Карадайъ видя двойни стандарти по делото срещу имамите

"Възродителният процес е най-голямото етническо прочистване след войната"
Обновена: 25 мар 2018 19:32 | 25 мар 2018 19:10, Анисия Иванова
33
Карадайъ видя двойни стандарти по делото срещу имамите
Снимка: ДПС

ДПС ще подаде сигнал в прокуратурата за публично изявление на наблодаващия прокурор по т.нар. дело срещу имамите, в което се създава етническо и верско противопоставяне. Това е заявил председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на митинг в село Корница, съобщиха от партията.

Думите на прокурора потвърждават нашата оценка, направена още преди 8 години, че делото е политически процес на натиск и преса върху нас, е коментирал Карадайъ. Ако е нужно, знаем как и можем да направим още, но нека видим действията на прокуратурата, е заявил той.

Партийният лидер е припомнил, че становището на прокуратурата по повод на дърпането на възрастни жени на границата от страна на националистите е било оставено без последици, с аргумента, че нямало достатъчно доказателства.

ДПС ще следи процесите по изработването на новите учебници по история и ще настоява събитята и участниците в т. нар. "възродителен процес" да влязат за изучаване в учебниците.

Карадайъ реторично е попитал: "На кое му казват те възродителен процес?! На най-голямото етническо прочистване след Втората световна война, т. нар голяма екскурзия 1989 г., или на  опита за насилствена асимилация 1984 година, или на опита за насилствена асимилация 1975-76 година, или на опита за насилствена асимилация 1972-73 година или на опита за насилствена асимилация 1964 година", допълват от партията.

Карадайъ е завършил с призив за заедност и единство. "Дошло е време да се обединим, да сме заедно, отново да сме силни", е заявил председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на възпоменталния митинг в с. Корница, община Гоце Делчев. Събитието, организирано от ДПС, е преминало под надслов "Миналото не е пепел...Паметта е жива!" и отбелязва 45 години от трагичните събития на т.нар. "възродителен процес" в с. Корница.

След края на митинга са поднесени венци и цветя на паметника на загиналите в с. Брезница и Корница.
 


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
2
 
! Отговори
бг преди 9 месеца
Не ние сме дошли в територията на турците с меч преди 600 години да налагаме християнството .Турците са дошли да налагат исляма. Всичко останало е следствие на това.
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До АНОНИМНА
то и на шльокавица, пробутана на турците за "латиница" няма буква "Ъ", а на пазарджишки арабски изобщо не се пишат гласни
26
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До A

vasil levski bil terorist nali znaite tova teroristite tryabva dase obesi
25
2
 
22
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 9 месеца
Този К*рдалЪ що го пускате изобщо да идва в България? Защо дава акъл какво може и не може в християнска държава. Възродителният процес описва като насилие,а 500 години робство и Баташкото клане не са за него зверство. Значи в учебниците да пише за насилствения Възродителен процес а Турското робство нека удобно да бъде заменено с "гостуване" и "съжителство". И впрочем журналисти на български няма дума, която да свършва на Ъ,това че е фамилия не е оправдание,произношението на турски ли е по-важно?
24
3
 
13
 
! Отговори
Карадайъ-неграмотен преди 9 месеца
Господин Карадайъ е един „прекрасен“ нов председател на ДПС – на тази проруска "не етническа" партия. Местан говореше прекрасен български и това някак си не пасваше на поста му. Виж Карадайъ ефенди го говори доста трудно и това е в пълен унисон с "не етническата" му същност...Всъщност представяте ли си колко малък е умствения капацитет на Карадайъ след като му поставха цели 5 заместника.
23
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Към 19 . А нима турците са проявили към нас НЕфашистко зверство . Не е възможно да проявиш любов към този към когото изпитваш вековна омраза .
22
5
 
6
 
! Отговори
Ваш Помак Велин преди 9 месеца
Турците в България ако бяха единни и сплотени,сега мухабета щеже да е друго бат Ганьо!!!
Ама освен копане и бачкаторство за друго не ги бива.
21
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ТОЧНО ТАКА , ако ние бяхме както преди , под влиянието на Русия турците щяха да си мълчат като напикано мушкато .
20
4
 
15
 
! Отговори
Ehhh преди 9 месеца
Много тъжно как се превръщаме в Турция2. И в Англия има пришълци но етническа партия в управлението няма. Аз още повече не виждам този индивид пък и другите да работят за доброто на Бг. Кажете какво направиха те за нас?!? Тези хора само искат, искат.....да владеят! Те само претенции имат към нас и нищо друго!
19
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
България винаги се е държала като фашистка към малцинствата . Това е голямо зверство което са направили на турците . Сега прилагат и по префинени начини към всички малцинства-културна асимилация чрез забрана на музика , език , традиции ..
18
6
 
4
 
! Отговори
до Давит преди 9 месеца
Мохамед говори за хората които не се съгласят с неговата религия тоест това в което той вярвал да бъдат убивани
Льжеш пак идил е ваше творение да злепоставите исляма и да ви се подчинят ,,гоите''
Ако беше така както ни внушаваш то след османските султани само исляма да е останал жив, Какво да кажем такава ви благодарноста нож в грьб.
17
6
 
18
 
! Отговори
До 16 преди 9 месеца
До Анонимен
Не лъжи! Всички мюсюлмански центрове в България са построени върху останките на християнски центрове. Що се отнася до хубавия живот - кой бяга от хубавото!
16
29
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
90% от официалната история на българия е колекция от лъжи и останалите 10% са измислици.
Единственият период през който българите живеят относително добре, свободни и в благоденствие е периодът на османското управление.
Само един факт - 90% от днешните християнски религиозни центрове в българия са построени през периода на османците, повечето от тях построени с пари на хазната и местни османлийски бюрократи.
Но какво да правиш - лъжи лъжи лъжи лъжи ... накратко историята на българия.
15
6
 
16
 
! Отговори
Давуд преди 9 месеца
Създателят на живота не дели хората .Злото или фалшивите(лъжливите) религий, те разделят хората чрез това което учат и не само те а и всички сили които учат хората на зло и разделение.Исмаил към теб се обръщам .Мохамед говори за хората които не се съгласят с неговата религия тоест това в което той вярвал да бъдат убивани .Това не е Създателят на живота.Исус учеше да обичаме хората и тези който са ни врагове защото не разбираха че са под влияние на сили на злото в умовете си .Поздрави на всички
14
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И тоя е от Ислямска държава... ..да се приложи закона срещу тероризма тогава!
13
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Точно той си Е на държавата. За теб не сьм сигурен. Врякащите обикновено се агент провокатори.
12
26
 
18
 
! Отговори
Исмаил преди 9 месеца
До ТОТО
Каква прочистване бре. Строели са се църкви по това време(които вие сега не можете да ремонтирате),Имало е заможни българи и всички са си запазили народността и религията. Ако са искали да претопят някой народ мислиш ли че за 500г нямаше да стане. За пример мога да дам братята от Волжка България .....Къде им е сега държавата и в руските паспорти пише ли "волжки българин"?!?
11
34
 
16
 
! Отговори
Исмаил преди 9 месеца
Прав е нашия лидер. Съдебния състав е изцяло от християни с предубеждения още преди делото. Съдът прилича по-скоро на инквизиция.....
10
17
 
37
 
! Отговори
ТОТО преди 9 месеца
Досега не съм чул или видял ДПС, Турция или който и да е турчин да се е извинявал някога на българите за 500 години терор и етническо прочистване!
Нито видях някой от тях искрено да празнува 3-ти март!
Мисля, че е най-малкото нагло и неоснователно някой да се прави на жертва в държавата, която е безкрайно толерантна към всякакви етноси и религии.
Радвайте се, че сте турци в България, защото можеше да сте турци в Турция!
Връщайте си БГ паспортите веднага!
9
16
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
След 500 години робство да ми натякват за възродителния процес е МНОГО НАГЛО ! ! !