Ердоган идва с четирима министри, засилена охрана и готвач

От десетина дни голяма група турски охранители са във Варна
Обновена: 25 мар 2018 07:33 | 25 мар 2018 07:30, Камелия Цветанова
290
Ердоган идва с четирима министри, засилена охрана и готвач
Снимка: Reuters, архив

Два самолета антураж, сред които и собствен готвач, води в понеделник във Варна Реджеп Ердоган, съобщи "24 часа".

Готвачът ще следи дали приготвяните за вечерята на турския президент ястия са безопасни и отговарят на мюсюлманските изисквания.

Още по темата

Вечерята на Ердоган с председателя на Европейския съвет Доналд Туск, шефа на ЕК Жан-Клод Юнкер и българския премиер Бойко Борисов в понеделник в двореца “Евксиноград” трябва да затопли отношенията между Турция и ЕС, които бяха определени като крайно влошени от Борисов в петък.

Разговорите са насрочени за късно вечерта в понеделник. Първи във Варна ще кацне Доналд Туск, след него идват Юнкер и двата самолета на Ердоган.

Турският държавен глава води и засилена охрана със себе си. От десетина дни голяма група турски охранители са във Варна и координира с НСО мерките за сигурност. Турската охрана проверява както маршрутите, по които Ердоган ще стигне от летището до двореца, така и доставките на продуктите за официалната вечеря.

Ердоган води и 4-ма свои министри, въпреки че форматът на срещата е 1 плюс 2. От българска страна освен Борисов в разговорите ще участват външната министърка Екатерина Захариева и министърката на европредседателството Лиляна Павлова.

Все още не е ясно дали турският президент ще доведе и съпругата си. Засега обаче не било предвидено преспиване на Ердоган във Варна и по-вероятно той щял да бъде без първата си дама.

Цял етаж в хотел “Тунела” в Евксиноград е отделен за турския президент, ако реши да пренощува. Един етаж ще има и за Юнкер, а Туск ще отседне в Слънчевото бунгало.

Борисов и Ердоган по време на предишната им среща.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А шербета кой шъ носи? А за подмиването пак същите? Конь до коня ,юнак до юнака мила моя майноле!!! Кви ораннени чада с мас си нацвъкалс,!