Президентът на Словения у нас с първия полет от Любляна

Полетите ще се изпълняват три пъти седмично от "Адриа Еъруейс"
25 мар 2018 16:02, Анисия Иванова
9
Президентът на Словения у нас с първия полет от Любляна
Снимка: БТА

На летище София днес пристигна президентът на Словения Борут Пахор с първия полет на новооткритата директна авиолиния между София и Любляна.

На правителствения ВИП държавният глава на Словения бе посрещнат със символична церемония от началника на кабинета на президента Румен Радев - Иво Христов, секретаря по външна политика Атанас Кръстин и посланика ни в Словения Димитър Абаджиев. Президентът на Словения Борут Пахор ще бъде на официално двудневно посещение в България по покана на българския президент Румен Радев.

С редовната линия от София до Любляна от днес влиза в сила и лятното разписание на Летище София. Полетите от Любляна до София ще се изпълняват три пъти седмично - в понеделник, четвъртък и неделя от авиокомпания "Адриа Еъруейс" и ще са с продължителност от 1,20 - 1,30 часа, съобщи пред журналисти посланик Абаджиев.

В отговор на въпрос той уточни, че полетите ще бъдат целогодишни с вероятност през летния сезон броят им да се увеличи.

Директната линия от Любляна до София е много голяма стъпка за двете страни, защото ще увеличи значително както туристическия, така и икономическия обмен между двете страни. Това, че Словения е разположена близо до Адриатическото крайбрежие - на 1 час път от Триест /Североизточна Италия/ и от Хърватия - това дава още много нови възможности, коментира посланик Абаджиев.

Цената на билета ще варира в зависимост от това кога се купува. "Адриа Еъруейс" не е нискотарифен превозвач, а частна компания и национален авиопревозвач на Словения, собственост на германска фирма, обясни в отговор на въпрос посланик Абаджиев.

Във всички случаи обаче цената на билета ще бъде много по-ниска от сегашната, защото няма да се налага смяната на много авикомпании до Любляна, каза той. Димитър Абаджиев предположи, че тя ще варира в порядъка от 100 до 200 евро за двупосочен билет. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
200 евро за двупосочен билет до Любляна е ниска цена?... хм...
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен - Словения първа се отдели от Милошевич1990г.Словенците са практичен народ. Бързи и умни. Спряха водата на сръбските казарми в Словения и ги завардиха от всякъде. Ония клекнаха много бързо и мина без пуцане!
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Словения първа се отдели от Милошевич1990г.
6
1
 
3
 
! Отговори
!! преди 6 години
ЗАЩО ДА ПЪТУВАТЕ ДО СЛОВЕНИЯ ТОЛКОВА СКЪПО, КАТО МОЖЕТЕ ДА ОБИКОЛИТЕ ПОЧТИ ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ В ЕВРОПА ЗА 15-30 ЕВРО ДВУПОСОЧНО БЕЗ ПРОБЛЕМ! РАЗРОВЕТЕ СЕ МАЛКО, ИМА УНИКАЛНО ЕВТИНИ БИЛЕТИ, ВСЕКИ ДЕН! ПОЛЗВАЙТЕ И SKYSCANNER
5
3
 
2
 
! Отговори
ЦРУ преди 6 години
Най-богатата от ист.блок .....мин. ПЕНСИЯ....не заплата е 1000?....ЗАЩОТО Тръмп е зет там !
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За нас трябва ,да е чест ,че президента на най-развитата източноевропейска държава е на посещение в София,още повече ,президента Борут Похор има смелост ,да покани и посрещне миналото лято Владимир Путин!Нашия президент ,трябваше лично на летището ,да чака пристигането на самолета на г-нПохор!
3
0
 
13
 
! Отговори
Бг преди 6 години
Страхотна страна, чиста и приветлива, доста *** има и там, но то в този край сме така. Иначе Словения е най-богатата страна от източният блок
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази година адриатическо море ще се напълни с туристи от БГ. Гърците ще отпаднат като дестинация с тези измислени по 1 500 евро глоби които незнайно как са ги приложили в тарифите си. За словения не ни трябват визи така че няма проблем да се ходи без ограничение. Проблема е в билетите за самолетите. Не всеки може да си позволи 100 или 200 евро за билет. Това е една заплата на бедният българин. Затова само по богатите Онези 10 % които са с високи заплати ще могат да летят бедни ми Българино.
1
0
 
9
 
! Отговори
:) преди 6 години
super!