МВнР: България не е взимала решение за експулсиране на руски дипломати!

Ако има нарушаване на националната ни сигурност, ще предприемем действия, каза Цветанов
Обновена: 25 мар 2018 08:12 | 24 мар 2018 18:16,
187

България не е взимала решение за експулсиране на руски дипломати заради случая "Скрипал", заявиха от МВнР за БТА.

Изявлението е по повод публикация на вестник "Таймс" в която се посочва, че САЩ и до 20 европейски страни, сред които и България, се готвят да експулсират руски дипломати, свързани с руските разузнавателни мрежи.

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов също коментира случая и потвърди,, че няма данни за изгонването на руски дипломати.

"Когато има нарушаване на националната ни сигурност, разбира се, че се предприемат съответните действия от компетентните органи. Към настоящия момент нямаме такива данни, за да пристъпим към изгонване на руски дипломати от България", каза той.

"Има единна позиция на ЕС. Преди дни приключи съветът на лидерите. България като член на европейското семейство, разбира се, винаги сме солидарни към единната позиция, която изразява ЕС. Това, което беше изразено от Великобритания, беше подкрепено от всички велики сили - това са държави, които изповядват европейските демократични ценности", заяви Цветанов.

На 4 март т. г. бившият полковник от руското Главно разузнавателно управление /ГРУ/ Сергей Скрипал, живеещ във Великобритания след размяна на шпиони с Русия, и дъщеря му Юлия са били отровени според Лондон в Солсбъри с нервнопаралитично вещество.

Британските власти заявиха, че това вещество е разработено в Русия и обвиниха Москва, че е замесена в инцидента. Руските власти категорично отрекоха и посочиха, че нито в Съветския съюз, нито в Русия е имало програми за разработване на такова вещество.

Вижте повече по темата във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Последният път англичаните ни употребиха грозно- заради идващите българи и румънци обявиха брекзит, че го и гласуваха. После никакви българи не нахлуха на острова, ама се обслужиха с нас...
134
14
 
2
 
! Отговори
../\.. преди 6 години
"МВнР: България не е взимала решение за експулсиране на руски дипломати!"А трябва!
133
2
 
16
 
! Отговори
КОЙ НАКРАЯ ЩЕ Е НАЙ преди 6 години
ВИНОВЕН?Пътуват Германец, французин и БАЙ ГАНЪО във едно купе.Влиза и ЛЕЙДИ? Дамата пръднала и французина деликатно се извинил вместо нея.ЛЕЙДИ пръднала втори път.Този път се извинил германеца.БАЙ *** КАЗАЛ- Отивам да пуша ако дамата се на.......ре да знайте че бях АЗ.
132
1
 
10
 
! Отговори
ЕВРОПА преди 6 години
Е един ГОЛЯМ кучкарник.Дребни песчета със вратовръски, ку...ки накичени с герданчета и обички неистово ЛАЯТ.САМО един ГОЛЯМ търпелив пес гледа спокойно.Но за сега.Ако дамо ДЖАФНЕ "ПЕРУШИНА ЩЕ ХВЪРЧИ"
131
1
 
15
 
! Отговори
РАЗБОЙНИЧЕСКА НЕМОЩ преди 6 години
Навремето Кара Фейз/жесток разбойник/ след като ограбва и избива масово българското населание решава да превземе Истабул.Когато виждат огромната крепост им увисват ченетата.Питат султана- какво да правим?-НИЩО няма да правим затваряме портите и само ще гледаме.Разбойниците крещяли истерично, заъбили се страшно, размахвали безсилно оръжия.Накрая подвили опашки признавайки немоща си!Русия също засега мълчи и само гледа и чака.Кога разбойниците ще млъкнат подвили опашки!
130
1
 
3
 
! Отговори
ШУБЕТО ДО НЕБЕТО преди 6 години
Това шубето е голям страх!КОГАТО ПРАВЯТ ВОЙНИ ИИ УБИВАТ МИЛИОНИ ХОРА СИ РОВЯТ ГЛАВИТЕ ВЪВ "демокрацията" НО КОГАТО СТАВА ВЪПРОС ЗА ОХОЛНИЯ ИМ ЖИВОТЕЦ ИМ ТРЕПЕРЯТ МАРТИНКИТЕ!БРАВО НА БОРИСОВ ЧЕ ИМ ГО КАЗА!
129
1
 
8
 
! Отговори
истерия преди 6 години
ОРГАНИЗИРА ЗА отвличане на вниманието от войната във сирия.НИЕ СМЕ " БЕЗГЛАСНА БУКВА"какво да кажат народите на Сирия и Ирак?голи, боси, болни и гладни.Над главите им БОМБИ!Ужас!Избиха хиляди хора а неистово крещят за Скрипал!
128
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АНГЛИЯ, ФРАНЦИЯ И САЩ СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ВРАГОВЕ НА БЪЛГАРИЯ. ОТ ТЯХ СМЕ ВИДЕЛИ САМО ЗЛИНИ!
127
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАКТО Е ОБИЧАЙНО ЗА АНГЛИЧАНИТЕ - ПАК ЛЪЖАТ.
126
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дааа, а Китай ще въвежда петроюана... Някой има нужда от война. Изнудва. Търси благовиден повод...
125
2
 
19
 
! Отговори
Мен преди 6 години
До 131 може би ако смениш Русия с някой друг о име ще е още по вярно поне Тони Блеар признава че са излагли за Ирак виж колко са жертви те
124
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е империя на злото шепа олигарси милиардери убиват хиляди на ден и живеят от кражби и убийства
123
1
 
22
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Някой забелязва ли колко българи напуснаха за постоянно и продължават да напускат родната си страна без да са експулсирани само и единствено заради алчността и безхаберието на политиците си
122
3
 
27
 
! Отговори
богомил преди 6 години
Борис Джонсън в прав текст каза , че няма да отстъпят на Путин да се кичи със славата от Световното по футбол и го сравни с Хитлер и Олимпийските игри , та играта на нагло-саксонците е ясна - да прецакат домакинството на Русия , затова и другите се "обединяват" около Англия без никакви доказателства !!!!
121
6
 
29
 
! Отговори
РУСИЯ НАД ВСИЧКО преди 6 години
Я си мери приказките и не говори така злобно срещу Русия каква е тая злоба която се лее срещу Русия и руският народ просто не знам престанете вече не ви ли писна да се занимавате с Русия само да я оплювате нещо хубаво и добро да сте казали за Русия поне аз не съм чула добро да говорите само плювни и клевети и злоба се лее срещу Русия.
120
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това го писахте и в предната новина, сега за повторение ли
119
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
сега като позвънят на водещия офицер на банкянската кратуна цецо шестака и ще ги изгоним веднагатва първото е за заблуда на населението
118
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още чакаме доказателства за вината на руснаците!!!Тоя път ингелизите преминаха всякакви граници - с тяхната наглост!!
117
5
 
22
 
! Отговори
РУСИЯ Е НЕВИННА преди 6 години
Русия е абсолютно невинна за Скрипал Русия не я замесвайте защото е невинна нещо се случи все Русия виновна пак нещо се случи пак Русия виновна хайде престанете вече да обвинявате Русия за всичко и да я оплювате за всичко няма доказателства за Скрипал за да обвинявате Русия ясно ли ви е злобари такива?
116
3
 
17
 
! Отговори
дядомраз преди 6 години
Тази случка затвърждава усещането ми,че сме страна без суверинитет.