с руските разузнавателни мрежи.

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов също коментира случая и потвърди,, че няма данни за изгонването на руски дипломати.

"Когато има нарушаване на националната ни сигурност, разбира се, че се предприемат съответните действия от компетентните органи. Към настоящия момент нямаме такива данни, за да пристъпим към изгонване на руски дипломати от България", каза той.

"Има единна позиция на ЕС. Преди дни приключи съветът на лидерите. България като член на европейското семейство, разбира се, винаги сме солидарни към единната позиция, която изразява ЕС. Това, което беше изразено от Великобритания, беше подкрепено от всички велики сили - това са държави, които изповядват европейските демократични ценности", заяви Цветанов.

На 4 март т. г. бившият полковник от руското Главно разузнавателно управление /ГРУ/ Сергей Скрипал, живеещ във Великобритания след размяна на шпиони с Русия, и дъщеря му Юлия са били отровени според Лондон в Солсбъри с нервнопаралитично вещество.

Британските власти заявиха, че това вещество е разработено в Русия и обвиниха Москва, че е замесена в инцидента. Руските власти категорично отрекоха и посочиха, че нито в Съветския съюз, нито в Русия е имало програми за разработване на такова вещество.

Вижте повече по темата във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
3
 
22
 
! Отговори
гого преди 6 години
чудя се толкова ли имате мерак да преживеете една ядрена зима, ще му писне на руснака и ще тегли една май на на всички ви. Помислете бе, кой има да губи повече, Запада или Русия. Притискайте звяра в ъгъла и на края самоубийствено ще ви издере очите....
74
2
 
6
 
! Отговори
Гогата преди 6 години
Пълна и тотална газификация на ЕС е окончателното решение на джендерастията!
73
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единственият грях на Русия е, че не оставиха Хитлер да победи.
72
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първият добив на газ от Левиатан ще бъде през 2018-2019г.Даже енергийният ни министър вече води преговори с Израел за доставка на газ.Русия е предложила на Израел да участва в проекта, вероятно Израел се е замислил, но едва ли за дълго.Да живее глобалният човек! НЕКА Е ПО-НИСКО ИНТЕЛИГЕНТЕН, НО ДА КОНСУМИРА, ДА КОНСУМИРА, ДОКАТО ИЗЯДЕ ПЛАНЕТАТА ДО КРАЙ!
71
19
 
2
 
! Отговори
Докога ? преди 6 години
Пак наказаха бедната Путинова Русия...Докога ?
70
5
 
13
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
Браво не трябва да се гонят!
69
4
 
25
 
! Отговори
Отрежи главата преди 6 години
Давай Путин, отрежи главата на змията.
68
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма да забравя как една холандска студентка "рива" като разбра какво получава за труда си шивачката нейна връстничката от Бангладеш за шева на скъпата и маркова дрешка. Фалшиви сте, бе!Добре, че руските олигарси са алчни, иначе досега да са спрели кранчето на газта за ЕС.
67
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ислямизмът е форма на класова борба.Още не са се усетили гражданите на третия свят за какво става въпрос.
66
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евроатлантическият свят все повече влиза в някаква виртуална реалност, която си харесваме, защото "белите" "бачкаме" в сферата на услугите, пътуваме, папкаме, горим калории със спорт, учим глу-пости до напреднала старост, правим си пластични операции, ноктопластики, докато някой друг работи вместо нас.Ох, какво щяхме да правим без мигрантите и евтините суровини от другия край на света?
65
3
 
19
 
! Отговори
Миро преди 6 години
До 83:Kои следи бе, Хорейшо. Ти по голям детектив излезе от всички специалисти по случая.Очевидна провокация е това, продължение на предните, които спряха да са актуални с цел продължаване на негативното отношение към Русия.Най-големия проблем е че овце като теб нямат нужда да бъдат обеждавани в каквото и да било.
64
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И руснаци и никакви европейци не харесвам. Харесвам латино американците, австралииците и американците (зависи кой щат) като хора. Много източно азиатци също са свестни. Европейците са студени, резервирани и надути.
63
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да използваш оръжие за масово поразяване на оживено обществено място е терористичен акт, а следите еднозначно сочат Кремъл.Отзоваването на посланици е най-малкото, което Кремъл трябва да очаква.
62
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гонете ги до дупка!!! Един да не остане!!!
61
17
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Кирчо Киров-генерала от ДС какво каза по въпроса?Трябва да се изчистят българските служби от шпиони на СССР.
60
19
 
8
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 6 години
Хората искат да станем нормална европейска държава, а не мафиотска руска провинция.
59
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците уж са ни братя, ама никой не научава читав български, ако ще да живее 20 г. тука.Седрик Бардон от Левски, уж франсе, ама говореше по-добър български от доста служители на посолството до хотел Москва.
58
11
 
7
 
! Отговори
Пазачът преди 6 години
Субсайдеров ----> Вонь!
57
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 55. За да отиде Г. Марков на запад, както и Жорж да се ожени за дъщерята на пацифисти/ вече бременна/ Ж. Ганчев е вербуван в ДС. Както и Г.Марков като журналист , но Т. ЖИВКОВ ГО ГЛАСИ ЗА ЗЕТ / МЪЖ НА ЛЮДМИЛА/ ТАКА СТАВА И ТОЙ В ДС И.ПЪТУВА НА ЗАПАД. ТОВА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО УСЛОВИЕ. НО РАБОТАТА С Г. МАРКОВ УДРЯ НА КАМЪК И ЖИВКОВ ТЪРСИ ПОМОЩ ОТ КГБ ДА ГО ЕЛЕМИНИРАТ. ПРИ ЖОРЖ, СЛЕЧАЯ Е ДРУГ. ПРОСТО ТЪСТА МУ АНГЛИЧАНИН ГО ГОНИ И ЖОРЖ ХвАЩА БИЛИЯ СВЯТ ПО НА ЗАПАД НО С ДРУГА Мисия.
56
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На българския русофил е достатъчно да му кажеш. че ще ходи на Аспровалта с виза, или че тоя баварец, дето го гледа в мобиле.де, ще има яко мито и всичкото желание да напуска ЕС ще се изпари.