Радев отстрани: Борисов, кажи на Турция да спре да ни се меси!

Президентът обясни, че срещата във Варна не е съгласувана с него
Обновена: 26 мар 2018 21:29 | 26 мар 2018 16:30,
319
Радев отстрани: Борисов, кажи на Турция да спре да ни се меси!
Снимка: Булфото

Президентът Румен Радев призова премиера Бойко Борисов да постави пред Реджеп Ердоган въпроса за ненамеса на Турция във вътрешните ни работи.

Държавният глава каза това в навечерието на срещата на върха ЕС-Турция, която ще се състои тази вечер във Варна.

Премиерът ще е домакин на преговорите между Жан Клод Юнкер, Доналд Туск и Реджеп Ердоган.

"Надявам се на срещата ЕС - Турция във Варна премиерът да постави въпроса за ненамеса на Турция в нашите вътрешни работи, в изборния процес, в религиозните дела и също така за обезщетението на тракийските бежанци", каза Радев, цитиран от БТА.

Още по темата

Според него е важно и европейските лидери да разберат, че проблемите на България са и европейски проблеми и е нормално ние да очакваме от тях да отстояват българския интерес.

Радев направи коментара си пред журналисти след като участва в поклонение по повод Деня на Тракия и отбелязването на 105 години от Одринската епопея.

Той обясни, че дневният ред на срещата във Варна не е била съгласувана с него.

"Аз съм изказал публично своите съображения", каза той. Радев потвърди важността на срещата между ЕС и Турция и обясни, че всички тези, които са в защита на българския интерес, имат неговата подкрепа.

Преди дни турският президент Ердоган отправи покана към Радев да проведат лична среща, а Радев я прие и предложи двамата да разговарят в рамките на срещата на върха на НАТО през юли в Брюксел.

Днес българският президент изрази надежда, че турският му колега ще приеме предложението му. Темата на разговорите ще бъде двустранните отношения между България и Турция, уточни държавният глава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари