Радев отстрани: Борисов, кажи на Турция да спре да ни се меси!

Президентът обясни, че срещата във Варна не е съгласувана с него
Обновена: 26 мар 2018 21:29 | 26 мар 2018 16:30,
319
Радев отстрани: Борисов, кажи на Турция да спре да ни се меси!
Снимка: Булфото

Президентът Румен Радев призова премиера Бойко Борисов да постави пред Реджеп Ердоган въпроса за ненамеса на Турция във вътрешните ни работи.

Държавният глава каза това в навечерието на срещата на върха ЕС-Турция, която ще се състои тази вечер във Варна.

Премиерът ще е домакин на преговорите между Жан Клод Юнкер, Доналд Туск и Реджеп Ердоган.

"Надявам се на срещата ЕС - Турция във Варна премиерът да постави въпроса за ненамеса на Турция в нашите вътрешни работи, в изборния процес, в религиозните дела и също така за обезщетението на тракийските бежанци", каза Радев, цитиран от БТА.

Още по темата

Според него е важно и европейските лидери да разберат, че проблемите на България са и европейски проблеми и е нормално ние да очакваме от тях да отстояват българския интерес.

Радев направи коментара си пред журналисти след като участва в поклонение по повод Деня на Тракия и отбелязването на 105 години от Одринската епопея.

Той обясни, че дневният ред на срещата във Варна не е била съгласувана с него.

"Аз съм изказал публично своите съображения", каза той. Радев потвърди важността на срещата между ЕС и Турция и обясни, че всички тези, които са в защита на българския интерес, имат неговата подкрепа.

Преди дни турският президент Ердоган отправи покана към Радев да проведат лична среща, а Радев я прие и предложи двамата да разговарят в рамките на срещата на върха на НАТО през юли в Брюксел.

Днес българският президент изрази надежда, че турският му колега ще приеме предложението му. Темата на разговорите ще бъде двустранните отношения между България и Турция, уточни държавният глава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
243
0
 
3
 
! Отговори
scott преди 6 години
мола другарко, ердоган ме бие.....
242
1
 
5
 
! Отговори
силва преди 6 години
тоя пред радев кой беше, не е ли свързан с пирамидите или с червените парички,прави се на адвокат.
241
1
 
7
 
! Отговори
Кривондел преди 6 години
Радев, Радев, като помня какъв мъж беше срещу Патриарх Кирил, че чак стенограмата изяде от страх да не разберем какво си пелтечил, сигурно много ти е коствало да мрънкаш отстрани, нали?
240
4
 
8
 
! Отговори
Националист преди 6 години
До Тинтири Минтири (247)Аз съм националист и не ми пречи да съм русофил.Бойко Борисов е политик от класа.Президентът е поредния, който ще забравим след мандата. Жив и здрав да е!
239
0
 
10
 
! Отговори
Joko преди 6 години
Радлев, защо ти не кажеш, а караш другите ?
238
5
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Коремното на висилката го направи със засилване...а правилното е да се хванеш за висилката ,да опуснеш тялото и тогава да направи коремното........Така всеки може. Нека да направи "слънцето"-превъртане само на ръцете-без да опира тялото на висилката, тогава ще го призная
237
4
 
12
 
! Отговори
demograph преди 6 години
Кога пРезидентът ще препоръча на Борисов да повдигне пред Путин въпросите за намесата на Русия във вътрешните ни работи, за цената на горивата и газта, за краденето на история, за изтребването на българския елит, за връщане на златото от българския държавен резерв, на архива на българските царе отмъкнат в края на отоманската окупация, за връщането на архива на държавата 44-45г, както и за плащането на компенсации за непровокираната 45 годишната окупация след ВСВ?... - Никога.
236
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Които сте вие българите? 500 години сте били наши и пак ще станете за следващите 1500 години
235
5
 
13
 
! Отговори
валери преди 6 години
Радев защо не постави въпроса очи в очи , като президент на президент , защо отказа среща с Ердо , а сега се крие зад гърба на Борисов , не му прави чест !
234
0
 
4
 
! Отговори
Филолог преди 6 години
До Тинтири Минтири (247) -Първият текст в коментар е ИМЕТО НА КОМЕНТАТОРА.Браво, добре си си го избрал.
233
14
 
9
 
! Отговори
ЕРДОГАН преди 6 години
ЕЙ ПРЕЗИДЕНТСКИ ТУМБАКО РАДЕВ , ИМАШ СМЕТКИ ЗА ПЛАЩАНЕ:--ОБЕЗЩЕТЕНИЯ ЗА ПРИНУДИТЕЛНО ИЗСЕЛЕНИТЕ , ЕТНИЧЕСКИ ТУРЦИ ОТ БЪЛГАРИЯ ...--И ТЕХНИТЕ ПЕНСИИ , ЗАРАБОТЕНИ В БЪЛГАРИЯ...ЗА ИЗМИНАЛИТЕ ГОДИНИ!ЕДВА , ЧАК ТОГАВА , МОЖЕМ ДА ГОВОРИМ ЗА ОБЕЗЩЕТЕНИЯТА НА ТРАКИЙСКИТЕ ИЗСЕЛНИЦИ!!!!!!!!!!!! АНАДЪМ ...??!
232
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха ха, Плевнелиев се оказа бая по голям мъж от този.
231
6
 
25
 
! Отговори
Снежанка преди 6 години
Не е истина,че толкова простоват човек може да стане президент.От запад не го бръснат за слива,от изток му дърпат ушите,а у нас управляващите с право го игнорират.
230
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев е срам за Държавата. Той се превърна в пудел на Нинова и повтаря като папагал нейните глупави тези. През това време жена му обикаля модните ревюта с рокли и обувки и чанти за десетки хиляди лева. Др. Радев от къде са парите за тоалетите на генерал Деси , нали си на заплата или заработваш допълнително. Кажи си ще ти олекне.
229
2
 
19
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
До ЖивотновъдВ дясно от Радев е комунистическият престъпник Красимир Премянов. Довел страната до глад 1996г. - 1997г. Даже беше избягал най-позорно в чужбина от страх.
228
17
 
4
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 6 години
Като гледам, май русофобските тиририрамчета са в акция. Гундяев бил нашамарил Радев. А предния Льольо през ден солидарно сам си биеше еврошамари и се шибaше с атлантически камшик по безполовото дирниче. Ама на него му се радвахте, нали, платени дyпки?
227
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вожда и племето, като изчезне племето, какво става с вожда ? Американски му работи и приказки !
226
1
 
14
 
! Отговори
Животновъд преди 6 години
ВИЖ СНИМКАТА - Какви "гуши" се грижат за бедния народ!
225
10
 
16
 
! Отговори
генерал Деса Простак преди 6 години
Тоа па кой го бръсне за слива?
224
5
 
10
 
! Отговори
Авиатор преди 6 години
До иван (233)Радев щеше да ни пази и по-добре, ако за самолетчето си бе поръчал и резервни части.